Tesnila/podložke šob

Začel/a bego20, Marec 07, 2018, 11:39:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dihtunga

Gumice ki držijo avspuh so še funkcionalne ? Èe tisto opleta ti na vseh spojih začne zijati ven...

bego20

Pozdravljeni..evo resen je problem "vonja po izpuhu" v kabini...torej, nasli smo problem in sicer je problem tokrat biu "nosilec" oziroma kovinski del, ki nekako drzi šobo na njenem mestu..ta kovinski delcek je pocil in posledicno šoba ni bila "pritrjena" in je veselo mimo nje uhajalo in se po domace receno zgalo ter povzrocalo smrad..no naj povem da ta nosilec oziroma kovinski del stane 7€ na uradnem servisu in da je pametno, ko/ce menjate tesnila/podlozke šob narociti zraven se vse 4 nosilce in nove vijake za njih da nebi prihajalo do taksnih primerov kokr pri meni..

Pa lep pozdrav
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.

sulicar

Sem menjal podložko na prvi šobi pred enim mesecem....smrad izginil,avto vlekel bolj,poraba manjša...
Pred dvema dnevoma pa mi je med vožnjo po AC napodalo antipullution fault in avto crknil.....zlomilo mi je nosilec na tretji šobi in vrglo ven šobo in to tako da je prebilo plastični pokrov nad šobami :-(.....kako je to mogoče...te šobe sei nismo dotikali....največji problem oa je s temi našimi servisi,da nimajo nič na zalogi...podložko in nosilec sem dobil včeraj...plastične cevi za dovod dobim danes,vijak jutri....kovinsko cev za šobo pa je dobavni rok 1teden do 3 mesece....kazastrofa:Red-Irate::Red-Irate:

tomaz555

Je možno, da ste je decembra lani preveč zategnili, ko ste reševali puščanje brez menjave?

sulicar

Ne....ker smo menjavali prvo šobo..zdaj pa je vrglo ven 3 šobo...
Danes rešili....menjal vilice oz. nosilec in podložko za šobo in cevke za odvod goriva...

andraž

Zategovali brez občutka in polomili.

sulicar

Èe ti pravim,da te 3 šobe nismo dirali!!!
Je pa rekel nekdo iz servisa da so to bili problemi v garanciji......po drugi strani pa so rekli da nimajo teh nosilcev na zalogi,ker še nobeden ni menjaval tega....brez besed no...servisi pri nas.....katastrofa..

andraž

Na zalogi ne, če naročijo, je v 2-3 dneh pri njih. Ni nekako logično, da bi imeli prav vsak kos, ki se zelo redko menja, na zalogi.

dejanslo

Naj ti plača tisti ki je strokovno podložke menjal.

Aja sam si , tako da ne jokcaj. Servis ima min. zalogo in kar rabijo dbevno naročajo.

sulicar

Kaj ti ni jasno.....ven je vrglo drugo šobo katere se nismo dotikali...

dobek

splacalo bi se na peugeot vprasat, ce imajo kaj na zalogi, problem je edino lahko krizno referenco na prave kataloske stevilke dobit
:burn:

bego20

Torej fantje..jst sm 3x rihtau to..prvic smo zamenjali samo podlozke..kmalu za tem je zacelo spet smrdeti..ugotovili da je zatic/nosilec za sobo pocil..ja in to se mi je zgodilo ravno 3dni pred dopustom,dobava na pooblascencu pa vsaj 5dni tako da sem nasel rabljen zatic in smo zamenjali samo tega enega ki je pocil, narocil pa sem 4 nove zatice in vijake ter podlozke..ko sem prisel z dopusta je seveda spet zacelo smrdeti in smo sedaj zamenjali vse 4 vijake, zatice in podlozke..po besedah na pooblascencu je rekel da kadar se menjajo podlozke je treba tudi zatice in vijake zamenjati ker naj bi bil material tak, da se ob zategovanju zelo raztegne..posledicno ko enkrat vzames vijak ven in ga se enkrat zategnes nazaj je vse skupaj ze toliko na robu natezne moci da dokaj hitro poci..mi je pa zanimivo da nemorjo najti boljsega materiala za te stvari..

breznikar.peter

Bego20, to si rihtal na pooblaščenem servisu v Trbovljah ? Sprašujem zato, ker sem ga tudi jaz peljal na pooblaščenca, v naših koncih, pa so to možnost,da bi pri šobah kaj spuščalo mimo takoj odmislili, tako,da razmišljam,da bi skoču čez hrib k vam, ko že imajo prakso. Včasih je prav težko najt pravega serviserja.

bego20

Citat od: breznikar.peter;249155Bego20, to si rihtal na pooblaščenem servisu v Trbovljah ? Sprašujem zato, ker sem ga tudi jaz peljal na pooblaščenca, v naših koncih, pa so to možnost,da bi pri šobah kaj spuščalo mimo takoj odmislili, tako,da razmišljam,da bi skoču čez hrib k vam, ko že imajo prakso. Včasih je prav težko najt pravega serviserja.

Pri spajzerju(pooblascencu) narocim vse rezervne dele, imam pa svojega mehanika ki mi rihta prakticno vse na avtu in je tudi iz trbovelj..so pa pri spajzerju zelo prijazni kar se tice tega, svetovanja, narocila delov itd..ce ti smrdi v kabino je 90% to vzrok, s tem da pri meni je bilo v enem primeru tudi kapljanje iz visokotlacne crpalke direktno na izpusno cev kjer se je to "zgalo" in je prav tako smrdelo v avto :)

sulicar

Vzami dol pokrov od šob...in če je tam umazano,lepljivo,ti spušča šoba....ponavadi se še kadi ven....