C3 1,4 HDI letnik 2014

Začel/a phelps, September 28, 2017, 11:43:03 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

phelps

9.000 ali pa 11.000 EUR pa ni čisto isto ;)

Sicer se pa zahvaljujem za vse nasvete, upam, da rešim zadevo.

antasi

Kolikor berem sploh ni z avtom nič narobe ampak se bosta morala z avtom navadit drug na drugega. Ko voziš avto nekaj let, npr prejšnji clio, se ti zdi vse normalno. Sedaj pa pričakuješ da bo isto. Pa ni. Je dizel in ne pozabi primerjat porabe, ima 5 vrat praktičnost, ni pa to klio. Nekje boljše drugje slabše. Kljub vsemu ima 90.000 km to je isto kot 180.000 na kakem velikem. Tukaj pa že mora kaj ropotati in čričkati ali ne? Vozi in uživaj in redno servisiraj a ne pri ninðah

Ps
Partner ima prav da ženske preveč komplicirate. To je le avto. Èeprav je citroen
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xpuser

Nekak je logično da le je prvi lastnik kupil dizla in to 1,4 da bo tolkel kilometre.

tomaz555

phelps

Hvala Antasi za te besede, se osredotočam na boljše oz. pozitivne stvari na tem avtu :)

Moram povedat, da so črički v armaturki izginili in to iz čisto preprostega razloga, ven sem vzela plastično uro, ki prikazuje čas prihoda na parking npr. pred zdravstvenim domom :)

Ena zelo dobra stvar je poraba, sedaj imam povprečje 4,4 l/ 100 km (vsak dan naredim najmanj cca 80 km po AC in vozim med 110 in 120 km/h). Pa pazim, da prestavljam v višjo prestavo pri cca 1500 do 2000 obratih (saj mi itak napiše, kdaj moram prestaviti). Sem se že navadila na diesla. Upam, da to pomeni, da je zdrav motor.

Zdaj moram "zrihtat" samo še zadnja desna vrata (sumim, da je nekaj s steklom, ker če ni popolnoma do konca zaprto okno, ne ropota), pa tisto klokotanje na zadnji premi (ki pa ni zelo močno in ne vedno), to pa itak prepuščama servisu.

xpuser

Poraba bo nizka se bo pa vse zapacalo zaradi nižje porabe.

andraž

antasi

Citat od: xpuser;237252Poraba bo nizka se bo pa vse zapacalo zaradi nižje porabe.

ne jo zdaj čist prestrašit:breaking_pc:
če bi tebe poslušala bi morala vzet eno dobro dyano:Hammer3:
ki nima totih katalizorjev, pa filtrov pa tega šrota...
xpuser je hotel povedat, da moraš občasno it na AC ali pa nekam da se boš peljala in ne šparala s porabo, ker se ti današnji stroji po domač zapacajo in potem služijo servisi. Velja tudi za reno klio dizel in ostale znamke

phelps

Citat od: antasi;237262ne jo zdaj čist prestrašit:breaking_pc:
če bi tebe poslušala bi morala vzet eno dobro dyano:Hammer3:
ki nima totih katalizorjev, pa filtrov pa tega šrota...
xpuser je hotel povedat, da moraš občasno it na AC ali pa nekam da se boš peljala in ne šparala s porabo, ker se ti današnji stroji po domač zapacajo in potem služijo servisi. Velja tudi za reno klio dizel in ostale znamke

Saj sem napisala, da se vsak dan vozim po AC :) Drugače pa ne šparam do onemoglosti, so trenutki, ko se mi tudi kam mudi (imam dva majhna otroka) ;)

Čojko

Jaz v takih primerih, ko je znan prejšnji lastnik, še posebej če je prvi in nima nič več s tem avtomobilom, kar pomeni, da govori resnico, ga pokličem in ga vprašam o avtomobilu. Kje je vozila, kaj je bilo na avtomobilu, zakaj teče voda noter, zakaj razbita luč, ipd. ?

Drugače pa kot sem ti že napisal. Avto poštimaj in veselo vozi. In po AC se ne more noben avto zapacat.

phelps

Tako, luč je bila včeraj zamenjana brezplačno.

Glede ročno napisanih km na delovnem nalogu sem vprašala, tega serviserja glih ni bilo takrat v delavnici, je pa rekel možakar, ki mi ga je prodal, da je to verjetno nekdo napisal na prazen nalog in je potem ostalo, ko so ga meni sprintali in naj me nikar ne skrbi, ker je z avtom vse ok (malo sem skeptična in jasno mi je, da mi ne bo rekel: "aja gospa, prevrteli smo ga 70.000 km nazaj"), tako, da glede tega nisem izvedela nič novega. Ne mislim komplicirat, ampak definitivno bi rada vedela realno št. km, da temu prilagodim servise.

Imam cifro prejšnje lastnice, vendar se mi ne oglasi (klicala že 3x), drugih idej pa nimam, mogoče mi preostane še en drug servis, da tam preverim računalniško izpisane km.

Poraba je pa še vedno orgazmična, ta vikend sem bila z njim na morju in mi je padla na 4.3l na 100 km (vozila cca 110 do 120 km/h), tko, da če potegnem črto, sem z avtom ful zadovoljna in navadila sem se ga že lepo (trkam, da tako ostane).

garac

uf, tako žensko rabim, da bo že zaradi porabe vozila orgazmična, ne da se še sam nekaj ukvarjam z njo (z žensko, ne s porabo)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Citat od: garac;237717uf, tako žensko rabim, da bo že zaradi porabe vozila orgazmična, ne da se še sam nekaj ukvarjam z njo (z žensko, ne s porabo)

Sam pomoje bi jo kmal odslovil, ko bi ugotovila da imaš verjetno prevrtene km na berlingotu, saj nekaj ni normalno.-toliko servisnih listkov za en avto:Hammer3: