Poraba

Začel/a jk70, Februar 09, 2017, 09:24:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Bishop

Tako je. Pozimi je res malo večja poraba.
138km 2.0 hdi povprečno 6,9l pozimi, poleti tam 6,2l.
Relacija Pag-Lj 5l, s tem, da več kot 110km/h nisem vozil s tempomatom.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Matteo.

Citat od: dvorjan;230547Marca grem na 1000+ km pot v Nemcijo, ene 8-9 ur avtoceste me caka. Bi si upal staviti, da bo poraba ob voznji 120-130 km/h (z izjemno tecne Avstrije) okoli 5l/100km.

Ja dvorjan, jaz sem šel z c5 l2006 2.0.hdi na poljsko lansko leto, poraba je bila neverjetno majhna, ponavadi imam 5.8 do 6.2 (ga precej teram, glede da smo doma na 500m višine), na potovanju na poljsko po avtocesti in brez nepotrebnega priganjanja in sunkovitega prehitevanja sem imel porabo 4.8. Z tankom sem prevozil 1280km. Imam nekje tudi dokaz, ker mi seveda marsikdo od mojih prijateljev (beri VW klub) ni verjel da sem prevozil toliko kilometrov z tankom ki je takrat znašal cca. 62 eur. S tem da je v tujini dizel cenejši..;)
Uglavnem verjamem da bo poraba lahko tudi nižja z tem motorjem ki ga imaš v renoju.
Od žene stric je imel enak avto z 1.5DCI motorjem, ni mogel prehvalit porabe..:emot112:
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

casper

Kaj delate s temi avti? Al pa kaj je narobe z mojim?

Meni pod 6.5 ne gre pod nobenimi pogoji. Imam pa 1.6 HDI C4GP.

Čojko

Jaz pa sem ves vesel če imam zelo dober amortiziran avto, ki ne izgublja več na ceni in me vpraša v glavnem le za bolj kot ne redne servise, pa tudi če mi pije 15 litrov na 100 km, saj prevozim le 12-15 tkm letno.

No pa dajmo še malo računat:

Meni pije beninar 8 litrov, tebi pa 6 litrov. Razlika je 2 litra bencina na 100 km. Pa dajmo  točit 100 oktanca, ki stane 1.40 EUR/liter.

2 litra oz. na 100 km jaz porabim 2,80 EUR več kot ti.
na 1000 km porabim 28 EUR več kot ti
na 10.000 km porabim 280 več kot ti
na 100.000 porabim 2.800 EUR več kot ti

Koliko je že tebi zgubil na vrednosti nov C4GP za 22.000 EUR v prvem letu?

:Hammer3:

casper

superca13

Porabo lahko primerjata in računata in se veselita.
Samo ne varnosti primerjat in računat, kdo je na boljšem.
V primeru silnejšega trka eden izmed udeleženih ne bo več nič računal.

Odisej

Citat od: Èojko;230563Meni pije beninar 8 litrov, tebi pa 6 litrov. Razlika je 2 litra bencina na 100 km. Pa dajmo  točit 100 oktanca, ki stane 1.40 EUR/liter.

2 litra oz. na 100 km jaz porabim 2,80 EUR več kot ti.

am...če sva še bolj natančna in upoštevava še razliko v polnem rezervarju dizla in bencina. Dizel je cca 0,15EUR cenejši na liter.
50L rezervar dizlaje potem 7,5EUR cenejši od bencina, potem pa v igro pride še poraba....

10.000km (6L poraba dizel, 8L poraba bencinarja)
bencina rabiš 800L - 1,4EUR/L = 1.120EUR
dizela rabiš 600L - 1,2EUR/L = 720EUR

razlike je potem nekaj 400EUR

sem mel par minut časa :Hammer3:

Drugače pa ja....vseeno mi je za porabo, veliko bolj pomembno mi je da se peljem tako kot želim in da pri tem uživam in ne trpim in gledam na porabo.....liter gor ali dol mi je pa vseeno.
Veliko bolj bi bil vesel recimo 100L rezervoarja :BigThumbs:

Xandrej

Kje pa je servid dpf pa egr pa turbine pa šob? Itak je to po 4 letih vse hin!

xpuser

Razlike je toliko,da jo pri novem dobiš notri po približno 100.000km.

Čojko

Ni letelo na nobenega osebno. Jaz in Ti sem pa uporabil ker se okoli te porabe nonstop pogovarjate kot otroci v vrtcu. Sem pa zgolj računal koliko je razlike če ti "isti" avto popije 2 litra več bencina na 100km. Vse skupaj za en malo nič, v primerjavi s tem koliko nov avto izgubi na vrednosti v prvem letu (C4GP zgubi cca. 7.000 EUR), ter morebitnimi stroški na račun ekologije, izkoristkov motorja in ostale navlake.

Glede varnosti pa tako. Moja generacija je zrasla v stoenkah in podobnem na zadnjih zicih brez pasov, kaj šele stolčkov, ter praktično brez AC, kjer smo po regionalkah vozilo v kolonah in velikokrat prehitevali kamione in ostale počasne udeležence velikokrat v škarje. Pa smo po večini še vsi živi in zdravi.

Èe preveč izzivaš ali če ti je namenjeno te ne bo rešila nobena super varnostna tehnologija.

sl1

Èe že računaš, pa izračunaj tole:
Namesto novega dizla za 22.000€ kupiš raje starega bencinarja, ker starega dizla dobrega ni. Za dobre 3 jurje že dobiš lepo ohranjeno XP recimo. In potem v tega starega bencinarja vgradis plin za 850€ in se voziš še 30% ceneje kot na bencin (če upoštevaš še servisiranje plinske naprave).
Tako se lahko za manj denarja kot nov C4 GP izgubi v enem letu voziš naokoli praktično enako poceni kot z dizlom.
Pri vsem tem "šparanju" je samo 1 problem:
Èe želiš prišparati, moraš najprej imeti v žepu teh 22 jurjev. Tako pa nič ne prišparaš, ker tega denarja enostavno ni. :)

valko

Šparat je treba pa naj stane kolikor hoče...:Hammer3:

zlikovski

Èe jaz poslikam svojo porabo z 2.0 bencinarjem mi itak nebo nihče verjel, da imam včasih manjšo porabo kot kak dizelaš.
Vozim pa normalno in se ne obremenjujem glede porabe, včasi pa mu tudi dam kar mu je dala firma, ampak potem res nešparam po 30-40km ga tiram skoraj do skrajnosti.

tomaz555

Vsak se po svoje tolaži... na koncu pa smo vsi brez denarja.

Xandrej izkušnje iz BMW foruma ne štejejo.

CEPETKO

Na koncu pa vsi vse izgubimo pa neglede kolikor se v življenju trudimo ne bomo nič privarčevali.
Citroen - kreative tehnoloži.