Ali kdo pozna tale C5 2.7 hdi

Začel/a Ci7, Januar 18, 2017, 10:06:21 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: HidroThorax;229403Pa drugače C6 se dela? :)

Nekaj še brca menda, ga oče vozi, jaz sem pa bolj malo doma :). V preteklem letu sem ga samo enkrat peljal.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Ci7

Citat od: TiTaN;229394Za vzdrževanje takega avta moraš imeti denar, sicer ne bo dobro. Pravkar imam mojega pri Jerovšku na rednem servisu. Torej mali servis, veliki servis (204 kkm), sprednji novi diski z ploščicami (še nikoli menjani) in menjava olja v menjalniku bo cca 1400 Eur (še ne vem, ker mi še ni povedal točne cene), vse original. Letos po treh letih bodo oboje pnevmatike za zamenjat cca 1400 Eur, po vsej verjetnosti amortizerja za zamenjat v roku 20 kkm bo cca 500 Eur. Kasko bodo šli po nabavni ceni avta cca 50.000 Eur, kar pomeni okoli 1200 Eur ali več. Seštej, če imaš dovolj potem je to super, ker je avto za ta denar najboljše kar sploh lahko dobiš na trgu. Materjal za mali servis vedno prinesem s seboj in ni vštet v Jerovškovo ceno (cca 100 Eur). Lp

Hvala, taka informacija je vedno dobrodošla. Imaš pred sabo le glavno postajo vzdrževanja. Ni mi samo jasno, kam boš dal dva amortizerja, a ima C5 s hidravliko še dva amortizerja nekje? Glede zavor, jaz vedno vzamem samo še ATE, delajo dobro tudi na težkih avtih. Kasko pa moram povedat, da nisem vzel še pri nobenem avtu v enajstih letih, ker sicer vozim zmerno in do zdaj je bilo vedno vse ok. Èe bi že, bi delni kasko za parking in lažje poškodbe, polnega ne. V6 dizel kupujem res samo za dušo, ker mi je ta zvok že veliko let nekaj posebnega, nikakor pa ne za divjanje, sem kar zmeren voznik sicer.

Sicer pa moje razmišljanje, res boš to rajžo plačal več, ampak avto ti bo dolgo držal potem. Kolikor sem spoznal vzdrževanje recimo petke s takšnim motorjem, je pa tam kar naprej kakšen bonbon presenečenja, ki je še dražji. Tako da z obzirom na to, kaj tak C5 nudi, se mi zdi vzdrževanje sprejemljivo. Ker da pri nekem bmw trga ketne, to mi pa res ne gre v račun, pa da voda curi v prtljažnik, pri novejših k sovozniku ipd.

A mi lahko še poveš, kakšen jermen ima tak C5, ketno ali navadnega (menjava na 100tisoč)? Si imel kakšne težave z elektroniko nasploh? In pa, glede na moč in navor, a se ti zdi moteč občutek na volanu, ker je sprednji pogon?

Xandrej

Diski za C5 3.0V6HDi ATE pride komad 100 evrov polna cena se pravi + ploščice reci polna cena 300€ pa menjava olja v mnenjalniku je lahko največ 300€ zse pravi 600€ + filtri pa olje največ 200€ Stari en te je orng nategnu spreda pa odzadaj pa še potegnu ti ga je... Seveda pa če fukneš avto na servis pa rečeš vse naredite stane kolko stane pa ja ok...

Ne se vstrašit vozil se boš kot kralj pa še hiter boš!

Ti kr lepo kaki slikico nalimaj od novega stroja tukaj...

Dobro da nisi prišel sem preko trojan avto kupit... Eni so pa res idioti na kubik!

sl1

Menjava olja v menjalniku in 2 diska s ploscicami 1400€?
Khm - a kupiš moj avto? XP 2003 ugodno 10.000€? Ima novo olje v menjalniku.

Ci7

Haha tole bo kmalu kot na bmw forumu, bereš tam o avtih in se takoj posloviš od nakupa.

Andrej, bom poslikal avto! Lahko da je un črn sicer ok, ampak mimo tega se vozim že šest let, tako da bom kupil avto s sigurno poznano zgodovino, avto je bil res večino časa parkiran v izložbi servisa. Kar me bo koštalo kakšnih 3tisoč sigurno več, ampak če zato dobim dober avto, ni panike.

Citroenovc

Citat od: Xandrej;229411Diski za C5 3.0V6HDi ATE pride komad 100 evrov polna cena se pravi + ploščice reci polna cena 300€ pa menjava olja v mnenjalniku je lahko največ 300€ zse pravi 600€ + filtri pa olje največ 200€ Stari en te je orng nategnu spreda pa odzadaj pa še potegnu ti ga je... Seveda pa če fukneš avto na servis pa rečeš vse naredite stane kolko stane pa ja ok...

@Andrej - je pa opcija, da ti tudi nisi dobro prebral, zame VELIKI servis pomeni, da poleg diskov ipd menjavajo še jermene, vodno pumpo, ipd ... Torej pri tvojem izračunu je drago, ker so bodo drznili vzeti še 600Eur za vse to ... (?)
Meni se zdi, pa da se celo zna zgodit, da so ob original delih cenejši od aftermarketarja pod kozolcem?

Citat od: TiTaN;229411Za vzdrževanje takega avta moraš imeti denar, sicer ne bo dobro. Pravkar imam mojega pri Jerovšku na rednem servisu. Torej mali servis, veliki servis (204 kkm), sprednji novi diski z ploščicami (še nikoli menjani) in menjava olja v menjalniku bo cca 1400 Eur
OK

LP
Primož

Xandrej

Aha sem še enkrat prebral... Se strinjam tukaj je še veliki servis ok. Pol je 1400 za komplet ok na original servisu.

