Dober nakup C5 III

Začel/a DejanO, Januar 11, 2018, 07:24:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Ju3 si gre kolega iz Ormoža po C5 tourer 2011, 2.0 HDi exc. k avtohiši Citroen Kos Ločica.
Avto pri njem kupljen (1. lastnica) in redno servisiran, ima 200.000 km, dvojne lite felne z gumami, bele barve.

cena 8.500, seveda malo več kot podobni uvoženi, ampak je miren in se ne ubada z nategatorji.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

ramiz

Lepo naj mu služi
Tudi jaz prodajam nekaj podobnega samo da je letnik2010
c5 karavan automatik exclusive 2.0 hdi bele barve navigacija 18 col
171000km na 158000 opravljen veliki servis z jermeni vsi servisi pri pooblaščemem serviserju imam tudi vse račune
avto je na avto netu

DejanO

Iskali smo slovensko poreklo, 1. Lastnik,...
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Sem opazil tvojega, celo aut. je, kolega bi imel šalterja.
Hitro prodajo želim. Sam bom nabavil podobnega čez leto ali dve. Iskal bom od l. 2013 gor.

Čojko

Se mi zdi veliko za 7 let star avto in 210tkm za tak "osnovni avto" (najšfohejši motor, brez navigacije, brez aut.) oz. za koliko ga bo lahko prodal čez 3 leta z 280tkm? Vmes pa še velik servis, verjetno sklopka in ostale cvetke, ki se začnejo pri hidravličarju trojki. Hočem povedat, da bo verjetno kar velika cifra na mesec (izguba na vrednosti+vzdrževanje) poleg rednih stroškov.

Najboljši nakupi oz. lastništva so nekje od 3,4-6,7 let starosti avta.

DejanO

Ja Èojko odvisno koliko imaš € za avto, sam sem kupil prvo C5-ko 1.6 staro 7 let, trenutno 2.0 pa 10 let. Prva je bila 5.000, ta pa 4.000. prva z 82.000 km, zadnja z 182.000 km. Rekel bi, da ni nekega pravila. Èe bi kolega imel recimo 4.000 več, bi lahko kupil letnik 2013. Delal bo okrog 10.000 letno do velikega servisa ima torej 2-3 leta. Sklopka in vztrajnik sta bila verjetno že menjana pri Kosu, lastnica naj bi bila fejst pedant glede avta. Danes vse izvemo kako pa kaj. 8.200€ je končna cena za avto z znano zgodovino. Navigacije ne rabiš, ker te vsak pameten telefon bolj natančno pripelje na cilj. Mene bi čez dve leti takšen avto (torej letnik 2013) in s takšno kilometražo zadovoljil. Èe bo imel panoramo in hi-fi sistem pa še toliko bolj in še 1000€ bi dal zraven. Slovenski avti z znano in preverljivo zgodovino so nekaj dražji, a vsaj mirno spiš.

Lp

zlikovski

Za tako malo kilometrov bi raje kupil bencinarja, potem pa se bo spet basal DPF, EGR,....
Kolko razberem o opisanem 10.000 na leto bo imel kratke razdalje, se niti pošteno nesegreje motor.

Nasplošno nemorem razumeti, da date tolko na te dizle, pri nafti neprišparaš toliko, da bi pokril kakšen večji servis na dizlu gledan na DPF, EGR in podobne zadeve.

DejanO

Citat od: zlikovski;240692Za tako malo kilometrov bi raje kupil bencinarja, potem pa se bo spet basal DPF, EGR,....
Kolko razberem o opisanem 10.000 na leto bo imel kratke razdalje, se niti pošteno nesegreje motor.

Nasplošno nemorem razumeti, da date tolko na te dizle, pri nafti neprišparaš toliko, da bi pokril kakšen večji servis na dizlu gledan na DPF, EGR in podobne zadeve.

Bencinskega pametnega ni, THP tudi zajebavlejo.
Vozil se bo Ormož-Ljutomer, malo manj kot 20 km v eno smer.  Torej 1000 km na mesec. Mislim, da nebo težav.

Čojko

Zliko, moj V6 bo verjetno tudi enkrat naprodaj, če se boš do takrat premislil glede menjalnika.

dobek

Citat od: zlikovski;240692Za tako malo kilometrov bi raje kupil bencinarja, potem pa se bo spet basal DPF, EGR,....

isto sem jaz razmisljal, ko sem iskal 3ko
ampak sta bila takrat v prodaji samo dva bencinca, en cisto gol, kar se opreme tice (se brez hidravlike), en pa prevec nov, pa oba z rocnim, hotel sem pa avtomatika...pa se absolutno predraga za ponujeno oz. za moj budget...
jebiga, enostavno ni izbire bencincev pri nas

sem pa s firbca iskal po netu par dni nazaj exclusiv karavana bencinca z avtomatikom, pa pri nas tako nic, v celi nemciji pa celo en (ampak priznam, da za solidno ceno, z dokaj malo km in od prvega lastnika, pa ceprav 1.6thp)
:burn:

andraž

Pri nas se je nedolgo nazaj prodajal bel karavan bencinar.

dobek

ce je bil tam konc poletja, je bil tisti verjtno, ki sem ga omenil (1.6)
:burn:

DejanO

Enega sem zasledil, ko se je naš človek vračal iz dela v Nemčiji in avto na željo uvozi. Exclusivka, 155 konjska aut.

andraž

DejanO

Avto Kosov je doma. Vzorno vzdrževanje vsi računi priloženi dvojne pnevmatike ene stare dobro leto, letne marca bo 2 leti. Zamenjani zadnji cilindri vzmetenja in en izredni servis pri Trobcu, nekaj v vezi z vbrizgom je bilo narobe. Lastnica mu je dala še originalne strešne prečke.