Citroen C5 2.0 HDI Confort

Začel/a c5 exclusive, Maj 15, 2017, 09:04:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: atapata;249009Bil sem soudeležen v prometni nesreči-imel sem razbito luč.Moral sem odstraniti tablice ter odvleči vozilo! Zadovoljen voznik z relacije SLO-Mars?

Èe si soudeležen v prometni nesreči pa pride po tebe avtovleka zakaj bi moral tablice dol vzet nimam pojma ampak ok. :BigThumbs:

Tiki

Sem imel poleti precej hudo prometno nesrečo, obe vozili totalka, moj avto pogojno vozen z zvitim podvozjem spredaj in totalno sesuto sprednjo šipo, pa niso nobenemu tablic pobrali.
Mogoče zato ker sem imel zalimane tablice? haha
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

atapata

Èim vozilo ni tehnično ispravno za vožnjo v prometu,in da nebi slučajno nadaljeval vožnjo ti do odprave napak odstranijo tablice!Sicer pa vprašaj prometno policijo!

dexterboy

Khm... torej je napaka cepetavčka, da je manj udoben od drugih švabov med vožnjo v tem, da ima z "duck tejpom" zalimane tablice na avto?
:emot15:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Tiki

Citat od: atapata;249068Èim vozilo ni tehnično ispravno za vožnjo v prometu,in da nebi slučajno nadaljeval vožnjo ti do odprave napak odstranijo tablice!Sicer pa vprašaj prometno policijo!

Meni se tale ne zdi izpraven, pa še kar ima tablice in tehnični. Seveda je bila tudi prometna policija, ki je vse dokumentirala in poslikala.

Pa še kaj pravi uradni list o tablicah:

"V skladu z zakonom, ki ureja varnost cestnega prometa, morajo biti tablice varno pritrjene na način in na mestu, ki ga je za ta namen predvidel proizvajalec vozila..."

Sorry avtorju teme za smetenje.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Romzi

Tablice je dovoljeno tudi prišraufat.
Me res zanima, če ima policaj orodje s sabo?

andraž

Tablice morajo biti varno pritrjene. Ta varno je zelo širok pojem.

sušo

Iz prve roke vem, da tablici ne smeš luknjat. Sta uradni dokument in ju ne smeš spreminjat kakorkoli.
Za popanje ne vem ampak luknje nea grejo. Uradno.
Na kamperju ju imam prinetani. So enkrat že noge dobile...

isarajli

Citat od: sušo;249110Iz prve roke vem, da tablici ne smeš luknjat. Sta uradni dokument in ju ne smeš spreminjat kakorkoli.
Za popanje ne vem ampak luknje nea grejo. Uradno.
Na kamperju ju imam prinetani. So enkrat že noge dobile...

Ta tvoj podatek iz prve roke itd je fejst napačen.
Tablice so lahko privijačene, prinetane itd na mestu katerega je določil proizvajalec vozila na dobro vidnem polju. Tisti prvi roki povej da se da vse prebrat

5) Registrske tablice morajo biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privijačene ali kako drugače čvrsto pritrjene.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Čojko

Nekateri "padejo" na dikcijo da niso poškodovane.

sušo

Hm. Ta prva roka je bil palicaj k je pršu slikat kamperja brez tablic - ukradene. Valda sva se pogovarjala in povem, da naslednje bodo pa prinetane. Je razložol zgornjo zadevo okol uradnega dokumenta.
To kar si ti napisal (... tam kjer je proizvajalec predvidel ...) potem velja za okvir tablic in ne za tablice same.
Kukrkol. Ene mam prinetane druge zataknjene in je ok. Tudi na tehničnem se ne spotakne ob to.

c5 exclusive

...
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

tomaz555

gule

A je kdo od vas poizkusil odstraniti tablice, ki so zalimane z trakom dobre kakovosti po nekaj letih?
Jaz sem...šle so dol skupaj z barvo sprednjega odbijača. Od takrat nisem za to rešitev. Koliko vidim Nemci uporabljajo kovice v barvi tablic, modre in bele...torej?

alesz

CitatA je kdo od vas poizkusil odstraniti tablice, ki so zalimane z trakom dobre kakovosti po nekaj letih?
......normalno odrežeš z jekleno žico,ali ribiško vrvico,v skrajnem primeru jeklenica za rezanje kosti-sanalabor...