Poraba olja c4

Začel/a Carlo, December 26, 2017, 12:13:48 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Carlo

Hello
Sem nov na forum in lastnik c4 letnik 2012-1.6 bencin.
Imam jo dobro leto in imam nekaj vprašanj.
1.poraba olja-po prevoženih 15000 km dolil 1 liter olja.
Nekako se mi ne zdi normalno ali pač?!
2.na sopotnikovi strani slabo dela gretje in sicer na položaju stikala "v noge in na steklo". Na servisu v Kranju mi govorijo o loputi,zobniku -cena okrog 600€

Na splošno sem zadovoljen s c4...po nakupu sem naredil glavni servis(motor nima klinastega jermena ampak verigo) in nekje po treh mesecih crknil akumulator in to je bil ves strošek v tem letu. Ampak tole z oljem me je pa malo razočaralo.Torej...malo me zanimajo vaše izkušnje.

Aja...pa vesele praznike!

aura

1 liter olja na 15000 km ni nič posebnega. Ponavadi je to posledica kratkih voženj in priganjanja avta. Je pa res, da je potrebno vsake toliko časa preveriti nivo olja, tudi če imaš merilnik nivoja.

Skrbeti te naj začne, ko boš rabil liter olja na 2000km.

lp

xpuser

Ja pač večkrat dotočiš pa je.

zlikovski

liter na 15000 ni kaj pretirano pri teh novih motorjih, prej normalno.

grgos

iste izkušnje sploh poleti se mi zdi da sem skoz dolival , seveda sem to prej izvedel na forumu oz prebral pri Goxu se mi zdi tako da ni blo presenečenja , razen ko me je dvakrat opozorila lučka ..vzel 5l kanto in dolijem ko je potreba ..lp

Carlo

Carlo

Hja...dolgih relacij res ne delam,tam okrog 25-30km.
Visokih obratov avto ne pozna...v glavnem nekako se kar ne morem sprijazniti s porabo olja(vidim,da imajo fantje isti problem)kajti prej sem vozil 20 let starega Fiata brava-bil lastnik 14 let in mi ni "pil" olja...in to Fiat...

TU3JP

Stari motorji so bili super, pri novih pa opažam porabo olja pri vseh treh domačih avtomobilih in takisto službenem:

a) P308 1.4 VTi od mame spije nekje 1,5-2l olja na 15.000 km že od novega, večinoma kratke vožnje od Èrnuč do BTCja pa do Šentvida in Savelj

b) Toyota yaris 1.33 VVT-i od žene spije od 0,5-1l olja na 15.000 km, ker sva kupila rabljeno, takrat staro 2 leti in 45.000 km težko rečeva kaj in kako je bilo prej, na servisu so na priporočilo da menjamo olje iz 5W30 na 10W40 pa zmanjšamo servisni interval na 10.000 km, zaenkrat dotočimo na vsake 3 mesece par deci pa je...tudi kratke vožnje Èrnuče-Brezovica

c) Služben reno clio 0,9 Tce star nekje pol leta, pri 12.000 km je bilo potrebno doliti malo več kot pol litra olja, na servisu smo dobili odgovor da se motor še utakava, zato je popil malo več olja prvi interval, vidi kar nekaj avtoceste

d) Moj golf 1.2 TSI, letnik 2016, kupljen letos aprila star 9 mesecev in z 7000 km, trenutno cca. 35.000 km, vsak interval (15.000 km) mi padeta tako nivo olja kot tudi hladilne iz max na min, obvezna oprema: kanta olja in liter hladilne v prtljažniku

xpuser

Ja in kaj sedaj, pač delate servise po knjigi in pač v 20.000km ga mora nekaj spit.

Gox

Vti je znan po porabi olja ... kupi kantico 5L da imaš na zalogi in po potrebi doliješ.

Tudi jaz prej pri starejših bencinarjih nisem vedu sploh kam se dolije olje, od servisa do servisa, ni bilo potrebno.

Sedaj C4 (1.6 Vti), nekje cca 1L na 10.000km. (ko javi "kontrolo" olja, preverim in dolijem.

C3 picasso, (1.6Vti) dolivam mogoče še pogosteje, ker se avto vozi večinoma samo po mestu.

Ds3 (1.6Vti) sem tudi nekaj dolival na 10.000km ...

Ni neka tragedija, sej tudi piše v navodilih za uporabo, da je dolivanje olja med servisnimi intervali normalen pojav.

Ti samo poskrbi da ne zmanjka in bo avto ok.

gule

Ja to so ti "BMW" motorji, ki ih v propeleraših ni...so v Miniju...

isarajli

Sploh ne morem verjet, kaj vse je normalno za vaše pojme
Motor, če je vse ok nikakor ne sme v 15000 porabit več kot deci ali dva olja, vse kar je več je preveč, razen če se to zgodi v prvih intervalih
Èe ima za sabo 200-3000000 km je normalno tudi en liter pri dolečenih modelih, odvisno od uporabe
Dejansko pri mojem voznem parku :
Audi 2.0tdi 204000km,  0,5-1 deci
Audi 1.9tdi 574000km, cc 0.5-1 liter včasih malenkost več (autoban 60%)
Partner 1.4i 155000 max 2 deci
P 206 cc 1.6i 56000 ne vem točno ker se menja na kvatre.
Jumpi 2.0 dizl 160000 okoli 1 deci, ta se ne tera, ostali so delovni stroji.
Naposlušal sem se zgodb servisov, da je to pač vse normalno, to sam pri citroenu.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

garac

Ne to ni samo pri Citroenu, to je povsod. Lepo ti povejo toliko in toliko gramov olja  na 1000km je ok
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zupi13

Tudi pri Renaultu piše v navodilih za uporabo, da je poraba olja  do 1,5 litra na interval normalno. Samo dejstvo je, da skoraj nihče te knjižice ne prebere....

xpuser

Eden od vzrokov je šparanje pri prvovgradnji in uporaba vse bolj "redkih olj" vti 5w-30.