Bencinska pumpa

Začel/a nejc1986, Maj 21, 2018, 09:31:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nejc1986

Na xp bencinar 1,6 predelana na lpg ,letnik 08 mi je šla bencinska pumpa. Jerovšek pravi , da original pride 252eur... Se mi zdi zelo veliko...

Ima kdo izkušnje s tem?  Koliko pride to še dela zraven?

Hvala za pomoč,lep pozdrav

alesz

sl1

Ja ali pa če kar s fleksarco v podnju avta narediš luknjo da prideš do tanka z zgornje strani. Tudi to sem že videl. Pumpa je namreč v tanku in jo moraš od zgoraj ven vzeti.
Drugače pa po raznih internetnih trgovinah pride ta pumpa cca 50-60€ + poštnina.
Original pa verjamem da je 5x dražji.

nejc1986

Jerovšek pravi 125eur za neoriginalno pumpo ter cca 2h dela. Slabih 200eur torej...

ModelJT

Jaz ti lahko zrihtam pumpo in delo skupaj za cca 160 eurov, če ti kaj pomaga, cena je tam tam ko pri Jerovšku.
[SIGPIC][/SIGPIC]

nejc1986

Hvala za ponudbo, sem že naročen pri Jerovsku za četrtek... Porocam o razpletu

xpuser

Citat od: sl1;245078Ja ali pa če kar s fleksarco v podnju avta narediš luknjo da prideš do tanka z zgornje strani. Tudi to sem že videl. Pumpa je namreč v tanku in jo moraš od zgoraj ven vzeti.
Drugače pa po raznih internetnih trgovinah pride ta pumpa cca 50-60€ + poštnina.
Original pa verjamem da je 5x dražji.

Ja in če ne trofiš lukne pač režeš zraven ?:Hammer3:

nejc1986

Koliko vam je pa kaj zdržala pumpa na vaših xsarah?

sl1

Citat od: xpuser;245125Ja in če ne trofiš lukne pač režeš zraven ?:Hammer3:

Ja pač prve parkrat mal večjo luknjo nardiš, pol pa gre. Lej tele profije:

alesz

normativ za zamenjavo je 0,8 ure plus 0.25 za pretakanje goriva,.....

mirchi

Star avto gor al dol. Pa ne mores lukne rezat.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

nejc1986

Tudi sam ne vem zakaj bi rezal luknjo v podvozje...
Zagotovo ne vpliva blagodejno na varnost in trku.

xpuser

Takšne bedarije lepite po forumih, bo kdo še res šel rezat da prišpara...

Pumpa zdrži če se ne vozi na rezervi, hladi jo bencin.

sl1

To sem bolj za štos prilepil. Jaz tudi vsekakor nebi rezal avta, da pridem do pumpe.

alesz

Citathladi jo bencin
......saj bencin teče skoznjo,rotor ,šæetke in kolektor so potopljeni v gorivu,tako da ne vem v čem je  štos,da bi se bolj kvarila na rezervi......Sicer pa je črpalka nameščena v kanistru,ki ima na spodnji strani nepovratni ventil,da lahko gorivo iz rezervarja pride v ta kanister izteči nazaj pa ne more.Kanister se polni  z povratno linijo,viškom goriva ki se vrača iz motorja ,torej je črpalka tudi vedno potopljena v gorivu.......dokler je  še kaj goriva seveda.