Novi Berlingo 2018

Začel/a corvette, Januar 09, 2017, 12:52:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kstoner

Primerjava z nemškimi, francoskimi cenami je brezpredmetna...

Torej, za dobrih 20 jurjev (s popusti) dobiš bogato opremljenega dizla... lepo.

corvette

Sam vidim en res velik minus - niso dali LED ali vsaj xenon žarometov. Pri avtu takega cenovnega ranga in vsej ostali moderni opremi mi to ne gre v račun.

antasi

Citat od: corvette;247623Sam vidim en res velik minus - niso dali LED ali vsaj xenon žarometov. Pri avtu takega cenovnega ranga in vsej ostali moderni opremi mi to ne gre v račun.
Ja res. To pa sploh nismo opazili, ko dnevne led svetijo.
Piše pa, da je samodejni priklop na dolge luči, ne vem pa, če tudi v onovni opremi.
Sigurno so še kje šparali, saj to ni picasso oz.space tourer.
Vsak minus ima tudi svoj plus. Bo pa popravilo spredaj cenejše.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

Ja na recimo na ta zadnji seriji C4, če crkne sprednji žmigavec, ali dnevna luč ni pomoči, menja se celoten reflektor...verjetno zato ni LED PIZDARIJ...v novem Berlingu...

corvette

Videti je, da so luči v dveh oz. treh ločeni sklopih: zgoraj so dnevne LED luči + žmigavci, zatem zasenčene + dolge luči in na dnu meglenke. Po mojem laičnem mnenju bi čisto komot na sredino vtaknili LED low + LED high modul, ampak so se iz meni nerazumljivih oz. nepoznanih razlogov odločili za prastare halogenke... In to pri avtu v cenovnem rangu 20-25k...

Seveda je polni LED paket potem jurja dražje v štartu in boli glava ob morebitni okvari izven garancije ... ampak naj vsaj ponudijo to možnost in se bodo kupci sami odločili. Klinc, marsikdo je precej na cesti v slabih svetlobnih pogojih oz. ponoči ali pa nima 20/20 pilotskega vida in spodobni žarometi pridejo še kako prav.

antasi

ja, pa smo spet tam.
Kaj ponuja novi berlingo za 15 in ne 20 do 25 jurjev in česa ne.
Odločili so se na osnovi stroškov, vedno je nek kompromis.
Èe hočeš boljšega berlingota je tu space tourer in plačaj,
če ti to ni dovolj greš pač k bmwju, audiju itd in plačaj.
Na koncu vedno denar odloča.
Upam samo, da niso preveč šparali pri stvareh, ki jih ne vidimo.

corvette

Vem, kaj želiš povedati in do neke mere se strinjam. A dejstvo je, da je Berlingo izjemno praktičen in prostoren, a obenem še zmeraj ravno pravšnje velikosti, da ne predstavlja problema pri vsakodnevni vožnji kot osebni avto. Spacetourer je kombijevski po zasnovi in torej tudi po vozni dinamiki, manevriranju itd. - mogoče marsikomu že prevelik.

Sam Berlinga vidim tudi kot cenovno dostopnejšo oz. predvsem drugačno alternativno velikim enoprostorcem kot so npr. Sharan, Alhambra, Galaxy in tistim, ki veliko dajo na prostor/uporabnost ... Citroen pa je v odgovor ponudil Spacetourerja, ki pa je od teh avtov že konkretno višji (vsaj ene 15-18 cm) in bi ga prej postavljal ob bok Multivanu itd. Audi in BMW pa po mojem mnenju nimata primerljive ponudbe.

antasi

Mislil sem C4 space tourer in ne space tourer, ki je naslednik Jumpya,  itak so naredili zmešnjavo s tem imenom...

