PSA + Opel

Začel/a fifk, Februar 15, 2017, 07:07:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Citat od: mirchi;230583Aja,kar se pa druzenja psa-gm tice,ne vidim nic dobrega. Poglejte si 5 let stare ople. Gnijejo,se kvarijo,podvozje  rjavi,razpada motorni deli iz plastike pokajo,sedezi razpadajo....insignia,astra,zafira...vse skupaj je en drek.

Od kod ti to? Mi imamo 6 let staro Merivo, pa vse dela ok (cca 85.000 km ima). Vmes je crknila samo elektrohidravlicna servo pumpa ker je bil nov akumulator presvoh oziroma premajhen. Ce ne bi takrat malo sparali in preveč verjeli ninði da "ma to bo delalo", potem ne bi imel sedaj prakticno nič za jamrat.
Aja pa elektricna kljucavnica na prtljazniku je bila menjana v garanciji ker je tudi crknila.
Drugače pa se mi Opel ne zdi tako slab.
Se pa jaz tudi raje vozim z XP, ker je bolj udoben in pregleden.

visar

napisali ste kdo je v zadnjih dveh letih kupil novega....
lepo vas vprasam kaj naj kupim saj že od ds5 ni nic pametnega, kot ste napisali.
prej senm kupil veliko novih od xsare do c5 ampka sedaj (zadnjih par let)ni vec nič
______/\\______
______/\\______

vinotoc

Opel prinaša "novo" kri v ševrončke, saj je edini uspel udejanjiti ideje Citroënovih konceptov.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

vinotoc

zupanovjoze

Svinja in kura sta imeli težave na domačem in globalnem tržišču s prodajo svojih proizvodov-mesa in jajc.
Stakneta glave in se na koncu dogovorita,da bosta v bodoče nastopale na domačem in globalnem tržišču z skupnim proizvodom imenovanim hemedeks.
Podpišeta vse pogodbe o združitvi,te overita na sodišču,obvestita zainterisirano javnost.....posel naj bi stekal...... Svinja začne razmišljati:
"Kura bo veselo nesla jajca,jaz pa bom morala za ta najin skupni proizvod prispevati šunko...dobro:za začetek bom skakala po treh nogah,ampak ko bo zmanjkalo šunke mi gre druga noga.....in tako dalje."

Svoja razmišljanja in zle slutnje razloži kuri.
Ta ji odgovori:
Veš draga svinja pri vsaki integraciji je tako,da je treba najprej enega zaklati,da lahko po tem naslednji preživi !

To je samo moja asociacija o Oplu in Citroenu,pri tem je pomembno kje je svinja....

Lep pozdrav! j.

andraž

Naj bo svinja kar opel.

gepl83

Al pa če je citroen. Saj se znamka že itak uničuje. Vsaj tako se obnašajo. Včasih sem z veseljem pogledal kakšen nov avto od citroena, ki je prišel ven. Kaj naj pa sedaj gledam? Èeprav moram priznat, da sem zadnjič pri Jerovšku gledal novega c3 naloudanga z opremo in mi je bil res všeč. Sam kaj naj jaz s tem avtom. Edino še zadnji picasso mi ostane. Vse ostalo bo že kmal 10 let na trgu če ni že. Sploh ne vem kaj se še silijo z to znamko, če so ji vse že pobral. Opel ni pa nič boljši.

garac

@jože, dobro napisano, se strinjam. A veš, da bi bilo fajn, da kdaj tudi ti kaj napišeš za Spak. Imaš ideje in si en od seniorjev... khm
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

No pa smo v kompletu. Že kdo obnavlja kakšno Opel Olimpijo?

