Zimski diesel dodatek

Začel/a Rocco111, Januar 12, 2017, 01:31:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zupanovjoze

Moja izkušnja: Do -15 stopinj zaupam "črpalkarjem" - najmanj Petrolu. Èe obstaja nevarnost še nižje temperature uporabljam recept enega starega "mačka"-celo življenje je šraufal kamione: Pri tankiranju dodam 10% bencina ali petroleja (je cenejši).Prevozil sem kar nekaj kilometrov,tudi v službi smo imeli večje število traktorjev-v zadnjih tridesetih letih - še nobenega zapacanega filtra s parafinom in to v Logatcu kjer hudemu mrazu dostikrat še pomaga burja.
Lep pozdrav! j.

gregor

Pa bencin, tako kot aditive, je treba dodat prej, preden se začne parafin izločat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gule

Citat od: zupanovjoze;229294Moja izkušnja: Do -15 stopinj zaupam "črpalkarjem" - najmanj Petrolu. Èe obstaja nevarnost še nižje temperature uporabljam recept enega starega "mačka"-celo življenje je šraufal kamione: Pri tankiranju dodam 10% bencina ali petroleja (je cenejši).Prevozil sem kar nekaj kilometrov,tudi v službi smo imeli večje število traktorjev-v zadnjih tridesetih letih - še nobenega zapacanega filtra s parafinom in to v Logatcu kjer hudemu mrazu dostikrat še pomaga burja.
Lep pozdrav! j.
Kje pa dobiš petrolej ceneje od bencina?
Je pa res, da petrolej pomaga. Kerozin tudi.

gregor

Na pumpi v Konjicah vem da so ga včasih imeli. Svetilni petrolej. Obarvan zeleno. Trošarinski prekršek, če se znajde v rezervoarju vozila-isto kot kurilno olje.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gule

V BiH je petrolej svetilni cca. 2-3 eur liter(komercialno pakiranje 1 liter). Bencin navadni cca. 1 eur, natočijo na bencinski.

garac

na ročki je poceni, če pa kupiš unega za zibro peč je pa drag, da dol padeš. Preko 40€ 20l, se pravi 2€ na liter
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zupanovjoze

Včasih sem ga kupoval kar v 200 literskem sodu na Petrolu,kmetje ga kupujejo tudi za kosilnice.Kot dodatek je boljši od bencina,ker je bolj masten.Tisti za peči pa je prečiščen,zato je tudi cena višja.
Dodajanje bencina,ali petroleja je cenejše od "dodatka",ker je treba upoštevati energetsko vrednost...

Lep pozdrav! j.