C3 III prvi vtisi

Začel/a Gox, Januar 09, 2017, 08:11:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rsm23

Danes vsi šparajo na barvi, nima veze a gre za avto, pralni stroj, bicikel...vse je isto.
Par mesecev nazaj nabavil nov bickel...sem ga takoj po prvi vožnji polepil s 3M folijo, ker se sicer vsak kamenček in praska od grmovja poznata.

Vso to šparanje na barvi je posledica te fame okoli kvazi ekologije. So pač morali tudi barvne osnove prilagodit da so "eco-friendly" :Hammer3:

garac

@rsm jaz sem kupil nov bicikel in takoj vso barvo dol postrgal, zdaj je za cca3gr lažji in gre kot puščica
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rsm23

Je seveda, če si kupil pri onih iz podzemlja. Si moral serijsko dol spraskat, ne...

xpuser

Citat od: rsm23;228966Danes vsi šparajo na barvi, nima veze a gre za avto, pralni stroj, bicikel...vse je isto.
Par mesecev nazaj nabavil nov bickel...sem ga takoj po prvi vožnji polepil s 3M folijo, ker se sicer vsak kamenček in praska od grmovja poznata.

Vso to šparanje na barvi je posledica te fame okoli kvazi ekologije. So pač morali tudi barvne osnove prilagodit da so "eco-friendly" :Hammer3:

Ah samo šparajo in izgleda da bodo tudi nov c3 gnili kot stari.

Reno twingo grd ko satan ampak pobarvan in zaščiten kot se zagre.

MSrougeZX

Sem danes čist slučajno vozil nekaj km belega z rdečo streho, 17col...1.2 vti 82KM...kaj naj rečem...zelo mi je všeč...tudi na slabši cesti lepo požira udarce...tako da podvozje je super...edino ta mlinček je samo za po mestu in na ravnem, pa da si sam not. Pospeški so primerljivi z mojim 16let starim twingom ki ima 59KM. Pa glasen je motor..sploh go ga stisneš v prvih treh brzinah. Pred nakupom bi obvezno moral še v živo vozit 1.2 110KM varianto...verjetno tisti ima že zame dovolj moči. Pa upam, da se ga v kabino kaj manj sliši. Se mi zdi da je cactus bil bolj izoliran glede hrupa motorja v kabino. Potresaval pa ni nič v leru...test je bil opravljen pri minus 7 stopinj.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

rsm23

No jaz pa sedaj e vem več kaj bi si mislil o tem 1.2 PureTech motorju (oz. ne vem če ga še lahko "priporočam")

Zgodba na kratko. Sredi prejšnjega tedna zjutraj me brat kliče, da mu je Pugi (s tem 1.2 82 motorjem) crknil po 500m vožnje in da sedaj noče več vžgat. Ker se mu je seveda mudilo na šiht pridem pogledat in res...noče vžgat, pri poskusu vžiga se sliši kot da bi crknil avtomat štarterja.
Skratka, ni bilo druge kot da avto porineva na najbližji parking. :Hammer3:

Naslednji dan kliče asistento, da pridejo po avto. Tu moram povedat, da je bila izkušnja super...je prišla vleka v 15 minutah (in to v petek ob 14h)...vlekar je gor že imel naložen enak nadomestni avto. Skratka vlekar razložil nadomestnega ter naložil in odpeljal avto na servis.

Danes so klicali iz servisa in javili diagnozo: preskočil zobati jermen. In to pri dobre 3 leta starem avtu s 25tkm.
No na srečo ima podaljšano jamstvo, tako da bo dobil komplet nov motor.

Tolk o tem super duper "Puretech" motorju, kjer naj bi ko zdaj berem, jermen bil kao večen, citiram iz brošure:
"The timing belt, wet and housed in a casing, has the same lifespan as the car itself. This technology also helps to reduce engine noise"
:funny34d:

No realno je sicer po knjižici predpisan interval menjave 180tkm oz. 10 let.

xpuser

Dopro je tole da bo dobil nov motor.

Saj če sem zloben je zdržal toliko kot motor ;)

rsm23

No baje, da bo že jutri oz. najkasneje v četrtek zrihtano :)

MSrougeZX

Kak je to možno da preskoči pri takih km??? Slab material ali kaj? Serijska napaka?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

rsm23

Pomojem kakšna napaka v materialu.
Edino, kar je posebnost tega avta je to, da je prvo leto stal v garaži oz. se je prevozilo celih 3000km (v osnovi je bil od sosede, ki je kmalu po nakupu preminula....potem so pa pač zapuščinskih postopki trajali nekaj časa, nakar ga je brat kupil)

Bomo videli, če bodo kakšne ugotovitve/morebitne razloge na servisu podali.

zlomjo

garac

Ja no saj jermen ne liftime ob predpostavki da je zivljenska doba avta 5 let
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Pogledal specifikacijo in je to zobati jermen v olju, namesto verige je jermen.

sl1

Mogoče je bil preveč podmazan pa je preskočil? :)

gule

Citroen je res ena najboljših firm, kar se tiče garancij. Vse zamenjamo brez problemov.