ModelJT

Citat od: garac;247617Ma ke lepo, g Andrej reče bedarijo in novinarji jo zapišejo. No, še dobro, da niso mojih nasvetov upoštevali

Sej tistle Pirman iz Siola tak ni kej prov vreden, pol stvari narobe sliš pol pa še bl narobe zapiše. Pri članku od kolegovega 205 je napisal da ima spredaj 4 batne čeljusti zadaj pa zavore.
[SIGPIC][/SIGPIC]

corvette

Citat od: antasi;247633Mislil sem C4 space tourer in ne space tourer, ki je naslednik Jumpya,  itak so naredili zmešnjavo s tem imenom...
Ah seveda, prej nisem niti pomislil na to :) Ta pa je seveda primerljiv s prej naštetimi enoprostorci, pa tudi xenonke ima...

minek

Citat od: antasi;247629ja, pa smo spet tam.
Kaj ponuja novi berlingo za 15 in ne 20 do 25 jurjev in česa ne.
Odločili so se na osnovi stroškov, vedno je nek kompromis.
Èe hočeš boljšega berlingota je tu space tourer in plačaj,
če ti to ni dovolj greš pač k bmwju, audiju itd in plačaj.
Na koncu vedno denar odloča.
Upam samo, da niso preveč šparali pri stvareh, ki jih ne vidimo.

Lepo povedano. En seznam česa "ne vidite" za prejšnjega berlinga je tukaj: http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=217763&postcount=1 in upam, da so kaj od tega odpravili.

touster

Zadnjih šest je bolj tako, toliko da si več napisal... Mislim, no. Ene stvari so za doplačilo tudi pri dražjih avtih oz. pridejo v kompletu s kako dodatno opremo (nivo tekočine za brisalce). Tega npr. ni imel tudi moj C4, ki je imel velik boljšo opremo. Je pa imel XM z osnovno opremo.

To, da se toliko nabira pri brisalcih tudi mene malo moti...Imajo drugi avti to boljš naret.

Tega ne razumem.. če imaš odprt prtljažnik, bi rad zaklenil ostala vrata? Kaj ti to pomaga.

Jaz sem generalno zadovoljen z avtom.. mogoče nisem zahteven, mogoče si pač ne kompliciram življenja z iskanjem stvari, ki mi niso všeč. Avto je za to kar je namenjen super. To pa je, da se spraviš notri s familijo z vso robo, ki si jo zamisliš. In to ta avto dela. Drugače jih ne bi toliko prodali. Za ta denar je pomoje kr veliko muzike...

Je pa sigurno več plusov kot minusov... Samo ne bom šel pisat seznama. Jaz bi vsakemu priporočal ta avto, če seveda zadovoljuje njegove potrebe.

corvette

> Tega ne razumem.. če imaš odprt prtljažnik, bi rad zaklenil ostala vrata? Kaj ti to pomaga.
VAG grupa ima rešeno tako, da lahko ob katerih koli odprtih vratih ali prtljažniku zakleneš avto - pogoj je le, da so voznikova vrata zaprta.

Predvsem je praktično, če ključ pospraviš nekam izven žepa (nahrbtnik, torbica, vodotesni etui, ...), v miru zložiš preostalo robo iz avta in zapreš vrata/prtljažnik.

sušo

Citat od: corvette;247654...v miru zložiš preostalo robo iz avta in zapreš vrata/prtljažnik.
No zaradi tega po moje nimajo Citroni al pa kr cel PSA tega.
Znano je da so vozniki francoskih avtomobilov bolj tako tako. Ne samo kot vozniki ampak tud kot osebe. In da si poleg vseh tegob, ki pestijo te osebe zaklenem še ključ v avto bi pa, po moje, vrglo s tečajev še takega heroja.
Mal za šalo mal za res. Z lahkoto si zaklenem ključ k je recimo ostal na zadnji polici k sm glih neki preprijel al pa na zicu al pa kr nekje.
Je že prav da se ne zaklene dokler ni vse zaprto. Vsaj za moje pojme.

hladilnik

a zadnji sedezi se sedaj podirajo v "tla", kot pri aktualnem kangooju, da nastane ravno dno zadaj? meni avto kot celota izgleda samo kot facelift zadnjega modela. ko sem jih gledal na kamionu od zadaj niti ni kazalo, da gre za nov avto.