Kupujem C5 pomoč in mnenja pri nakupu

Začel/a c5 exclusive, Februar 03, 2018, 07:26:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Nekaj se bo že našlo. Pri nas ali v tujini. Se ne mudi.

jumper1

Citat od: Dr. MadMan;242074Lej vsak ma svoje izkušnje s plinom. Je pa res da 80% monterjev je šalabajzerjev. Dejstvo je, da je veliko odvisno od monterja pa tudi od sistema. Jaz osebno če se le da ne vzamem dizla več, če obstaja alternativa. 1.6 THP in nezanesljivost in menjavanje verige je to iz lastnih izkušenj ali sistem "rekla kazala" pa od znanca znanc?

Eno sem jaz zamenjal pri 120.000km prej so pa že na servisu dve potem pa kmalu še visokotlačno črpalko tako da,to ni rekla kazala.

xpuser

Citat od: C5 Exclusive;242222Pa še eno vprašanje. Glede nato, da kmalu bo v Nemčijo v mesta prepovedano z diesli kateri ne izpolnjujejo norme euro 6 me zanima če slučajno spet kupim diesla od katerega leta naprej sploh je euro 6.

Lp

Zaenkraat je euro1 do4 , drugo leto euro5.

andraž

Neverjetno pismen si. Res. Vprašal je od katerega leta naprej je Euro 6.

xpuser

Citat od: andraž;242324Neverjetno pismen si. Res. Vprašal je od katerega leta naprej je Euro 6.
Ne ker nekaj napol bere in je že kar vse do euro6.
Tako da zaenkrat stare gare.
Od kdaj so pa euro6 naj si poišče na www

Najboljše da grem še v germany in mu iščem avto po njegovih željah.:Hammer3:

andraž

Hans Christian Andersen je bil vajenec zate.

xpuser

Seveda nekaj napol prebrali in sedaj bodo v nemčiji avti napol zastonj...pravljičarji.

andraž

xpuser

Saj jaz se tudi ko se že sedaj kupuje uvožen klump ker so preverjeni slovenski predragi potem pa jokanje da je citroen jajc.Za vzdževanje pa itak ni.

c5 exclusive

Hvala xpuser za izčrpen odgovor glede euro6 mototja. Mogoče nisi opazil dva linka katera sem prilepil. Na enem naj bi bil euro6 na drugem pa ne tolko o spletu. Zakaj bi mi pa avto iskal ti mislim kakšni odgovori res. Pa ne govori, da se na avtu špara ker ne poznaš ne mene ne mojega vzdrževanja. Za to petko skrbim in za prejšnjo sem pa tudi za ostale avte skrbim kolikor le morem. Glede slovenskih vozil pa mi ga najdi ti takšnega kot želim slovenskega. Jaz z avt. menjalnikom navigacijo in manj kot 150.000km ne vidim nobenega vidiš ti mogoče kakšnega? Poskušaj se izogibati takšnim komentarjem.

Sedaj pa k temi. Motorji euro 6 so blueHDi motorji 2.0HDi s močjo 150 KM in 180 KM.

Hvala in lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

antasi

A se pravi da lahk grem zdaj po pocen euro5 in starejše cepetke v nemčijo. Kulk pol pride okol 2013 letnik? Bo 3 jurje dovolj? Meni pa prosim xpuser zrihtaj iz nemčije eno cepetko dizel lahk je tud euro0 sam da ima malo km.
Pa gre mogoč kdo v nemčijo da me zapelje na eno stran. Dam za kafe na poti.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Dr. MadMan

Citat od: jumper1;242317Eno sem jaz zamenjal pri 120.000km prej so pa že na servisu dve potem pa kmalu še visokotlačno črpalko tako da,to ni rekla kazala.

A to velja tudi za novejšo generacijo 165 KM? THP motorjev al so to kaj popravli?
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

Preveri kje ima ventilatorje za hlajenje motorja in klimo, če ima v notranjem delu se pravi za kulerjem, je novejša serija, ta nima probleme z gnitjem satovja,.... in so porihtali deločene felerje, če pa so ventilatorji na zunanji strani pred kulerjem na strani (odbijača) pa je (starejša) izvedba z ''felerji''

Odločitev je tvoja.

c5 exclusive

Tale zgoraj zgleda super bom v ponedeljek poklical. Hvala za informacijo zlikovski tega pa res nisem vedel bom preveril

Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)