C3 1,4 HDI letnik 2014

Začel/a phelps, September 28, 2017, 11:43:03 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

phelps

Pozdravljeni!

Cca 3 tedne nazaj sem pri pooblaščenem prodajalcu Citroen kupila C3, 1,4 HDI letnik 2014, prevoženih malenkost manj kot 90.000 km. Avto je bil kot nov kupljen v SLO, pred mano ga je imela gospa, ki je zdaj kupila nov C3 in tega dala staro za novo.

Ob nakupu sem prejela enoletno garancijo.

Kmalu po prevoženih prvih 100 km (še isti dan nakupa), sem ugotovila, da na podvozju nekaj poka, zato sem ga takoj peljala nazaj in so mi zamenjali obe prvi roki ter stabilizatorja - popravilo je bilo zastonj.

Ob prvem nalivu sem oprala zadnje vetrobransko steklo in zgrožena ugotovila, da precej zaceja oz. steče curek vode na zadnjo polico v notranjost. Ugotovila sem, da je počena oz. zdrobljena zavorna luč in sicer od znotraj (na zunaj se ni videlo). Odpeljala sem nazaj na servis, kjer so mi naročili novo luč in zdaj čakam na popravilo le te, kar verjetno ne bo zastonj. Koliko me bo to stalo? Zamenjati bo potrebno verjetno celo zavorno luč.

Opažam še, da so "črički" v armaturni plošči in malo poklja v zadnjih desnih vratih.

Od avta za tak denar res ne pričakujem veliko (bistvo mi je, da je diesel in da ima 5 vrat), ampak sem kar malo razočarana. Pred tem sem vozila Clio letnik 2006 (ne storie, ampak naslednji model), ki je bil vseskozi moj oz. od partnerja. Prodala sem ga zato, ker je bil bencinar in ker je imel samo 3 vrata, drugače je bil v dobrem stanju. Dala sem ga "staro za novo" in prodajalec na Citroen servisu mi ga je zelo dobro ocenil (zanj sem dobila precej več kot sem pričakovala :emoticglass:)

Kljub vsemu, pričakujem preveč?

gule

Spoštovana gospa luč stane manj kot 30 eur. Montaža mogoče 1 delovno uro. Drugič pa vprašajte, koliko stane nekaj preden se začne delo.

Lp

Čojko

Morda pa bo tudi luč zastonj. Je treba vprašat kaj krije garancija.
Kar se tiæe čričkov se jih tudi da znebit, samo se tega noče nihče lotit oz. noče noben plačat teh ur.

Avto ima vendarle 90tkm in ni nov in po mojih izkušnjah je pri Renaultu več felerjev (imamo v firmi en kup manjših Renaultov).
Ctrija si poštimaj in veselo vozi.

phelps

Dobro jutro:)

Glede cene luči taktično nisem vprašala:). V pogodbi piše, da prodajalec garantira, da so vse luči ok. Piše pa tudi, da ta garancija ne krije mehanskih poškodb. Ko sem govorila o tej luči s prodajalcem, ki mi ga je prodal, je rekel, da on ni vedel, da je bilo to že prej razbito, jaz pa sem mu odgovorila, da pa tudi nisva opazila ob nakupu in testiranju avtomobila.

Nisem nekakšna sektna pristašica katerekoli avtomobilske znamke (no, priznam, da ne maram nemških avtomobilov, ki so močno precenjeni in predragi). Imamo pa zgolj po slučaju doma še dva Renaulta in sicer Masterja l 2007 (avtodom) in Megana l 2010, oba dizla in prevožena okoli 150.000 km. Oba sta bila kupljena rabljena, ampak toliko čričkov kot je v tem C3, pa nikakor ni (oz. jih sploh ni).

Mogoče je prejšnja lastnica slabo skrbela zanj. Èričke bom probala sama nekako porihtat, ker sem danes zjutraj opazila, da pri armaturi izginejo, če imam odprt predal pri sovoznikovem sedežu. Kakšna ideja glede tega?

Sem pa na žalost danes zjutraj tudi opazila, da zadaj v podvozju spet nekaj klokota in bom glede tega spet morala zatežit na servisu :(

Upam, da tole nekako porihtam, motor (zaenkrat) prede kot mucek. Èe ne bo z avtom kaj bistveno narobe, ga nameravam imeti kar lep čas.

andraž

Èe je prodajalcu kaj do kupca in če je luč res manj kot 30 eur, ti jo bodo zamenjali v garanciji.
Kar se tiče čričkov, se da pregnati vse z zategovanjem vijakov in podlaganjem mehkejše plastike ali penaste gume. Le čas si je treba vzet.

xpuser

andraž

Verjetno prejšnji lastnik živi nekje v hribih, do tam pa vodi luknjast makadam.

phelps

Tudi jaz sem bila presenečena nad stanjem podvozja pri 90.000 km.

Avto sem sicer preverila po CARFAX in je zgodovina čista. Res pa je, da ta ženska ni imela vinjete in se je očitno v službo vozila po stari cesti. Vem, po kateri cesti in ta cesta je čisto normalna (ni pretirano zdelana).

Naj preverim še na enem drugem Citroen servisu glede št. kilometrov? Zmotila me je še ena stvar, na delovnem nalogu zadnjega servisa (kjer so mi menjali roki), je računalniški izpis št. kilometrov cca 89.000 in še nekaj (točno tako kot je pisalo na števcu), zraven je pa nekdo s kulijem napisal 149.000. Glede tega nisem še nič vprašala, ker sem opazila šele doma. Se mi je pa takrat v glavi sprožil alarm :/ Definitivno bom vprašala glede te ročno izpisane cifre na naslednjem servisu. Moj partner sicer pravi, da se mu zdi nemogoče, da bi ena ženska s 3 leta starim avtom in brez vinjete naredila 150.000 km, ampak meni je glede na vse skupaj vseeno sumljivo.

andraž

Èe so bili delani servisi pri pooblaščencu je vse vpisano. Rabiš št.šasije in vprašaj.

phelps

Po servisni knjižici sta bila prva servisa narejena na Citroen servisu, torej:

leto 2015 pri cca 30.000 km (zamenjano olje in še par reči),

leto 2016 pri cca 60.000 km,

naslednji servis pa ni več zabeležen, je pa bilo menjano olje v začetku leta 2017 (očitno ne pri pooblaščenem servisu).

xpuser

Ja to se gleda pred nakupom , ne sedaj.

Kupla si kar si pač kupla, poštimaj kar je za poštimat pa servise delaj prej kot na 30.000 km.
Ni spet nek strošek.

gule

Rabljeno je zmeraj rabljeno in je maček v vreči. Kdo garantira, da se prejšni lastnik ni vozil 70 km/h čez luknje na makedamu. In zato zdaj črički in kaj še ne. Pa itak je to avto, ki se je nov lahko kupil za cca.9000 eur, kaj zdaj nekdo pričakuje...LIFE TIME WARANTY.
Ni to Zippo, ali Maglite...

phelps

Nov HDI za 9000 eur? Kje? Takoj kupim :)

Sicer se pa strinjam, low life avto za malo denarja in malo muzike.

gule

Zakaj bi bil hdi? Ne dojemaj vse dobesedno. C3 bencinar z takratno ecxlusiv opremo se je dal kupiti za 9000 eur...in to verzija z alu platišči, krom kljukami in visio drive steklom.

phelps

Tudi bencinarja z vsem tem, kar omenjate, za 9.000 novega takoj kupim :)

Kje?