Poraba olja c4

Začel/a Carlo, December 26, 2017, 12:13:48 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fifk

Men še noben avto ni pil toliko olja kot Audi 1,6 bencinar. Imel sem dva, eden cca 1 liter na 5kkm, drugi pa 1, 5l na 5kkm. Eden kupljen pri 48kkm do 190kkm, drugi pa kupljen pri 120kkm in ga brat še vozi cca 280kkm. Pa vsak, ki je imel Audija bencinarja je tožil,  da pije olje. Tko, da ni samo Citroen tak.

V servisni knjižici pa je pisalo, da je normalna poraba olja do 1l na 1000km. Zato so tudi na servisu rekli, da je to v mejah normale..

Sedaj pa na 20kkm ne dolijem nič olja. Super Hdi!:)

isarajli

Poraba olja v takšnih količinah je normalen pojav med 0 -15000 km, po tem pa nikakor ne, če se je nov motor vrtel v priporočanih vrtljajih. Največ škode se naredi prav v začetku, ko lastnik ne upošteva navodil, takrat bati, obročki, tefloni, ventili itd oberejo pot, ki jo je narekoval voznik
Ni pomembna znamka in cc motorja, tud porshe itd popijejo več kot je normalno, prav zaradi nestrpnosti voznika ker hoče na zaæetku iskusit konje
Vsak ki je kdaj razdiral motorje ve o čem govorim.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

fifk

Tudi jaz sem bil takega mnenja in sem vse nove avte vozil skrajno previdno, pa noben kasneje ni pil olja. Ta zadnji služben kombi pa kljub istemu utekanju popije liter olja na servis, pa ga delamo na 20kkm, čeprav je interval 48kkm. Zakaj, nimam pojma..

Mislim, da na porabo olja najbolj vpliva sama konstrukcija motorja, pa začetna prilagajanja cilindra in batnih obrockov. Mislim, da liter olja na servisni interval res ni nekaj strašnega. Vsaj motor malo sveže krvi dobi vmes.:)

grega86

Lep pozdrav

Na mojem citroenu C4 letnik 2011, 1,6, 88kW mi motor pije olje.

Prvič sem opazil to za novo leto in ko sem prišel domov sem vlil notri koliko je še ostalo v kanti olja od servisa. Potem je lučka spet zapiskala, sem kupil novo olje in ga začel dolivati po 0,5l vedno ko se je lučka prižgala.

Spodaj so datumi in kilometri kdaj sem moral dolivati olje. Predvidevam da je nekaj narobe z motorjem da tako pije olje?

andraž

Nič narobe, te motorji so zelo požrešni glede olja. Seveda, ko je enkrat te požrešnosti preveč je na vrsti mehanik...

grega86

Ti ta poraba olja kot na sliki je v mejah normale?

andraž

Počasi bo mejno. Marsikdo pa doliva liter na 1000 km

GSclub

Èe dolivaš šele ko se prižge lučka, stalno voziš s premalo olja.

CitroX

Zanimivo je to z 1.6 vti motorji.
Enak motor imam v P3008. Avto ima 70.000 prevoženih in porablja olje kot nor. Na 20 tisoč, kot je servisni interval, porabi 4-5 litrov olja...
Nekoč sem imel fiat tipo, ki je na 15 tisoč pokuril 4 litre olja.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

grega86

Citat od: GSclub;248223Èe dolivaš šele ko se prižge lučka, stalno voziš s premalo olja.

Kaj naj vsak mesec spremjlam olje. Na prejšnem fiatu ki sem ga imel ni bilo problemov, pa je mel še več kilometrov in isto bencinar.

Tudi če je normalno da pije olje, bi se mi zdelo bolj logično da bi dolival olje na neke prbližno enake kilometre, na pa tako random.

In še to. Nazadnje ko sem dolil olje, sem pogledal in slikal palčko:
http://shrani.si/f/3f/kF/3EjOBmuA/img20181002211203.jpg

GSclub

to je tvoja odločitev, jaz vsekakor bi...

andraž

Èe enkrat na 14 dni preveriš in doliješ olje ni neka groza.

zlikovski

meni pije c5mk1 nekje 0,5l/5000km
pa se nesekiram.
Tile ''novodobni'' mlini so za en drekec pekec.

Zraven tega je pa nejvečji problem da nove motorje ko narod kupi avto mašine dobro neutečejo, in tudi špara pri menjavi olja ker intervali 30k in več je absolutno preveč.

grgos

saj men ga isto pupca nenormalno samo ga redno dolivam in jbg ..dela pa

Dihtunga

CitatKaj naj vsak mesec spremjlam olje.
Ja

Nove mašine žrejo olje da žrejo manj goriva. Manj napeti batni obročki in manjša obraba cilindrov. Posledično kuri olje, porabi manj goriva in zdrži (Rahlo) dlje.

Preveri tudi oddušek če je prosto pretočen, da ti ne zabija pritisk nazaj v mašino.