Nasveti za varčno vožnjo

Začel/a hadei, April 09, 2007, 12:46:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Najbolj hecni so mi ljudje, ki vozijo s 3+ bar tlakom v navadnih gumah (recimo 195/65/15) in tako prisparajo par deci, ko je mokro, pa vozijo 50-60 km/h namesto 90 km/h in delajo guzvo na cesti oziroma ogrozajo vse ostale.

Da ne omenjam vse vec voznikov dizelskih agregatov, ki svoje super-duper strojcke mucijo pri 1.500 rpm v vseh prestavah, da bi le dosegli obljubljenih 5l/100km in zato delajo kolone. Ce so imeli 20.000+ evrov za avto, zakaj jih nimajo se 50 ali 200 za dodaten tank ali tri goriva na leto?!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

CitroX

Ko berem te bedarije o ogašanju motorja, me kar glava boli.
150 krat ugasnit in zagnat avto, pa vsakič kontakt dati, da vse električne naprave delujejo kot je treba.... joj, joj, joj.

Upam samo, da tega ljudje ne berejo in ne bodo poskušali tega v prometu, ker bostre potem morali kake pol ure prej iti v službo, ko bodo ob zeleni luči "varčavavci" iskali ključe in svoje dizle kurblali. Že sedaj nekateri manjalne ročice ne najdejo, ko je treba speljati, kaj šele.....

In obraba zaganjača ni pomembna, seveda tudi ni pomembno, da akumulator zelo pobira samo kontakt že brez luči in da je tudi akumilator verjetno omejen s števliom polnjenj, pa vozniški živci "nevarčavalvcev", ki bi radi nomalno v službe prispeli....
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

hadei

Kateri in koliko električni porabniki vplivajo na porabo goriva...
Vir: Motorevija
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Razmišljaj, ravnaj, varčuj...
Dva enaka avtomobila, dva različna voznika...povsem različna poraba
Vir: Motorevija
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Èe bi vse to upošteval je bolje hoditi peš.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyfan

Meni se pa to ne zdi tako grozno. Seveda peš pride v poštev za kratke razdalje :-)
So pa to napotki, ki se jih do razumne meje splača upoštevati, saj tako več profitiraš, kot izgubiš.

Res pa je, da športnim voznikom to ni smiselno, saj za tuninge in razno dodatno opremo dajo neprimerno več, kot je pa ta razlika v strošku bencina.

Pa saj je prav, da uživamo vsak po svoje.
Lep pozdrav!