Kupujem C5 pomoč in mnenja pri nakupu

Začel/a c5 exclusive, Februar 03, 2018, 07:26:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CEPETKO

Zato da so postavili kondenzator  klime za hladilnikom so potrebovali  8 let.Tri leta pred koncem izdelave. Zato imam pa jaz izumljen lastni patent zaščite kondenzatorja. Pa 103kw motorjem se izogibaj vzami 120 kw ker če presežeš 100 kw si že v drugem rangu višjega zavarovanja  plačaš pa isto kot za 103 kw. Teh motorjev  se  je potem zaradi vztrajnikov tudi dobro izogibati.
Citroen - kreative tehnoloži.

alesz

CitatZato da so postavili kondenzator klime za hladilnikom so potrebovali 8 let.
.....pri katerem modelu...?

andraž

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Citat od: alesz;242463.....pri katerem modelu...?

Misli MK2 2.0 HDi.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

Ja mislim da od letnika 2011 ali 2012 točno nevem, so porihtali.

Je pa še ena zelo zanimiva zadeva glede avtomatskih menjalikov podatek dobil iz prve roke preverjeno.

Res je da je ''lifetime'' olje v menjalniku, kajti ima garancijo menjalnik do 200.000km kolko ima garanciji na leta to nevem če posploh ima, je pa zanimivo naslednje, kajti po 250.000km je pa po tovarniških normativih menjalik zrel za menjavo, se pravi konec njegove kariere, tak da juhuhu.
Tak da če menjavate olje vsaj kot so nekateri predlagali na 60-80k imate boljše možnosti da vam bo menjalnik zdržal dlje.
Tisti ki pa menjavate prvič olje okrog 150-200k pa itak imate  ponavadi probleme da vam več nemenjava gladko in nevemkaj vse, ko je že hidroblok in ostali elementi ''zjahani''
Juhuhu hvala lepa za tak menjalnik.

Ter menjavanje olja v motorju 20-25k za vsak tip motorja neglede kolko da ''firma''. Nekateri novi imajo zdaj 50k ampak svetujejo kot sem napisal prej. Pač marketinški pristop.
Zraven tega da ima predpisano menjavo na 50k ima dosti manjši oljni filter tak da si lahko misliš svoje.

xpuser

Citat od: antasi;242356A se pravi da lahk grem zdaj po pocen euro5 in starejše cepetke v nemčijo. Kulk pol pride okol 2013 letnik? Bo 3 jurje dovolj? Meni pa prosim xpuser zrihtaj iz nemčije eno cepetko dizel lahk je tud euro0 sam da ima malo km.
Pa gre mogoč kdo v nemčijo da me zapelje na eno stran. Dam za kafe na poti.

Ja za forumaše so itak zanimivi samo do 3000€.Mora pa imet vse račune na pooblašnecu servisiran in prvi lastnik mora bit.
Ko se pa prodaja je pa to nepomembno....vlečte stare gare z nemčije, serviserji vas bodo veseli;)

xpuser

Citat od: C5 Exclusive;242355Hvala xpuser za izčrpen odgovor glede euro6 mototja. Mogoče nisi opazil dva linka katera sem prilepil. Na enem naj bi bil euro6 na drugem pa ne tolko o spletu. Zakaj bi mi pa avto iskal ti mislim kakšni odgovori res. Pa ne govori, da se na avtu špara ker ne poznaš ne mene ne mojega vzdrževanja. Za to petko skrbim in za prejšnjo sem pa tudi za ostale avte skrbim kolikor le morem. Glede slovenskih vozil pa mi ga najdi ti takšnega kot želim slovenskega. Jaz z avt. menjalnikom navigacijo in manj kot 150.000km ne vidim nobenega vidiš ti mogoče kakšnega? Poskušaj se izogibati takšnim komentarjem.

Sedaj pa k temi. Motorji euro 6 so blueHDi motorji 2.0HDi s močjo 150 KM in 180 KM.

Hvala in lp

Èe boš kupoval v nemčiji bo že v oglasu pisalo kam paše.

Čojko

Citat od: zlikovski;242472Res je da je ''lifetime'' olje v menjalniku, kajti ima garancijo menjalnik do 200.000km kolko ima garanciji na leta to nevem če posploh ima, je pa zanimivo naslednje, kajti po 250.000km je pa po tovarniških normativih menjalik zrel za menjavo, se pravi konec njegove kariere, tak da juhuhu.

Kaj pa praviš na tole?

zlikovski

andraž

Čojko

Jaz pa temu kar praviš ti kar tako nasplošno ne verjamem.

Sicer pa je ta avto nov stal okoli 33 TEur in ko ima 10 let je vreden le kakšne tri jurje. In takrat po drugi strani rajši en tak strošek in avto parkiraš, kot da non stop popravljaš malenkosti.

Tej C5 MKII imajo zelo dober renome o kvaliteti - predkrizni avti, tudi jaz to potrjujem in se načeloma voziš luksuzno za precej ugoden denar.

Sem vozil zadnjič Elizeja :Hammer3: in stalno razmišljal o stoenki,...

c5 exclusive

Kakšen se vam zdi pa tale? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12439937 Zame ima samo nekako visoko kilometrino drugače zgleda bp. Žal je to edini 3.0 motor na netu. Sem pa slišal da naj bi bilo nekatere dele težje dobiti? Pa vzdrževanje naj bi bilo bistveno dražje od 2.7 slednje me niti ne moti toliko kolikor tisto od dobavljivosti nekaterih delov.

lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Čojko

Èeztrojanski, temu bo sigurno menjalnik kmalu šel.

....poglej si samo voznikov sedež, zunaj pa zglancan brez ene pikice,...

Ti jaz mojega prodam pa ga na plin predelaš in se boš ceneje vozil kot vsi dizelaši.

c5 exclusive

Tvoj je 3.0? Cena ter št kilometrov.
Hvala

Hvala in lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)