Poraba

Začel/a jk70, Februar 09, 2017, 09:24:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Meni ne porabi nič. Èe stoji v garaži...

DryAxE

Citat od: xpuser;237254Jaz službene avte v dekico zavijem ko pridejo na parkplac, da so zjutraj še topli.
Poleti se klima uporablja samo če je 35+ gretje pozimi je samo če je pod -20.
Vedno se vozi v eni prestavi višje kot je priporočeno, pnevmatike so napumpane +20% več od predpisanega tlaka, zavira se nežno, prav tako pospešuje.
Avti imajo super nano premaz da je čim manjši upor.

Potniki v avtomobilu nesmejo imeti več kot 80 kg s cunjami pa orodje je vse ultralagera .

Mislim kakšne imate, naj porabi koliko potrebuje, pri tanovih avtomobilih je vse drugo več kot pol stroška tukaj se pa na zobe mečete če porabi 5 ali pa 6 litrov.

Sej verjamem, da te to kar si napisal tolaži ampak žal ti moram sporočiti, da realnost recimo mojega stila vožnje je drugačna. Pač sebe dajem kot uspešen primer varčne porabe.

Avto se ne zavija v dekico :), uporablja se klima in gretje (imam majhne otroke), pospešuje se hitro do želene hitrosti nato umirjeno cruisanje, promet se opazuje ne samo pred svojim avtom ampak tudi kaj se dogaja spredaj. Avto sam predlaga prestave in kdaj naj bi se prestavljalo, če to upoštevaš je poraba lepa. Tlak v pnevmatikah priporočenih 2.5bara. Kar se tiče zaviranja, zavora je največji porabnik goriva, dejansko ko se vozim s kakimi drugimi ljudmi hitro opazim te detajle, da se zavora preveč uporablja, skos gas-bremza-gas-bremza-... + previsoki obrati :argue1: Avto je opran glih dvakrat na leto, no s tem se ni za hvalt ampak nobenih hecnih premazov, imam 100kil in ponavadi poln prtljažnik robe. Tako da ti malo orišem situacijo.

In zdej pazi najpomembnejši detajl, avto večinoma vozi moja žena, ki se ji je** za porabo. :funny34d:

S temi ta novimi motorji je enostavno vozit pod 5.0 pri normalni vožnji.

xpuser

Hočem povedat da je avto porabi koliko pač porabi, ne sedaj it v neke estreme.

andraž

Saj ne rine on v ekstrem, pač pa njegov avto.

jeti16

Poraba je za moje pojme mal huda. Že kar nekaj let se prevažam okoli s še ta starim 2.0 Hdi z robotkom pa mi nikoli toliko porabil. Pozimi same kratke fure je bila poraba kakšen deci čez 8, poleti pa tam od 6,5 naprej. Povprečje torej 7,5

DryAxE

Jaz sem želel dodati svojo izkušnjo ampak očitno delam nekaj narobe, da imam tako porabo, vsaj tak občutek dobim.
Drugače pa ni res, da ima avto porabo tako kot jo ima, če bi dal za volan mojga tasta bi bila poraba garantirano vsaj 1L višja. Pač ljudje smo si različni v stilu vožnje.

zlomjo

Avti različno kurijo. In vozniki tudi. Se trudim voziti varčno, pa mi ni bilo jasno, da je c4gp od mojega prijatelja s Poljske kuril manj od mojega c3čka 1.4 hdi 70 ks. Vidim pa da ni edini.

Bishop

Citat od: jeti16;237328Poraba je za moje pojme mal huda. Že kar nekaj let se prevažam okoli s še ta starim 2.0 Hdi z robotkom pa mi nikoli toliko porabil. Pozimi same kratke fure je bila poraba kakšen deci čez 8, poleti pa tam od 6,5 naprej. Povprečje torej 7,5
Sicer ne gledam na porabo... Imam ravno tako 2.0 Hdi 136KM in robotka, letnik 2008. Povprečna poraba poleti je tam med 6,2 in 6,5, pozimi kak deci več. Na relacijski vožnji je pa šparovček. Letos med dopustom Firence-Lj malenkost nad 5l, oz. 560km v eno smer, pa je bilo še vedno pol tanka nafte.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Godfather

Napaka

mihado

Da malo obudim temo. Sem nov lastnik C4 Grand Picasso 1.6 hdi 120KM z avtomatskim menjalnikom. Moja trenutna poraba je 6,6. Je pa res da je to vecina mestna voznja. Pa ga res cuvam kako vozim. Je to normalno ali bi mogla bit nižja?

dvorjan

Za mestno voznjo je to to. Privosci mu en izlet, pa bo 5.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mihado

Citat od: dvorjan;255705Za mestno voznjo je to to. Privosci mu en izlet, pa bo 5.

Avto imam komaj 10 dni. Se še spoznavama. Zaenkrat sem ful zadovoljen, tudi menjalnik mi je zakon, moči čisto dovolj za normalno vožnjo. Me je pa begala poraba, ki je nisem moral spraviti nižje. Èakam pa na malo lepše vreme in gremo z njim na izlet. Potem bo pa poraba verjetno res padla.

andraž

Po nekaj 1000 km bo šla še malo dol.

mihado

Moram povedati, da avto ni nov. Je 2015 letnik z 138000km.

andraž

Potem pa ne bo drugače.