Novi Berlingo 2018

Začel/a corvette, Januar 09, 2017, 12:52:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

14.900 je osnovni preko financiranja, seveda bencinski

ja led žaromete bi vsi imeli, ko crkne je pa jok, pa kje je kak ponaredek, al pa zavarovalnico nategnit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

minek

Pa ne, da sredinska konzola ni odstranljiva?

garac

hvala bogu, da berlingo nima te konzole na sredini
[SIGPIC][/SIGPIC]  

corvette

Glede crkovanja LED žarometov se strinjam, najbrž imajo proizvajalci dobre razlog€, zakaj so jih naredili "nepopravljive" in se menja samo celoten sklop. A tudi kaj drugega te lahko podobno ali še huje udari po tošlnu, npr. okvara ali popravilo avtomatskega menjalnika, ali pa elektronska ročna. Potemtakem je najbolje imeti čim bolj oskubljen avto, da so morebitne okvare cenejše :)

gule

Citat od: garac;24778814.900 je osnovni preko financiranja, seveda bencinski

ja led žaromete bi vsi imeli, ko crkne je pa jok, pa kje je kak ponaredek, al pa zavarovalnico nategnit

Da pa moraš kompleten žaromet zamenjati, ker je crknila dnevna luč, ali žmigavec, pa je tudi nesramno...:argue1:

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

saj so namenjene objavi a ne? Ko pridem do računalnika tistega lepega dne, pa kakšno pripnem
[SIGPIC][/SIGPIC]  

DejanO

Citat od: gule;247796Da pa moraš kompleten žaromet zamenjati, ker je crknila dnevna luč, ali žmigavec, pa je tudi nesramno...:argue1:

Èe bi pa bili na voljo, ajde za doplačilo 1.200€. pa bi si jih naročili kakšni trije od desetih. Pa smo spet tam, da se to tovarni ne izplača razvijat, pri majhnih količinah pa bi bili žarometi za vgradnjo predragi.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gule

Citat od: DejanO;247814Èe bi pa bili na voljo, ajde za doplačilo 1.200€. pa bi si jih naročili kakšni trije od desetih. Pa smo spet tam, da se to tovarni ne izplača razvijat, pri majhnih količinah pa bi bili žarometi za vgradnjo predragi.

A pol je to za tebe ok? Menjati celo luč, zaradi žarnice žmigavca(cca. 570 eur, namesto 2-3 eur?).

antasi

za kateri avto se vidva pogovarjata?
Za novi berlingo že ne, ker ima delavske luči, ker je avto za delavce.
zdaj bo pa nekdo rekel, kaj pa cena?
Ja , cena je  od 14900 do 25000 tak ko je rekel Garač.
Dražje, kot star? Po moje ne. Ko je prišel Berlingo1 ven, je bila primerljiva cena, s tem, da ni imel od opreme nič-niti drsnih vrat. Pa sem ga vseeno z veseljem vozil. Ta tanovi osnovni Life alkajježe, pa ima že kar precej opreme. Ampak ker smo razvajeni, bi imeli pa vse. To pa stane.
Kaj bi rajši kupili za 14900 novega, ali za 14800 starega,ki ima pred smrtjo malček več opreme?
Ali bi rajši rabljenega, 1 leto starega za 14, dve leti za 13, ali štiri leta za 12?
Jaz ne morem pomagat, če ni denarja, da si ne moremo kupit niti novega družinskega, tovornega, spalnega, kolesarskega, selitvenega itd avta za slabih 15 jurjev, oz. manj kot stane npr. naš Clio, to je un ko je made in Slovenija alkokmaoznako?
Treba je delat, bejžmo stran od računalnika, pa delat, da bo dnar. Pa ne sam jamrat. Pa nisem Cerar..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

DejanO

Citat od: gule;247816A pol je to za tebe ok? Menjati celo luč, zaradi žarnice žmigavca(cca. 570 eur, namesto 2-3 eur?).

Ne to je norija, ampak nekdo je komentiral zakaj ni v tem rangu avta na voljo prednjih LED žarometov. Pri C4 so bili Xsenonski, koliko voznikov je to doplačalo? Ali pa novi C4 Pic. Vidiš edino pri kakšnem uvoženem. Redki to doplačajo.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gule

Ok, razumem. Tudi jaz sem to navedel kot pozitiven primer na Berlingu. Slučajno sem te dni imel stranko, ki ji je pregorel žmigavec na C4, ki ima tiste novejše luči. Seveda, ne želi dati 600 eur za novo luč...zdaj,a bo vgradila dodatne žmigavce, ali bo to šla popravljati kakšnemu "tuning" elektrikarju...ne vem, vem, pa, da mi ni ugodno povedati takšno novico, še posebej nekomu, ki je pri nas kupil nov avto...

corvette

Seveda to ni OK, take zadeve bi lahko npr. bile rešene na višji inštanci z ustreznimi predpisi. Èe so lahko uveljavili enotne polnilce za mobilne telefone (z izjemo Appla) in možnost menjavanja žarnic v lastni režiji ni vrag, da ne bi uspeli še sforsirati še tega, da so npr. luči prijaznejše in cenejše za popravilo ... pa očitno ni dovolj interesa za to, proizvajalcem je pa seveda fino, da se menja celoten sklop. Tako kot pri Applu, ki izdeluje nekatere izmed najmanj popravilom prijaznih naprav.

Samo poglejmo, koliko časa so nategovali z "NEDC", kao NEW European Driving Cycle, a v resnici je bil predstavljem pred 30 (!) leti in po letih vrhunskega nategovanja s strani proizvajalcev šele lani posodobljen na WLTP ... in kdo plača na koncu? Mi potrošniki z višjimi cenami novih vozil.

Lovro

Hehe, ni citroen edini. Pri mojem mercedesu (w211) so na zadnjih lučeh žarnice nalotane. Sicer ne menjaš cele luči (plastike in stekla), menjaš pa celoten nosilec vseh žarnic. Je pa res ceneje, stane 50 EUR.
Obstaja tudi opcija prelotanja, da plačaš 20 EUR za prelotanje na eno žarnico.

Mogoče se da tako prelotati žarnice tudi pri citroenu.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)