Tesnila/podložke šob

Začel/a bego20, Marec 07, 2018, 11:39:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bego20

Pozdravljeni

V avtu se mi je predvsem ko auto stoji z prizganim motorjem zacel pojavljati smrad v kabini. Ugotovili smo da je na tretji šobi prepihalo tesnilko/podlozko. Zraven sem, ko ze podiramo vse skup zamenjal se tesnila kolektorja..

Zdaj pa me zanima sledece:material sem narocil na uradnem citroenovem servisu, pac originalne rezervne dele stvar je pa taka, v avtu so bile bakrene podlozke/tesnila šob, nove podlozke/tesnila pa sem dobil aluminijske. Mogoce kdo ve cemu je tako, je mogoce sprememba ih bakra v aluminij zaradi boljse vzdrzljivosti?

Hvala za odgovore

Lp
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.

gule

Ne obremenjuj se z tem. Èe je pooblaščeni servis že vedo kaj delajo...prepusti im montažo in se ne sekiraj...

tomaz555

Kolikor zastopim, je le material naročil na pooblaščenem. Najhitreje je, da njih vprašaš.

bego20

Pozdravljeni

Torej nekaj časa nazaj se mi je pojavil vonj po izpuhu v kabini ob mirovanju vozila..zamenjane so podložke na šobah ter tesnila kolektorja..sedaj se pa ta vonj začel spet pojavljati, ampak ne kot prej neprestano ob mirovanju, sedaj enkrat smrdi drugic spet ne..se komu kaj sanja kaj bi bilo? sicer sem ze narocen pri mehaniku, ampak šele 21.5. tako da bi rad mal preveril če je kdo že imel ta primer?

lp

sulicar

Jaz še sedaj nisem zamenjal podložke....kako se dobi povratni vod dol?

bego20

Iskreno hehe nimam pojma, jst sm to prepustil mehaniku :)

bego20

No sam da sporocim ce bo kdo drug meu se taksne tezave..zdaj smo ugotovili da pusca visokotlacna crpalka in jo je potrebno obnoviti. Lp

breznikar.peter

..Pozdrav. Tudi meni se je začelo podobno dogajati. Koliko je pa obnova te visokotlačne črpalke? Sam sem pomislil,da mi kje pušča okoli izpušne cevi pri motorju?
LP

jumper1

Èe bi puščala visokotlačna črpalka bi bil vonj po nafti ne pa po izpuhu,lahko samo spušča olje pri visokotlačni črpalki in se potem to voha,ker je blizu izpušni kolektor.To tesnilo pa stane nekje okrog 4€ samo je pa treba črpalko odmontirat.

bego20

Citat od: jumper1;246537Èe bi puščala visokotlačna črpalka bi bil vonj po nafti ne pa po izpuhu,lahko samo spušča olje pri visokotlačni črpalki in se potem to voha,ker je blizu izpušni kolektor.To tesnilo pa stane nekje okrog 4€ samo je pa treba črpalko odmontirat.

Zivjo..po besedah mehanika mi je puscalo olje na visokotlacni crpalki in kapljalo na izpuh oziroma na semeringu crpalke, tudi ko sem jo nesel k mojstru obnoviti je potrdil da je semering v slabem stanju..crpalko sem nesel obnovit k Vinder Francu v Gotovlje pri Žalcu in je bilo precej ugodno..

se je pa pojavila ponovno tezava 2 dni nazaj in sicer javilo je napako "antipollution system fault" in zacelo je ponovno smrdeti po izpuhu v kabino ob mirovanju (na semaforju ipd.), mehanik je na dopustu ampak sva govorila in sumi sedaj glede na napisano napako (ki je isti dan izginila in se ni vec prizgala) da bi lahko kje okoli egr ventila puscalo in bi od tam smrdelo v kabino..

breznikar.peter

Huh, že vidim,da bo tole hudič zrihtat...ti cepetavčki so pa res en posebn aftki :)

bego20

Citat od: breznikar.peter;246565Huh, že vidim,da bo tole hudič zrihtat...ti cepetavčki so pa res en posebn aftki :)

Ja prav res..avto je super, samo evo ze tretjic se mi ponavlja smrad v kabini in vsakic je nekaj drugega..

Xandrej

Koliko pa kaji majo ti cepetavčki na števcih kilometrine?

breznikar.peter

Jst imam slabih 140...
Sem pa malo googlav...Pri drugih znamkah pravjo,da je bilo krivo tesnilo med glavo in kolektorjem izpuha..Pitaj boga.

bego20

Jaz imam trenutno 167000...ma prevec googlat tudi no dobro, ker ko preberes mnenja vseh lah sklepas da tvoj avto ni vozen :D