C3 III prvi vtisi

Začel/a Gox, Januar 09, 2017, 08:11:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Danes sem sprobal ta novega C3 ...

Všečen avtek, zunanjost mi je všeč. Barvne kombinacije tudi. Vendar me vseeno moti več stvari kot sem si mislil.

Motor trivaljnik 1.2 82 konjev, glasen, na minimum trese, da se čuti v kabini, tudi vklop klime se čuti, ko se zatrese avto. Za speljat rabiš malo več gasa, če ne zatrese... v kabino se ga ful sliši in ne more skrit zvoka trivaljnika.

Porabo sem imel v 60km 6,5L, malo po regionalki malo po ac, en del po mestu.

Hitro gre v obrate ... za mestno vožnjo soliden, ne vem kako se pa obnaša pri polno naloženem avtu.

Komande za glas in telefon so dali na volan, za tempomat in omejevalec, pa so pustili klasično ročko pod volanom. (raje bi imel tri gumbe več na volanu)

Ekran na dotik je bolj počasen, moreš malo bolj pritisnit... dokler se ne navadiš se iščeš kje je ventilacija +/- ...

Opazil sem da ima sistem za zaznavanje sredinske črte, ko jo malo prevoziš se oglasi zvočni signal in lučka v števcih.

Menjalnik soliden, samo 5 prestav. Sedeži tudi zadovoljivi. Prtljažnik majhen.
Med vožnjo se čuti 399 dolžine.

Cena pa tudi malo visoka, vsaj kar sem videl po ceniku. Bi se že raje obrnil po C4-ki, kot za 15 tisoč kupit C3.

Ugotovil sem da avto ni zame, ostajam pri C4. Trenutno mislim da je to še najboljši avto zame. Pa 4 cilindre ima :)

Gox

MSrougeZX

Fino da si poslikal števce km in obratov...jaz bom šel tudi v kratkem...res pa je, da midva gledava 110KM motor in da bo to drugi avto pri hiši in bo nadomestil c2 vts...meni se je zdel prtljažnik solidno velik...sploh če primerjam z c2. 1.2 110KM bo verjetno tudi manj porabil kot c2 vts in po AC bo manj hrupen ( C2 VTS ima kratki menjalnik in posledično ima pri 130km/h 4500 obratov) in porabo na AC skoraj 8 litrov.

Praviš, da je glasen...na tujih testih pa so hvalili kako je dobro izoliran in tih med vožnjo (morda ne s tem motorjem).
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

O glasnosti sem dobil tak občutek ... je pa res da sem šel iz C4-ke v C3 ... C4 dosti boljše izolira hrup s ceste.

MSrougeZX

Kaj pa če primerjaš z Cactusom? Èe se še spomniš...nekje isto ali cactus boljše glede hrupa in udobja.
R5 e-tech 2025

Gox

Cactusa se ne spomnim... Sem ga peljal samo 5km, pa dizel je bil... Èisto drug avto.

rsm23

C4 je eden bolj izoliranih avtov na splošno (sem bral pred kratkim nek test; linka žal nimam več pri roki). Goxov ima verjetno tudi dvoplastna stekla.

Tale mala igračka pa je verjetno bolj osnovni ali srednji model...in ni toliko dobro izolirana - V Shine izvedenki pa ima najbrž tudi dvoplastna stekla (Cenik jim trenutno ne dela, da bi lahko preveril specifikacije).

garac

vse ok, dokler ne vidim slike motornega prostora...
a zdaj pod DS paše al kaj pod to lampo dela
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Na levi strani, pod desnim nosilcem motorja slabo pobarvano.

garac

ne verjamem, da je slabo pobarvano, proizvajalci se nagibajo k temu, da se barva le vidne dele
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlomjo

Pa akumulator ni več v hiški.

xpuser

Citat od: garac;228890ne verjamem, da je slabo pobarvano, proizvajalci se nagibajo k temu, da se barva le vidne dele

Saj to je zame slabo pobarvano, ali naj bo kot pri prejšnjih da je komplet brez ali pa pobarvajo komplet, ne pa nekaj na pol.

fifk

Pobarvan je ravno toliko, kot je barve slučajno mim zaneslo.. Varčevanje, nimaš kaj..:))

MSrougeZX

To je že pri c2 tak pobarvano da te srat stisne...habuba od spodaj namesto rdeče samo neka sivo bež...pa okoli v motornem prostoru tudi ni baš za lepotno tekmovanje.
R5 e-tech 2025

Čojko

S Plurielom je podobno. Ruž, pa ti tam kaj cveti oz. kaže znake, da bo tam šibka točka?

Na našemu je povsod vse ok.