Nakup rabljenega C5

Začel/a samojaz, Februar 08, 2017, 09:30:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

samojaz

Zdravo,

sem nov tukaj in najprej lep pozdrav vsem :)

Naša družina se je povečala in se mi zelo dopade karavanski C5, gledam tam letnike od 2010 - 2013, motorje dizle 1997 ccm, 120 kW / 164 KM in 1560 ccm, 82 kW / 112 KM, oboje avtomatike.
Zanimajo me vaše izkušnje s temi vozili, predvsem teh letnikov in motorjev ter menjalnikov. Kateri motor glede na izkušnje bolj priporočate, kako je z delovanjem sistema za prilagajanje višine vozila?

Skratka, predvsem me zanimajo izkušnje s kombinacijo letnikov za motorje, menjalnike in delovanje avtov, saj bi rad kupil avto, ki ga bomo lahko uporabljali nekaj let (čimveč) :)

Hvala za vsa mnenja vnaprej,
Matej

hahehihoh

1.6 pozabi, ker je to optimalen motor za C4 (pa tudi tam ni nič preveč moči haha). No, če si umirjen voznik lahko tudi 1.6. Vsekakor ga prej preizkusi. Motorji nimajo težav in si lahko brez skrbi, kupi takega s preverljivo zgodovino.

gule

Za motor oceni, kar rabiš. Močno dvomim, da 1.6 hdi ima avtomatski menjalnik. To bo prej robotizirani, tega ti pa ne priporočam z nobenim motorjem. Moj nasvet avtomat. menjalnik in 2.0 motor...tisti z 140 km...

Prosurfer

2.0 HDi avt. ima cca. 160 KM (in ne 140), ni pa švoh (oz. sploh ne) tudi 2,2 HDi avt. (200 KM).

tracer

pozdravljen. Lani sem kupil C5, letnik 2011, avtomatski menjalnik, moč  120 kw. moram reči, da sem z avtom zelo zadovoljen. moči je za normalno vožnjo čisto dovolj. ti pa odsvetujem nakup 1.6 motorja. definitivno premalo moči za avtomobil s takšno težo. pred tem sem bil lastnik c4 picasso, z 1.6 motorjem. avto je veliko lažji od C5, pa je vseeno manjkalo moči.

pred nakupom sem avto odpeljal do serviserja, da mi je ocenil stanje vozila. prištej še stroške prvega servisa. glede na to da je bil moj avto pripeljan iz Italije - zgodovina avta ni bila znana, sem naredil komplet servis. menjave vseh filtrov, olja v motorju, olje v menjalniku, komplet jermena, vodna črpalka, šponarji.....

veliko sreče pri iskanju....:BigThumbs:

Tipo73

Pozdravljen...sam sem se pred nakupom izogibal 1.6 112 KM motorjev kot hudič križa...ampak je tako naneslo da sem ravno tega na koncu kupil in vsak ki ti ga odsvetuje ina že svoj razlog....jaz ti lahko samo rečem da je za moj način vožnje več kot zadovoljiva mašinca....res pa je da sem bolj umirjen voznik in ne vlečem prikolic....na AC je moja max hitrost 150 km/h. Poraba v 5000 km je okroglih 6 l/100  s tem da ga 2 tedna vozim samo po nestu 1 teden ga pa žena vozi do Ljubljane....pred tem sem imel Stilota 1.9 jtd....ne čutim nobene razlike....tako da vsakemu svoje...

Prosurfer

Citat od: tracer;230370pozdravljen. Lani sem kupil C5, letnik 2011, avtomatski menjalnik, moč  120 kw. moram reči, da sem z avtom zelo zadovoljen. moči je za normalno vožnjo čisto dovolj. ti pa odsvetujem nakup 1.6 motorja. definitivno premalo moči za avtomobil s takšno težo. pred tem sem bil lastnik c4 picasso, z 1.6 motorjem. avto je veliko lažji od C5, pa je vseeno manjkalo moči.

pred nakupom sem avto odpeljal do serviserja, da mi je ocenil stanje vozila. prištej še stroške prvega servisa. glede na to da je bil moj avto pripeljan iz Italije - zgodovina avta ni bila znana, sem naredil komplet servis. menjave vseh filtrov, olja v motorju, olje v menjalniku, komplet jermena, vodna črpalka, šponarji.....

veliko sreče pri iskanju....:BigThumbs:

Kje pa si menjal olje v menjalniku (okvirna cena)?

HidroThorax

Citat od: Prosurfer;230394Kje pa si menjal olje v menjalniku (okvirna cena)?

