Silver

Začel/a žabec, April 17, 2017, 06:03:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

žabec

Moram reči, da je bila nabava 4 gum preko Interneta za cca 40 EUR cenejša, kot bi jih vzel pri vulkanizerju. Mimogrede je sorodnik, pa mi je rekel, da nikakor ne more konkurirati internet prodaji in je sam nehal imeti gume na zalogi. Še večji prihranek je bil pri jeklenih platiščih. Pri Citroenu so mi jih ponudili za 60 EUR s posebnim popustom, ker MY Citroen popust ni za ta platišča. NA koncu sem jih dobil pri Bartogu za 42 EUR kos, pa še plastične pokrove, ki so precej podobni aluminijastimi Atlantique so imeli. Sicer niso kaj posebnega, vendar se dobi Citroenov eblem za njih, cena je pa tudi temu primerna vse skupaj cca 30 EUR.  Tako bom še vnaprej kupoval preko Interneta, v zakup pa moram pač vzeti, da bodo včasih problemi z dobavljeno robo.
Samo ena boginja je prava !

Čojko

Verjami, da če ti kot končna stranka dobiš po tej ceni, jih vulkanizerji še ceneje. Mora pa to bit nekoliko večji vulkanizer, ki ima zaposlene, ki se s tem ukvarjajo.

žabec

Pri cca 15000 km po menjavi olja, mi je včeraj ob parkiranju na pločnik javil, da je potrebno doliti olje. Ko sem spet prišel na ravno površino tega opozorila ni bilo več, vendar sem vseeno dolil 1 L Total Ineo. Pri kontroli nivoja olja je bil nivo malce pod zgornjo mejo na merilni palici.

Lovro

Ja, to je tipično za te avte. Nisi edini, ki te je tale lučka "prestrašila".

Èim parkiraš avto malo bolj postrani, se prižge lučka in ni treba dolivati olja.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

žabec

Minilo je eno leto od nakupa, prevozil sem 21000 km. Do sedaj razen problema s selenom na rokah ni bilo nič narobe. Silver še vedno lepo plava med vožnjo. Ta vikend zamenjam olje, filter za olje, nafto in kabino, nato pa naslednjih 20000 ko bo malce večji poseg.

žabec

Olje in filtri zamenjano pod domačim kozolcem. Tokrat sem vzel olje TOTAL INEO FIRST, ki je bilo uporabljeno kot originalno polnjenje za nov avto.

žabec

Po 30000 prevoženih km, mi je javil prvo napako. Za levo zadnjo gumo je javil, da ima premalo pritiska. Na črpalki sem videl, da je tlak padel za cca 0.4 bara. Preveril sem še ostale gume, ki tudi niso imele predpisanih 2.4 bara. Vse sem napolnil na predpisan tlak. Že nekaj časa sem opažal, da avto na grbinah ali luknjah čudno zaniha, malce sem sumil selene, no s pravim tlakom v gumah, je tudi to izginilo. Avto je spet kot leteča preproga.

žabec

Pa sem doživel prvi karambol s Silverjem. V petek sem po koncu službe zavil na izvoz za Celovško, ker je bil šentviški tunel zaprt. V kolono, ki se je počasi postopoma bližala izvozu, se je vključil kombi. Voznik ni opazil, da so se spet ustavili in je speljal, zadel je zadnji odbijač. K sreči upam, da kovinski del karoserije ni poškodovan, zadnjo luč je pa zgrešil za 1 cm. PA bo spet nekaj izgubljenega časa in živcev, da bo avto spet v redu popravljen.

žabec

Povzročitelj nesreče je podpisal krivdo, tako, da sem se pri najboljšem Citroen serviserju na Gorenjskem dogovoril za popravilo.

andraž

žabec

Ja dokler krivec ne podpiše na zavarovalnici lahko samo čakaš.

žabec

Èez vikend sem pogledal olje v motorju, po 10000 km ga je popil cca polovico razdalje med črticama. Se mi zdi, kar v redu, vendar ga bom vseeno ga bom dolil.

žabec

Pa je nazaj iz popravilapo nesreči, zamenjal sem še eno okrasno letvico, ki je bila podrsana še od prej. Tale najboljši servis na gorenjskem pa re dobro dela.

žabec

Pri zapiranju ogledal ob zaklepanju avtomobila, je pričelo na eni strani škripati. Našprical sem spoj med fiksnim in vrtljivim delom s silikonskim sprejem, skripanje je izginilo.

žabec

Takole sem včeraj 2 uri in pol gledal Silverja.