Ali kdo pozna tale C5 2.7 hdi

Začel/a Ci7, Januar 18, 2017, 10:06:21 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

HidroThorax

Citat od: Ci7;229345A da je taka razlika v vzdrževanju mašine? Sej ostalo je enako kar se avta tiče. Bože sačuvaj.. Sem se pred tem pripravljal na nakup bmw 5.., tako da se mi zdi vzdrževanje takšnega C5 vseeno veliko boljša izbira. Je pa omenjeni avto res top, prvi lastnik, malo km, mogoče ga predstavim tle gor.

Kako leto nazaj se spomnem, ko je mehanik pisal tule kak je stranka kupla 3.0 C6 pa, ko so ga rihtal je blo kar razlicnih delov napram 2.7. Je bilo pa govora o modri C6 za circa 15k evrov 2009 letnik.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Ci7

Citat od: HidroThorax;229346Kako leto nazaj se spomnem, ko je mehanik pisal tule kak je stranka kupla 3.0 C6 pa, ko so ga rihtal je blo kar razlicnih delov napram 2.7. Je bilo pa govora o modri C6 za circa 15k evrov 2009 letnik.

A tle je pa taka veselica. No hvala, da si me opozoril. Lastnik avta je serviser, ga bom vprašal tudi kako je s popravilom v takem primeru kot je opisan v tisti temi.

superca13

Citat od: TiTaN;229316Obvezno s seboj pripelji kleparja ali ličarja. Moje mnenje je tako, da kar je naprej od Trojan moraš biti še posebno previden, govorim iz lastnih izkušenj. Avto pa izgleda OK, samo še čipirat pri Ercu v Novem mestu pa si zmagal. Lp

Se strinjam! Naprej od Trojan avta ni za kupovat!
Še Trojanski niso kaj prida. Razen če imaš zraven kleparja, ličarja, vulkanizerja,pooblaščenega citro mehanika, ninðo za korajžo, odvetnika, zavarovalnega agenta, jasnovidca z izkušnjami in psihiatra zase. Povem iz bogatih izkušenj. Ne škodi, če je zraven mojster, ki bo kasneje še FAP ven odrezal.
Previdno.

antasi

no hudiča, zdaj je pa 2.7 že prodan
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Ci7

Citat od: antasi;229358no hudiča, zdaj je pa 2.7 že prodan

A res? na oglasu ne piše "prodano".

antasi

Citat od: superca13;229357Se strinjam! Naprej od Trojan avta ni za kupovat!
Še Trojanski niso kaj prida. Razen če imaš zraven kleparja, ličarja, vulkanizerja,pooblaščenega citro mehanika, ninðo za korajžo, odvetnika, zavarovalnega agenta, jasnovidca z izkušnjami in psihiatra zase. Povem iz bogatih izkušenj. Ne škodi, če je zraven mojster, ki bo kasneje še FAP ven odrezal.
Previdno.

Mi čez trojane že vemo kako je to. Tu kupujemo samo nova vozila.
Tudi superca kupuje samo nove avtomobile, če pa že kakega rabljenega, pa mora bit neproblematičen , kot je  kakšen SM, ki ima preverjen italijanski motor.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zupi13

Citat od: antasi;229361Mi čez trojane že vemo kako je to. Tu kupujemo samo nova vozila.
Tudi superca kupuje samo nove avtomobile, če pa že kakega rabljenega, pa mora bit neproblematičen , kot je  kakšen SM, ki ima preverjen italijanski motor.

Ali pa gremo čez Trojane po kakega s preverjeno zgodovino, najraje proti barju....

superca13

Citat od: antasi;229361Mi čez trojane že vemo kako je to. Tu kupujemo samo nova vozila.

Še novi avti tule čez Trojane so problematični, nimajo zgodovine sploh in vsi imajo prevrtene km na nulo. Po SM pa treba v Italijo it, tam so najboljši, ni treba nič poštimat.

Čojko

Baje da je 3.0 HDI v vožnji bistveno boljši kot 2.7

In tisti, ki kupuje tako velik avto se najbrž mora tudi zavedati premosorazmernosti stroškov vzdrževanja. Sem ravno včeraj prebiral predstavitev novega Renault Scenika, ki je v osnovi in vedno postavljen samo na 20 palčna platišča. Po eni strani so ga hvalili kako je lep, drzen , športen, vendar enoprostorevc (tak videz je glede na dizajn lahko dosegel zgolj s tako velikimi kolesi - premosorazmernost), po drugi strani pa delali celo znanost iz tega koliko stanejo 20 palčne gume (bistveno več kot 16 palčne in malo več kot 17).  

