XP avtomatik

Začel/a CitroX, Avgust 10, 2007, 01:48:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroX

?e vseskoti se mi zdi, da pri XP manjka avtomatih v ponudbi. No ugotovil sem, da obstaja, redko se vidi - pravzaprav ga v živo ?e nisem videl.

Kaj mislite o tem?
Je poraba pod 10 litrov?

Evo enega v oglasu:
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

gigo

To je ?e pa prava redkost jih videti. ?e je poraba pod 10 litrov je le za kak deci, z normalno vožnjo je sigurnih 10. Markolin je imel xsantio 2.0 ?e se ne motim pa je bila poraba skoraj 10, tu je recimo dodelan dvolitrač pa je kak deci manj, katerega po takoj nadomesti cx oz. zračni upor zaradi oblike vozila.

Pa ?e Tehnični podatki za xp-ja (žal samo za 1.6 bencinar in dizela?e) in iz internetne strani poraba lahko vidite povprečno 1.6 bencinarjev tako, da ni ?eko si predstavljati 10 litrov pri 2.0 ma?ini.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

unterhunt

Hm...Sodež po Tehničnih podatkih naj bi 2.0 16v avtomatic imela povprečno porabo 8.6l/100km...pospe?ek 0-100 12.3sek,največja hitrost 192km/h..

CitroX

glede pospe?kov sem opazil na tek strani

//www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=154253&Citro%C3%ABn-specifications

podatke
do 100 km/h v 10,9 s
Kar je veliko bolj realno, saj ima avto kar nekaj konji?ev...

Citroenovc

Jaz pa ne vem, zakaj naj bi bil zagotovo vsaj 10.

?e 2.0i 16V Xantia2 komot po?ge zgolj 8l - potem bo tu na račun avtomatike in večjega preseka poraba 8,5-9l čisto realna in prižakovana. Motor niti ni tak pivec. Avtomatika je pa verjetno tudi ?e dovolj dodelana da ni par l poraba vi?ja zaradi nje ...
OK

LP
Primož

hadei

Glede porabe avtomatik-ročno imaš prav. Pri tem je pri istem modelu avta razlika v kakšnih decilitrih in ne litrih.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Aja, kaj si drugače mislim o avtu - o konkretnem - BATT mi ne deluje ba? neka "po?tena" firma - vsaj včasih, ko so mi bili na poti domov - so imeli bolj kot ne klump ...

Drzga?e pa dovolj zmogljiv motor in avtomatik - to je zakon - in sem precej prepričan, da ko bom enkrat kupoval kak drug avto za redno uporabo - bodo moji glavni kriteriji sledeči: klima, progresiven servo, avtomatik, franscosko poreklo in zelo verjetno V6 bencinar.

Malo so mi v u? padle na mobile.de Xantie V6 Avtomatik (in seveda ?e dalj časa spremljam tudi XM V6 Avtomatik) ...
OK

LP
Primož

CitroX

Citat od: Citroenovc;16365....
Drzga?e pa dovolj zmogljiv motor in avtomatik - to je zakon - in sem precej prepričan, da ko bom enkrat kupoval kak drug avto za redno uporabo - bodo moji glavni kriteriji sledeči: klima, progresiven servo, avtomatik
...

To?no.
Zakaj za vraga moram tisto čudno ročico sem in tja potiskat in z levo nogo neprestano telovadit. ?e hočem migat, grem na bicikl, v avtu pa mi je vse to odve

Hydraulic

Ja fak ?e bo vse avtomatik,pol ti pa pobere vse u?itke vožnje. Kmalu se bo sam ?e sedelo pa skos šipo buljilo ( ?e ne bo DVD pri?gan ) :ahh1:
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

peter skala

nekaj let sem vozil fiata avtomatik in moram priznat da je vožnja z avtomatiko sila pripravna.ko sem bil malo mlaj?i in smo ?e punce jagali po avtih ni lepšega kot avtomatika ni bilo potrebno roke dvigovat z ženske noge,zaradi prestavljanja.ne moreš si mislit kolk dela ma? lahko z desnico ?e ni treba žaltat.

zdaj ko sem pa malo starejši je pa sploh pripravna avtomatika,saj veste lenoba,pa komoditeta
glede ?portne vožnje in prestavljanja.saj so tudi  avtomatika in sekven?ni menjalniki,pa je za vse poskrbljeno,.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

Hydraulic

Okej se strinjam,da je avtomatika primerna za seniorje in potovanje. Sm pa preizkusil  Clia avtomatik in Kadeta,mi nikakor ne ustreza vožnja. Pa ?e s takimi pogoji ki jih imam. Sneg,hribi,kolovozi in razne vzpetine.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

hadei

Sicer stvar okusa, vendar mi je bolj pri srcu ročni menjalnik. drugače je ?e podobno kot, da bi se vozil z avtobusom. Pa na splo?no, očitno ni preveč interesa za avtomatske menjalnike, glede na to, da jih je sila malo. Pa ne samo za CITROEN, ampak tudi pri drugih znamkah.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Ja ni interesa pri nas v SLO, ker pa? capljamo 20 let zadaj za razvitimi ....

Mimogrede - ?e bazirajo izku?nje na Kliju in Kadetu - verjamem, da so bolj kilave ... ?voh mlinček in prastar basic avtomatik ...

Sem rekel - primerno zmogljiv motor in vsaj približno napreden avtomatik. Zakon.

Sicer pa - tudi Naše pu??ice imajo par šelenih young timerjev, kjer se jim je kar posre?ila kombinacija - CX 25GTi Auto npr ali pa BX 19GTi Auto. samo to so ?e variante, ko je avtomatik dejansko kakega dobrega 1-2l davka pri porabi si vzel :(
OK

LP
Primož

marjank

automatik je zakon , saj vidiš ?e kaj ve? okoli sebe in seveda ,kaj se dogaja v prometu , je pa res,da da te?ko prideš pod 8l /100 pa ?e mudit se ti nesme preveč :emot107:

hadei

Zakaj bi pa zaradi avtomatskega menjalnika videl ve? okrog sebež! Mi ni problema videt kakšno s kiklico tudi z ročnim menjalnikom. Argument Petra Skale pa ?e razumem.
[SIGPIC][/SIGPIC]