By Ania Nussbaum
     (Bloomberg) -- PSA Group agreed to buy General Motors Co.'s Opel unit in a transaction valued at 2.2 billion euro ($2.3 billion), creating Europe's second-largest carmaker in a bid to better compete in the region's saturated market.
     The combination is expected to generate annual savings of
1.7 billion euros by 2026, with the loss-making Opel unit generating an operating profit margin of 2 percent by 2020 and 6 percent by 2026, GM and the Paris-based maker of Peugeot and Citroen vehicles said in a joint statement. The deal includes the Germany-based Opel, its U.K. nameplate Vauxhall, as well as the GM unit's financing operations. BNP Paribas SA will buy 50 percent of the financing business for about 450 million euros.
     GM, which has owned Opel for almost 90 years, is cutting ties after the division missed a target to break even in 2016, contributing to losses that have totaled about $9 billion since 2009. PSA is betting that adding Opel's roughly 1.2 million in annual deliveries will solidify its own turnaround by spreading the costs for developing new vehicles across a larger network.
Job and production cuts are likely as the two companies offer a similar slate of mass-market cars from high-cost locations in Germany, France and the U.K.
     "We are confident that the Opel/Vauxhall turnaround will significantly accelerate with our support," PSA Chief Executive Officer Carlos Tavares said in the statement. "Having already created together winning products for the European market, we know that Opel/Vauxhall is the right partner."
     For GM, exiting Opel will lead to a non-cash charge of $4 billion to $4.5 billion. The deal will continue efforts to shed underperforming assets and will free up about $2 billion in cash to use for share buybacks, according to the statement.
     The U.S. automaker will also have the right to purchase PSA shares through warrants issued as part of the deal. GM and PSA will continue an agreement for Opel to supply its Australian Holden unit as well as the Buick brand with certain models. The two companies may also cooperate on fuel cell systems.
     The deal would reinstate PSA as Europe's second-biggest carmaker after Volkswagen AG, pushing it past Renault SA following a steady decline in market share in recent years.
After streamlining operations following a 2014 bailout by the French state and Dongfeng Motor Corp., PSA CEOTavares is shifting focus to growth. His vision for a combination of PSA and Opel is to create a "European champion" by slashing costs, combining development efforts and exploiting the appeal of German engineering.
     With the addition of Opel, PSA is set control 16 percent of the European auto market, putting it behind only Volkswagen's 24 percent. The deal is the second run at linking the two carmakers after savings from a purchasing and development cooperation project fell short of expectations, prompting Detroit-based GM to sell its 7 percent stake in its French counterpart in 2013.
     Still, that cooperation is now starting to pay off. In February, Opel unveiled the new Crossland X compact sport utility vehicle, which shares underpinnings with PSA's Citroen
C3 hatchback. A larger Opel SUV is set to follow later this year, which will be built at a PSA facility in France.
     At Opel, Tavares will seek to replicate the turnaround he engineered at PSA, including cutting jobs, freezing pay and eliminating slow-selling, unprofitable models. The French company went from net losses starting in 2012 to profit in 2015, and generated 2.7 billion euros in cash in 2016. This year, for the first time since 2011, the company will pay a dividend.

--With assistance from David Welch and Christoph Rauwald.

To contact the reporter on this story:
Ania Nussbaum in Paris at anussbaum5@bloomberg.net To contact the editors responsible for this story:
Chris Reiter at creiter2@bloomberg.net
Dalia Fahmy

antasi

tole pa moraš že znat trumpovščino, da kaj razumeš.
v glavnem opel plus pežo je popel al neki tazga.
Glede starih oplov, so zelo zanimivi za obnavljat ker je enostavna mehanika in so v glavnem problemi samo s plehovjem. Dobiš pa veliko za stare ople, kot za stare citroene npr. po sejmih, medtem ko za stare forde skoraj ni nič.
Dobro da nismo kupili ford..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xpuser

sl1

Jaz mislim, da znajo Oplovci in PSAjevci kaj zanimivega narediti skupaj.
Nova meriva bo po govoricah sodeč peugeot 2008 z oplovim znakom. Pa ajd. Tudi to ni bad. Pa sedaj imajo namesto 1.2 turbobencincev vsaj se 1.4 iz oplove palete na voljo.
1.2 se mi zdi vseeno malo malo pa tudi ce ima 130 konjev.

fifk

visar

haha... opet ti novinarji

Vsekakor opel je prišel pod PSA samo zato da lahko ena in ista punca dela reklamo za avtomobile istega koncerna. Najprej za Xsaro sedaj za OPLA
______/\\______
______/\\______

gule

Èe se dobro spominjam...ko je Claudia reklamirala in "vozila" Xsaro, sploh ni imela vozniškega dovoljenja, oziroma resnično ni znala voziti.

Je pa zanimivo, kako ga Francozom "zabije" v Oplovi reklami...češ, da ne znajo delati avtov...ker so Nemški pač kvalitetni...iz Nemčije so!