Se sipam s pepeljarodom... :BigThumbs:

sl1

Èe sta 2 diska 200, ploščice so koliko - 100?, olje tudi ni več kot 100 je to 400 recimo.
Veliki servis je potem 1000, kar je se vedno kar precej.
Ali pač ne?
Jaz sem dal za veliki servis + obnova zavor zadaj ker je puscalo 600.
Res je pa da nimam 2.7 C5 in da je servisirala moja ninða. ha-saaaaaaa! :)

xpuser

Ne moreš primerjat ene xp in c5.

Je pri velikem servisu kar nekaj materiala jermeni rolce napenjalnik pa še kakšna jerenica na alternatorju in glavni gredi.
Seveda ninðe to ne menjajo ker stane in bi bil takoj drag.

HidroThorax

Citat od: Citroenovc;229414@Andrej - je pa opcija, da ti tudi nisi dobro prebral, zame VELIKI servis pomeni, da poleg diskov ipd menjavajo še jermene, vodno pumpo, ipd ... Torej pri tvojem izračunu je drago, ker so bodo drznili vzeti še 600Eur za vse to ... (?)
Meni se zdi, pa da se celo zna zgodit, da so ob original delih cenejši od aftermarketarja pod kozolcem?

Je tako. Zdej ko je MyCitroen klub so večkrat original deli cenejši ko pa neorginal. Seveda če je vozilo 7+ let pa maš -35% materijal.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

HidroThorax

Citat od: Zeko124;229407Nekaj še brca menda, ga oče vozi, jaz sem pa bolj malo doma :). V preteklem letu sem ga samo enkrat peljal.

Fajn :). Verjetno ima zdaj že krepko preko 300k km.

Citat od: Ci7;229413Haha tole bo kmalu kot na bmw forumu, bereš tam o avtih in se takoj posloviš od nakupa.

Andrej, bom poslikal avto! Lahko da je un črn sicer ok, ampak mimo tega se vozim že šest let, tako da bom kupil avto s sigurno poznano zgodovino, avto je bil res večino časa parkiran v izložbi servisa. Kar me bo koštalo kakšnih 3tisoč sigurno več, ampak če zato dobim dober avto, ni panike.

Sej bilokeri forum bereš, če bi se oziral na vse kar pišejo na koncu sploh nebi kupil nič.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Zeko124

Citat od: HidroThorax;229421Fajn :). Verjetno ima zdaj že krepko preko 300k km.

je doma kot tretji avto in se ne vozi prav veliko, mislim da je trenutno nekje pri 280tkm :).

Drugače so pa pri aftermarket rezervnih delih v Sloveniji nasplošno bogate marže, sem iskal diske in ploščice za mojega Šveda in bi originalne iz tujine dobil precej ceneje od ATE aftermarket v Sloveniji.

Sta pri hiši 2 Citroena in 2 ne-Citroena. Razlika med temi avtomobili je predvsem v tem, da se prva 2 vozi k Jerovšku, druga 2 pa se servisira pri ninði. Slednje pobere veliko več časa in živcev in v končni fazi običajno tudi denarja.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

TiTaN

Diske kupim samo še original, nazadnje pred 40kkm sem menjal zadnja z SWAG diski 20Eur po disku po enem dnevu v garaži sta bila vsa rjava od rje... ker seveda nista bila pocinkana jaz imam pa 19 col platišča in je bilo zelo grdo. No sedaj sem se za sprednja odločil za original po šasiji, ker so dražja za cca 30 Eur. Avto po tem servisu dela še lepše kot je prej, pa že prej je bil poezija, sploh neveš kdaj menja prestave (veš samo zato, ker piše). Lp

cikocx

Citat od: HidroThorax;229343Upam, da se zavedaš da bo 3.0 težje vzdrževat, ko pa 2.7 ko jih je malo morje na cesti. Pa se dele je lažje za 2.7 dobit, ko je dosti C5 pa Peugeotov okrog...

Mislim, da jih ni tako veliko, jaz rabim motor 2.7, če kdo ve za njega, ali pa razbit avto, da je ta motor v njem
Cx za zmeraj:BigThumbs:

cikocx

Citat od: TiTaN;229394Za vzdrževanje takega avta moraš imeti denar, sicer ne bo dobro. Pravkar imam mojega pri Jerovšku na rednem servisu. Torej mali servis, veliki servis (204 kkm), sprednji novi diski z ploščicami (še nikoli menjani) in menjava olja v menjalniku bo cca 1400 Eur (še ne vem, ker mi še ni povedal točne cene), vse original. Letos po treh letih bodo oboje pnevmatike za zamenjat cca 1400 Eur, po vsej verjetnosti amortizerja za zamenjat v roku 20 kkm bo cca 500 Eur. Kasko bodo šli po nabavni ceni avta cca 50.000 Eur, kar pomeni okoli 1200 Eur ali več. Seštej, če imaš dovolj potem je to super, ker je avto za ta denar najboljše kar sploh lahko dobiš na trgu. Materjal za mali servis vedno prinesem s seboj in ni vštet v Jerovškovo ceno (cca 100 Eur). Lp[/QUOT

Kar drago, za servis računa toliko, kot bi za delo za menjavo sklopke, če ni zakomplicirana
Cx za zmeraj:BigThumbs: