Silver

Začel/a žabec, April 17, 2017, 06:03:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Rocco111

Citat od: žabec;232807Èe si ga kupil v kraju proti Dolenjski zan biti, da sta res bratranca.

Nisem. Kar se mojega nakupa tiče - je bilo v bližnji okolici Lj.

Pa srečno vožnjo!

žabec

Danes sem bil na rednem servisu pri znanem serviserju blizu Brnika. Avto je bil podrobno pregledan, zamenjati bo potrebno dva selena na sprednjih obesah, vse ostalo je pa v redu. Odpravili so še nekaj malenkosti, kot so manjkajoči zatiči in plastični vijaki na panelih v nosu. Opravili so še redni servis.  Moram reči, da sem po daljšem času spet zadovoljen z uradnim servisom, pa še cena ni bila nič pretirana. Èe se spomnim kolobocij, ki sem jih imel z uradnimi servisi za Hondo je to kot noč in dan.
Samo ena boginja je prava !

žabec

Na prvem servisu po nakupu, je bilo ugotovljneo, da sta selena na sprednjih rokah zanič. Mojstri v Pp so zamenjali še to, tako, da ni več klonkanja na večjih grbinah.

žabec

V soboto sem imel zanimivo izkušnjo s hidravliko. Bili smo na trgatvi, pot do vinograda je precej grbinasta, zato sem avto dvignil za eno stopnjo in ga tako pustil čez noč in naslednji dan. Ko sem ob odhodu poiskusil odpreti zadnja vrata, se niso hotela odpreti. Ob vžigu avta sem opazil, da je šel v economy mode, po vžigu so se prtljažna vrata normalno odprla.  Zgleda, da je motor hidravlike precej izpraznil akumulator. Med dopustom sem doma za 3 tedne pustil avto na normalni višini, pa se ni nič zgodilo.

janezp

Imam podoben model l. 2009 s hidravliko. Občasno ga na dvorišču ob parkiranju dvignem na 1. stopnjo (zaradi visokega robnika) in včasih pustim za dan ali dva. Zaenkrat še nisem ugotovil, da bi se praznil akumulator ali kako drugo težavo.

c5 exclusive

Tudi meni ga še ni vrglo v economy mode pa ga zaradi službe kakšen teden ali dva ne uporabljam.
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Čojko

V economy mode gre samo če imaš kakšnega porabnika vključenega mislim, da več kot pol ure po tem ko si ugasnil motor. Kakšen radio ipd.
To nima nobenega opravka s hidravliko, višino,....

Zadnja vrata pa se ne odprejo po vožnji dokler ne odpreš enih izmed kabinskih vrat.

Tu ti najbrž nagaja nek senzor oz. stikalo - dvignjen, razdrapana cesta,....

žabec

Pri mojem se vrata prtljažnika odprejo, tudi če so ostala zaprta, imajo električni pogon. Odprla se pa niso, ker je šel avto v economy mode. To sem doživel takoj po nakup, ko se je akumulator poslovil. Po instalaciji novega, je vse spet delalo tako kot je potrebno.

Čojko

Motor hidravlike ni krivec.

Ali ste tisti dan večkrat hodili v avto, morda celo kaj prižigali?

žabec

Nekajkrat smo odprli vrata prtljažnika, pa morda nekajkrat kabinska vrata, drugega nič. Ko sem opazil, da se vrata prtljažnika ne odprejo več, sem za trenutek vžgal avto in ga ugasnil, pa so vrata spet delovala.

Nikokaoja

Jaz imam nov akumulator pa mi po 7-10 odpiranjih zadnji motoriziranih vrat, več noče odpreti, dokler ne prižgem mašine. Očitno motor za vrata kar porabi nekaj energije. Ko sem imel stari akumulator je že po 3. odpiranju odpovedal sodelovanje...

žabec

Prevoženih prvih 10000 km, olja je pokuril za tretjino razdalje med oznaka na merilni palici, kar kaže na kar dobro ohranjenost in vzdrževanje motorja.  Menjal sem pozicijsko žarnico na prtljažnih vratih in žarnico za dolge luči. Poraba po števcu 6,1 l/100km, glede na izračunano porabo glede na tankanje pa cca 6,4 l/100km.  Zaenkrat zelo zadovoljen z avtom.

žabec

Preko interneta sem nabavil zimske gume Vredestein, pri dobavi se je zataknilo.  Ena guma je pri centriranju kazala čez 300 gramov neuravnoteženosti. Po nasvetu vulkanizerja sem jo reklamiral, šele po grožnji s tržno inšpekcijo in uradom za zaščito potrošnikov so mi jo zamenjali. Zamenjana je pa bila v redu, kot preostale tri.  Vožnja občutno boljša kot s starimi Barum gumami, ki sem jih dobil obenem z avtom. Volan je precej mehkejši, morda zaradi ožjih gum, stare so bile 235 nove so pa 225. Tudi na grbinah se avto bolj mehko obnaša, zgleda, da imajo te mehkejše boke.  V glavnem zadovoljen, danes pa upam, da bom preveril še kako se obnašajo v snegu.

dobek

(pre)mehki boki gum so mene ze parkrat stali ne samo par kapljic mrzlega znoja in kavne zlicke (raje ne bom napisal cesa), sploh na tezkih avtih...ze c4gp mi je skoraj preko felne vrglo v kroznem, ampak dobro, tam je se visje tezisce pripomoglo k temu...

imam trenutno gor 16", ker sem jih pac zravn avta dobil, ampak jih bom naslednje leto za 17ke zamenjal
:burn:

Čojko

Zato pa jaz pri vulkanizerju nabavljam oz. vzamem komplet storitev.