Senzor za dež

Začel/a furby, Avgust 13, 2007, 11:28:35 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

furby

Sem novi lastnik Xp pa me zanima kako deluje senzor za dež oziroma kako se ga vklopi. V navodilih nisem najdel nič kar bi mi pomagalo.

Lp

CitroX

Verjeno vklopi? brisalce, potem pa sam zaznava koliko dežja pade in kako hitro naj čisti.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

kolkor sem gledal ima novejši pic senzor na spodnjem delu stekla, stari pa ga je imel zgoraj? a imam prav?

znalo se je zgodit, da je ob zaviranju v kri?i??u npr ?e na suho steklo pritekla voda in potem se je brisalcem utrgalo misli?, da gre za naliv
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

marjank

senzor za dež ..ja to ?udo meni osebno ni nič pogodu saj deluje tja v tri krasne večkrat ga kar isklopim in ročno prestavljam takrat .ko jaz to šelim
razjezi me to ,da sem vozil veliko slab?e avomobile pa si lahko brisanje prilagajal sam:emot151:

Lovro

Jaz pa sem s tem sistemom (na xantii) zelo zadovoljen -le včasih se zgodi, da nekaj zmoti senzor in se hitrost brisanja ne zmanjša. Takrat le za hip izklopim in ponovno vklopim brisalce in spet delujejo z ustreznim ritmom.

Sem pa sližal, da je bil ta sistem rahlo problematičen na xantiah do vključno leta 1999, kako je s Picassoji, ne vem.

Ali obstaja sistem za preklop na "ročno" vodenje ne vem, se nisem s tem ukvarjal. mogoče je kaj v navodilih, jaz bi se pozanimal tudi na kakem servisu. Včasih se za kaj takega uporablja npr. to, da za kako sekundo zadrži? ročico, ali dvakrat na hitro potegne? - malo probaj, ?e kaj reagira.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

deyo

Isto kot Lovro tudi jaz nimam težav na enakem modelu avtomobila.

Hydraulic

Pri konkurenci 206 s16 sva nekoč z kolegom šla po avtocesti in dež je malo rosil zato je senzor lepo prilagajal hitrost. Potem je pa zašel prehitevat kamion,ki je itak plul kot tanker,da je odrival vodo na vse strani. Greva midva v?tric z kamionom, brisalcem se je pa dobesedn zmežalo. Jih je gonilo levo in desno kot,da jih bo ravnokar z armaturo zabrisalo z avta. Jest sm umiral od smeha,ker se je ponovilo vsaki? ko sva koga prehitela...Prav smeh terapija je bla
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Citroenovc

@hydraulic - ?e je pa tako delal - pa odlično za sistem - ker pri navadnih brisalcih - moraš v takem primeru obi?ajno ročno posredovati ...

@lovro - v navodilih za X2 piše - ali ima auto brisalce ali pa namesto tega funkcijo intervalnega brisanja z nastavljivim intervalom ...
?e sem po?ten - sam bi si šelel oboje v primeu Majinega avta ... meni osebno je automatika pri X2 malo pre ob?utljiva ... ampak to je stvar osebne navade Je pa res da večina sopotnikov pri meni v času blagega rosenja "peni", ker redkokdaj bri?em šipo ....
OK

LP
Primož

Hydraulic

Sej ne re?em,da je avtomatika slaba re?,sam ko sm vidu to v praksi me je pa lomilo.  Od blagega nihanja kot v zibelki so popenil do "Indiana Jones" variante. Men je to za crknt smešno. Ampak imel jo pa nebi te avtomatike,mi intervalno brisanje zadostuje. Imam pa ?e 2 "brzini" tko da vidm ka moram.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Falcon

Xandrej

Senzorji na Xantijah ter na prvih Xsarah so delovali odlično pri novejših modelih kr nekaj po svoje...

Čojko

Senzor za dež je ?e kar soliden, njegovo delovanje oz. ob?utljivost pa lahko nstavlja servis preko Proxie (od 1 do 4). Kar se tiče zezanja delovanja pa so ?e najve? krivi ti novi silikonski brisalci, ko za seboj puščajo za kratek čas malo meglice.

Lp ?ojko

CitroX

Na katerih pa se da nastaljati ob?utljivost? Moja je letnik 2000 in senzor ni ravno kul, da ne re?em kaj hujšega.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

nekaj dni sem vozil c4 pic in v glavnem je ali močno deževalo, ali rosilo, senzor se je obnesel super, brisalci so vseskozi delali s primerno hitrostjo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ciko

Pri Naši novi XP tudi dela vse normalo