Zimski diesel dodatek

Začel/a Rocco111, Januar 12, 2017, 01:31:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Rocco111

Zdravo!

Dodajate kaj proti izločanju parafina v gorivo - zdaj ko je tako mraz?

In ker sem brskal po garaži in odkril staro zalogo par flašk me zanima nekaj podrobnosti; Petrol diesel winter protect... na vratu flaške ima datum 2004 (in mesec in dan).

A je ta datum rok uporabnosti - ali datum proizvodnje?
So te stare zaloge za v smeti (no... na Petrol v odpad) ali je zadeva trajno uporabna?

Hvala!

xpuser

Pravijo da je do -20. Nekega hudega mraza še ni bilo.
Rajši poskrbi da je aku dober in da svečke delajo.

Sine64

Drugače je pri dizlu kakšen časovni rok (starost) kdaj je treba svečke menjat ali je to po potrebi oziroma ko Diagbox pove da je potrebna menjava?

Meni je sicer 2x zdaj ko je bilo ponoči -16 pa je stal recimo 2 dni, kar konkretno zakašljal, sicer se potem umiri po kakšni minuti. Ko je pa že segret pa ni nobenega problema.... Akku je pa tko nov.

fifk

Citat od: Sine64;229014Drugače je pri dizlu kakšen časovni rok (starost) kdaj je treba svečke menjat ali je to po potrebi oziroma ko Diagbox pove da je potrebna menjava?

Meni je sicer 2x zdaj ko je bilo ponoči -16 pa je stal recimo 2 dni, kar konkretno zakašljal, sicer se potem umiri po kakšni minuti. Ko je pa že segret pa ni nobenega problema.... Akku je pa tko nov.

X2:emot112:

Rocco111

Aku tu sploh ni problem. Dela ko (stara) puška...
Gre za to, da bi tele dodatke porabil tudi za avtodom na smučariji - pa ne vem kako je z rokom uporabnosti.

A takšna stara zadeva lahko kaj škoduje motorju?
Ali je to pač trajno uporabno in ni važno kateri letnik je?

xpuser

Kdaj menjat, mecedes piše da jih ob vsakem drugem servisu stakneš da se ne zapečejo.
Naj bi povedal računalnik če katera ne dela.Je pa lahko problem če se zapečejo in potem noče ven/poči...
Aditiv je na petrolu 5€ tamala flaška za 40-50 l tavelika za cca 1000 l pa celih 20€.
Se splača uvarjet s tem če je še dobro?

janezsko

če boste na smučariji..ponavadi gor kar piha..je veliko boljše kot dodatki da avtodom ali vsaj prednji konec kjer je motor obrnete proti kakšni steni.. če ja ali pa pokrijete motorni prostor z odejo..da vam ne piha direktno noter....

Rocco111

Citat od: xpuser;229020...Aditiv je na petrolu 5€ tamala flaška za 40-50 l tavelika za cca 1000 l pa celih 20€.
Se splača uvarjet s tem če je še dobro?

No ja...ni da se splača - a če so zanič sem ravno toliko eko usmerjen, da jih ne bom zlil v kanal.
Potem moram nekam, kjer jih lahko "varno" vržem v kanto...

GSclub

..na deponiji na Barju daš na za to določeno mesto - zraven rabljenega olja, oljnih filtrov in kemikalij..

xpuser

Citat od: Rocco111;229260No ja...ni da se splača - a če so zanič sem ravno toliko eko usmerjen, da jih ne bom zlil v kanal.
Potem moram nekam, kjer jih lahko "varno" vržem v kanto...

Nisem mislil da jih nekam zliješ ampak da kupiš frišnega in si brez skrbi na smučanju.

Rocco111

Citat od: xpuser;229269Nisem mislil da jih nekam zliješ ampak da kupiš frišnega in si brez skrbi na smučanju.

To itak.
Še vedno pa moram nekaj narediti s starimi. In do Barja (ideja zgoraj)... oz. deponije imam vseeno par km.:emot170:

andraž

Meni je Jerovšek rekel, da doliješ v tank 2 litra bencina in bo nafta sigurno zdržala tudi preko -20. Da pa ni nobene bojazni, da bi to škodovalo motorju.

zlomjo

2l se mi zdi malo, da bi se kaj poznalo. Preveč pa itak ne smemo dolivati bencina. Sem probal enkrat pri c3čku pol pol, pa ni šlo. Neroda pač. Ko smo pa ene 30 let nazaj šli na Štajersko in je bilo -20, je JGLD začel cukati pri Celju. Iz Kopra smo šli s polnim tankom. Na pumpi v Celju smo natočili 5 l bencina in je šel avto normalno naprej. V Poljčanah pa je vseeno začel cukati. Še dobro, da je bila tam zadnja postaja, tako da smo tam cukali mi celo noč. Drugi dan je bilo topleje in smo se veselo vrnili domov.

hahehihoh

Jaz sem danes imel zanimivo izkušnjo. Zjutraj je bilo -23 stopinj Celzija, prižgem avto in takoj vrže napako na ESP in ASR. Štartam, avto začne cukati pri več kot 2.000 obratih nenormalno, predvsem v 3. in višjih prestavah. Kmalu se prižge tudi lučka motorja. Ob večji obremenitvi se prižge STOP z rdečo. Nadaljujem vožnjo, avto vleče zelo zelo slabo, po cca 40-50 km se situacija  izboljša, ne cuka več, vendar ne vleče nikamor, lučka  za motor in ESP/ASR še vedno gori. Naredil skupno 200 km, od tega 130 po AC cca 120 km/h. Čez eno uro  se odpravim na servis, avto prižgem lučka za motor še vedno gori, ESP in ASR OK.
Avto deluje normalno. Na servisu so ga priklopili na tester, zbrisali napako in rekli da je zmrznila nafta. Solucija: naslednjič uporabi aditiv proti zmrzovanju nafte.

Sicer pa sem imel že prej probleme s tem, avto ni  vžgal vedno s prve, ampak v vožnji ni bilo problemov.

Gre za C4 1.6 e-HDI

gule

Poglej v moji temi o Citroen servisih. Reže filterja nafte je zabasal parafin, ki se je izločil iz nafte. Diesel se na takšnih temperaturah ne obnese, ne glede na znamko avta. Je pa res, da so novejši še posebej občutljivi. Petrol naj bi nekaj garantiral do -20, ampak to ni res.
Jaz sem v svojega Nissana na 30 litrov nafte natočil 5 litrov bencina in je delal tudi na -30.