Cena za Aisenove menjalnike je približno od 250 pa do malo cez 300 evrov. Vse je odvisno ali se menja z izpiranjem ali pa po nacelu da malo olja spustijo ven pa novo nalijejo cez nekaj casa pa ponovno. Pomoje je bolje takoj z izpiranjem naredit (sploh ce se nikoli ni bilo menjano olje) pa imas pol mir nadaljnih 60.000 km.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Francl

Leta 2011 je bil prvi facelift, ko so med drugim prestavili ventilator hladilnika na zadnjo stran. S tem odpadejo redna menjavanja izparilnika klime ("sprednjega hladilnika"). Tudi 2.2 motor ni noben bavbav, ni pa ravno šparovček.
:Hammer3:

gule

Citat od: Prosurfer;2303602.0 HDi avt. ima cca. 160 KM (in ne 140), ni pa švoh (oz. sploh ne) tudi 2,2 HDi avt. (200 KM).

Obstaja motor 2.0 Hdi z cca. 140 km in avto menjalnikom...

valko

Jaz imam c5 letnik 2012, 1.6 hdi, ročni menjalnik. Po potovalnem računalniku je poraba 5,7 l, voznik pred menoj, avto je iz Francije pa je imel 5,4 l (očitno relacije)...
Avto se lepo pelje in pri potovalnem načinu vožnje lepo zmerno pospešuje. Jaz sem mnenja da, ko so ta avto inženirji naredili so morali imeti v mislih, da se mora avto solidno peljati, če je v avtu 5 oseb, nekaj prtljage in prikolica.
Večinoma se tako ali tako vozim sam, ne nameravam imeti prikolice. Še največja obremenitev je kadar se pelje cela družina, pa ne opazim kakšnega pomanjkanja moči.
Za 1 x na leto, ko bo za na dopust še prtljaga notri, kolesa na strehi, bom pač pred kakšnih hribom moral prestaviti v nižjo prestavo.
Za dinamičen način vožnje, pospeševanja in prehitevanja pa ta avto ni. Tisti, ki smo še vozili katre (renault 4), znamo prehiteti kakšno vozilo pred seboj tudi z avtom, ki nima velike moči motorja...

pixxel

imam istega 1.6 hdi in ne razumem kaksne tezave bi lahko imel pri prehitevanju
avto pospeši kot je treba in do sedaj še nisem imel občutka podhranjenosti
poraba od 4,7 do 5,7

xpuser

Citat od: valko;230404Jaz imam c5 letnik 2012, 1.6 hdi, ročni menjalnik. Po potovalnem računalniku je poraba 5,7 l, voznik pred menoj, avto je iz Francije pa je imel 5,4 l (očitno relacije)...
Avto se lepo pelje in pri potovalnem načinu vožnje lepo zmerno pospešuje. Jaz sem mnenja da, ko so ta avto inženirji naredili so morali imeti v mislih, da se mora avto solidno peljati, če je v avtu 5 oseb, nekaj prtljage in prikolica.
Večinoma se tako ali tako vozim sam, ne nameravam imeti prikolice. Še največja obremenitev je kadar se pelje cela družina, pa ne opazim kakšnega pomanjkanja moči.
Za 1 x na leto, ko bo za na dopust še prtljaga notri, kolesa na strehi, bom pač pred kakšnih hribom moral prestaviti v nižjo prestavo.
Za dinamičen način vožnje, pospeševanja in prehitevanja pa ta avto ni. Tisti, ki smo še vozili katre (renault 4), znamo prehiteti kakšno vozilo pred seboj tudi z avtom, ki nima velike moči motorja...

2.0 je zate

Tipo73

Sem istega mnenja...kot sem že v drugih objavah napisal sem pred  c5 1.6 hdi vozil Fiat stilota mw 1.9 jtd...in ravno včeraj me je spet pozitivno presenetil...včeraj smo šli v Celovec in....tankam polno v Tržiču....poraba 5.0 na razdalji 110 km...dobra dva litra manj kot pri Fiatu...in ne samo to....od Borovelj do odcepa za Bodental...sem prevozil s tretjo prestavo (res da sem vse ovinke sekal na full... da ne bo kdo razumel to sa vozim kot norec....vse je precej pregledno pa se sreco sem imel)...tako da mislim da so to mašine narejene za nizke obrate do max 2000-2500 ...skratka za moj način vožnje prava reč.

zlikovski

Ti sam ovozi z temi obrati,in da neboš za nekaj časa jokal, da se ti je zabasal fap,....