Poraba

Začel/a jk70, Februar 09, 2017, 09:24:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Odisej

Ma je res po mal vse...če bi hoteli šparat, potem imamo javni prevoz, pa kolo pa ostalo...

Ker enostavno z avtom ne moreš šparat pa naj bo bencin, dizel, plin,....
Sedaj je pa tukaj samo vprašanje, koliko si pripravljen plačat za to da se pelješ z užitkom iz točke A v točko B. Kaj je užitek pa ve vsak zase.

In ja, tukaj ne bomo našli rešitve :) je pač debata union - laško :argue1:

Odisej

Citat od: Xandrej;230570Kje pa je servid dpf pa egr pa turbine pa šob? Itak je to po 4 letih vse hin!

bencinarji nimajo turbin?

čiščenje DPF na 160.000km je bilo 70EUR :AngelPray:

zlikovski

Za dokazilo, nikoli pa nisem meril porabe tak da nevem če je to točno.

HidroThorax

Citat od: Odisej;230616bencinarji nimajo turbin?

čiščenje DPF na 160.000km je bilo 70EUR :AngelPray:

Èe je navaden bencinski motor pol nima.

Drugace pa mam js porabe:
C5 stroga mestna voznja tam okoli 15 L, relacija do 90 okoli 8 L, avtocesta 9-10 L.
C6 stroga mestna voznja okoli 13 L, relacija do 90 okoli 7 L, avtocesta okoli 8 L.
Tak da tisti ko imate magicne nizke porabe tak vemo nacin voznje, zelo pocasen start pa pol kr hiter v 5 prestavo tam do 50 km/h.

Res nevem kaj ti koristi taka nizka porabe ce pa pol cel avto trpi.

Drugace pa tisti, ki se takoj "prestrasite" malo višje porabe od napisane v priročniku..tisto je poraba v idealnih razmerah. Tako če res konkretno ne odstopa od napisane ni z vozilom nic narobe :).
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

mirchi

Evo meni pa moj 2.4 turbo zere 11.4. Pa  vsak dan naredim minimalno 100 km.liter plina je pa 0.58 ojra. Pa racunajte.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

airpir

20 hdi 150 km po 26.500 km povprečno 6 do 7 l oz. do max 7,8 ko imam na strehi montano... kombinirana vožnja.....
pa ga ne šparam (ac z montano ali brez 130-150km/h), brez montane občasno tudi 160-180

jk70

No po 14 dneh in  3000 kilometrih lahko mal vrnem mojo izkušnjo.

Trenutna poraba je 6,8 po računalniku.

Avta ne rabm tok priganjat kot sem berlingota pa se isto peljem.

Je pa precej padla. Pa malo še bo.

Hvala vsem tistim ki ste odgovorili.

zlikovski

Potem je z mojim avtom nekaj narobe bencinar 2.0 pije 7L, in vaši dizli isto :)
Ali pa je dobil kakšno virozo od dizla, ker so sami dizli poleg njega parkirani :D

tomaz555

hahehihoh

Bolj kot sreča je to pomoje  zmerna vožnja (najbrž tudi relacijska)

zlikovski

Zmerna glih nebe rekel, vozim dinamično, za vsak drekec pekec pa glih neprehitevam.
Vožnje so pa kombinirane, več mestnih.
Je pa res da negledam na porabo, in me tudi ne zanima.

airpir

imam prijatelja kateri ima s maxa 2.0 bencinarja, pri/do120km/h mu rabi 7,5, pri 150 pa že 12l.... torej pri res lepi vožnji se vozi s 7,5 pri bolj dinamični pa 11+
torej je razlika glede na način vožnje cca 4 l, pri dizlu pa cca 1l

zlikovski

Saj jaz tudi rabim avtocesto, ampak ponavadi ga tam nešparam, celo pa če sem sam v avtu.
Primer se vam je pozimi, pri -5stopinjah segrelo gdaj olje na polovico skale, potem lahko veš kak dela mašina ;)

DryAxE

Uff kako porabo imate nekateri, kaj delate s svojimi konjički? Jaz imam C4GP II 1.6L 88kW bluehdi motor in sem na 4,81L/100km, to je povprečne po cca. 35000 prevoženih kilometrih, rekordna poraba je bila 4,22L (sanjam, da bi dosegel tovarniško 4.0L :Hammer3: ). Še k ga teram in imam večino relacij po mestu ne gre avto veliko nad 5L. Edinokrat ko sem imel res veliko porabo je ko sem v Angliji tankal en pocen dizel, tist je res grdo vplival, še naslednji tank vožnje je bil kontaminiran.

Jaz statistiko beležim preko aplikacije na telefonu, beleži se mi pa tukaj.
https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/760869.html

xpuser

Jaz službene avte v dekico zavijem ko pridejo na parkplac, da so zjutraj še topli.
Poleti se klima uporablja samo če je 35+ gretje pozimi je samo če je pod -20.
Vedno se vozi v eni prestavi višje kot je priporočeno, pnevmatike so napumpane +20% več od predpisanega tlaka, zavira se nežno, prav tako pospešuje.
Avti imajo super nano premaz da je čim manjši upor.

Potniki v avtomobilu nesmejo imeti več kot 80 kg s cunjami pa orodje je vse ultralagera .

Mislim kakšne imate, naj porabi koliko potrebuje, pri tanovih avtomobilih je vse drugo več kot pol stroška tukaj se pa na zobe mečete če porabi 5 ali pa 6 litrov.