Èe imaš 20 jurjev za nov avto, ki bo čez 5 let vreden le še 8 ni vrag, da ne boš zmogel tej 12 jurjev veliki izgubi dodati še morda 500 EUR na račun velikosti gum,...

xpuser

Saj nekoč so bile tudi 15 -17 pregrešno drage ko smo drugi vozli avtomobile z 13-14 colami.

Ci7

Moram pa povedat, da se vsedem za volan in se počutim kot v petki, enako stisnjen kokpit, prijetni materiali, ambient.. res avto s karakterjem proti avensisu npr., toyote so preveč hladni avti.

Zeko124

Kaj dosti ne morem soditi med 2.7 in 3.0 HDi, ker sem se s slednjim zapeljal celih 40 metrov.

Dejstvo je, da je 3.0 novejši motor, rekel bi da tudi malenkost tišji (je pa bil takrat popolnoma nov, oziroma z 20.000 prevoženimi). Je pa bila tista C5ka naloadana z opremo kot manjši avion, barva po izbiri, platišča po izbiri, notranjost po izbiri, panoramska streha, navigacija... Odličen avto.

Podrobnosti o cenah vzdrževanja za 3.0 HDi mi žal niso znane.

Ti samo kupi in uživaj :emot112:!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

TiTaN

Za vzdrževanje takega avta moraš imeti denar, sicer ne bo dobro. Pravkar imam mojega pri Jerovšku na rednem servisu. Torej mali servis, veliki servis (204 kkm), sprednji novi diski z ploščicami (še nikoli menjani) in menjava olja v menjalniku bo cca 1400 Eur (še ne vem, ker mi še ni povedal točne cene), vse original. Letos po treh letih bodo oboje pnevmatike za zamenjat cca 1400 Eur, po vsej verjetnosti amortizerja za zamenjat v roku 20 kkm bo cca 500 Eur. Kasko bodo šli po nabavni ceni avta cca 50.000 Eur, kar pomeni okoli 1200 Eur ali več. Seštej, če imaš dovolj potem je to super, ker je avto za ta denar najboljše kar sploh lahko dobiš na trgu. Materjal za mali servis vedno prinesem s seboj in ni vštet v Jerovškovo ceno (cca 100 Eur). Lp

HidroThorax

Citat od: TiTaN;229394Za vzdrževanje takega avta moraš imeti denar, sicer ne bo dobro. Pravkar imam mojega pri Jerovšku na rednem servisu. Torej mali servis, veliki servis (204 kkm), sprednji novi diski z ploščicami (še nikoli menjani) in menjava olja v menjalniku bo cca 1400 Eur (še ne vem, ker mi še ni povedal točne cene), vse original. Letos po treh letih bodo oboje pnevmatike za zamenjat cca 1400 Eur, po vsej verjetnosti amortizerja za zamenjat v roku 20 kkm bo cca 500 Eur. Kasko bodo šli po nabavni ceni avta cca 50.000 Eur, kar pomeni okoli 1200 Eur ali več. Seštej, če imaš dovolj potem je to super, ker je avto za ta denar najboljše kar sploh lahko dobiš na trgu. Materjal za mali servis vedno prinesem s seboj in ni vštet v Jerovškovo ceno (cca 100 Eur). Lp

+1...ce pa ne studiras na bodoče stroške bo pa kmalu jeza pa pluvanje cez firmo...Vidim pri svojem sem sam "malenkosti" poštimal pa sem že skor na jurja prišo s servisi.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05

HidroThorax

Citat od: Zeko124;229387Kaj dosti ne morem soditi med 2.7 in 3.0 HDi, ker sem se s slednjim zapeljal celih 40 metrov.

Dejstvo je, da je 3.0 novejši motor, rekel bi da tudi malenkost tišji (je pa bil takrat popolnoma nov, oziroma z 20.000 prevoženimi). Je pa bila tista C5ka naloadana z opremo kot manjši avion, barva po izbiri, platišča po izbiri, notranjost po izbiri, panoramska streha, navigacija... Odličen avto.

Podrobnosti o cenah vzdrževanja za 3.0 HDi mi žal niso znane.

Ti samo kupi in uživaj :emot112:!

Pa drugače C6 se dela? :)