Dober nakup C5 III

Začel/a DejanO, Januar 11, 2018, 07:24:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

dbostjan

HidroThorax

Citat od: zlikovski;240692Za tako malo kilometrov bi raje kupil bencinarja, potem pa se bo spet basal DPF, EGR,....
Kolko razberem o opisanem 10.000 na leto bo imel kratke razdalje, se niti pošteno nesegreje motor.

Nasplošno nemorem razumeti, da date tolko na te dizle, pri nafti neprišparaš toliko, da bi pokril kakšen večji servis na dizlu gledan na DPF, EGR in podobne zadeve.

Citat od: DejanO;240693Bencinskega pametnega ni, THP tudi zajebavlejo.
Vozil se bo Ormož-Ljutomer, malo manj kot 20 km v eno smer.  Torej 1000 km na mesec. Mislim, da nebo težav.

Vecni problem pri nas za visji rang citroenov...vsi dizli pa nic bencinarjev. Drugace se pa moram pohvalit, da skoraj po enem letu lastnistva in 12k prevozenih km nobenih tezav z egr-i turbinami al pa fapom. Pa se ne vozim dosti relacijsko (enkrat tedensko kaka daljsa tura, drugace pa v rangu 3-7 km). Je pa res bolje sproti malo vec za gorivo porabiti denarja, kot pa potem naenkrat imeti strosek s servisom.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Čojko

20 km v eno smer je vsaj 15tkm/letno, saj tudi čez vikend kam greš, pa kakšni nakupi, popoldanske šolske dejavnosti, dopust,... to je eno.
Drugo je to kar pravi Hidrothorax - ne bo ga to zajeb**** zaradi "kratkih" relacij, saj niso tako kratke, temveč ga bo morebiti zaradi določene znucanosti motorje (200tkm) in v vseslovenskem tekmovanju komu manj spije.
Drugače pa je dizel zaradi turbine in visokega navora pri nizkih obratih zelo dobro za vozit. Razni 4 valjni ne tako močni bencinci so senca turbodizlu oz. je enakovreden šele kakšen 3.0 V6. Dizel da največ od sebe tam med 2 in 3k vrtljajev, bencinc pa med 4,5 in 6k, ki jih voziš kdaj? Praktično nikoli.
In tretje. Tisti bencin oz. koliko avto popije je pri ne tako visoki letni kilometrini še najmanj oz. je vzdrževanje avta z izgubo na vrednosti bistveno višje.

Ci7

Ko ste se že ravno razpisali, a pozna kdo tegale c5, kdo ve kaj o avtu? avto je prišel k njim iz gorenjske, kjer naj bi bil nekaj let, pred tem pa uvožen. Jaz sem ga zapeljal, pelje se lepo, hidravlika lepo plava, menjalnik je lepo šaltal, edino kar me je zmotilo je to, da ko je bil mrzel ga je pri prvem normalnem pospeševanju direkt iz parkirišča na kratko hotelo rahlo dušit v drugi ali tretji prestavi. Kasneje potem tega ni bilo več. Kilometri me ne motijo, če bi le kaj slišal od lastnika ali koga, ki ga mogoče pozna.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12439937

zlikovski

Glih prejšnjič sva imela z nekim pasatom 2.0TDI dirko po cesti ko sem šel iz službe, se tip nekaj važil po cesti in prehiteval vsepovprek pa mi dopimpalo, pa sem ga poscal, pomojem je šel naslednji dan prodajat avto :) da negovorim skoz ovinke, oni bremzal, jaz pa po gasu naprej, mi avto sploh ni pipnil ali kaj nakazal da bi ga začelo nest. Tak da sem samo videl zadaj kako se počasi lučke manjšajo na pasatu.

Sem pa bil na začetku v dilemi da bo oni bolj v prednosti na začetku, turbina navor.

HidroThorax

Citat od: Èojko;24075420 km v eno smer je vsaj 15tkm/letno, saj tudi čez vikend kam greš, pa kakšni nakupi, popoldanske šolske dejavnosti, dopust,... to je eno.
Drugo je to kar pravi Hidrothorax - ne bo ga to zajeb**** zaradi "kratkih" relacij, saj niso tako kratke, temveč ga bo morebiti zaradi določene znucanosti motorje (200tkm) in v vseslovenskem tekmovanju komu manj spije.
Drugače pa je dizel zaradi turbine in visokega navora pri nizkih obratih zelo dobro za vozit. Razni 4 valjni ne tako močni bencinci so senca turbodizlu oz. je enakovreden šele kakšen 3.0 V6. Dizel da največ od sebe tam med 2 in 3k vrtljajev, bencinc pa med 4,5 in 6k, ki jih voziš kdaj? Praktično nikoli.
In tretje. Tisti bencin oz. koliko avto popije je pri ne tako visoki letni kilometrini še najmanj oz. je vzdrževanje avta z izgubo na vrednosti bistveno višje.

Nacin voznje je samo kriv za probleme ja. Sem imel tri dizle vse z fapom pa nisem nikoli imel tezav. No edino prva C6 je ze ob nakupu imela zabit egr, poleg drugih napak, ampak tisto je druga zgodba...

Citat od: Ci7;240756Ko ste se že ravno razpisali, a pozna kdo tegale c5, kdo ve kaj o avtu? avto je prišel k njim iz gorenjske, kjer naj bi bil nekaj let, pred tem pa uvožen. Jaz sem ga zapeljal, pelje se lepo, hidravlika lepo plava, menjalnik je lepo šaltal, edino kar me je zmotilo je to, da ko je bil mrzel ga je pri prvem normalnem pospeševanju direkt iz parkirišča na kratko hotelo rahlo dušit v drugi ali tretji prestavi. Kasneje potem tega ni bilo več. Kilometri me ne motijo, če bi le kaj slišal od lastnika ali koga, ki ga mogoče pozna.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12439937

Ta se ze kar nekaj casa prodaja.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

ramiz

ja sorry ni več na avto netu

DejanO

Tega XTR blueHdi 150 tourerja sem hodil gledat, kot nov, še v tovarniški garanciji 5/2016 in s 144.000 km. Prodan znancem v Ajdovščino. Cena 14.880€. xenon, delno usnje, navi, 18 col,...

Tako, da se da dobiti odličen avto, je pa tak da je treba imeti tudi srečo in pa denar ob pravem času.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

tomaz555

Do katerih kilometrov pa je garancija za C5? za C4 je le do 100kkm. Sicer pa bo tudi 2 leti mimo.

DejanO

res, prvič slišim za omejitev km v dvoletni garancijski dobi.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Novica: avto je še na voljo, znanec ni dobil lizinga.

Matteo.

Tega sem tudi jaz gledal.... res lep avto, ampak se bolj navdušujem proti višje sedečim avtomobilom...x3...
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

dvorjan

Edini problem je, ker ni avtomatik ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!