SpaceTourer Business M BlueHDi 150

Začel/a Čojko, December 28, 2016, 10:22:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

morda je pa integrirani sesalec ki pod voznikovim sedžem avtomatsko posesa drobtine? :)

garac

detajlno si poslikal, ma se mi zdi precej  češka izdelava, vsaj nekatere rešitve

Za vsak slučaj raje naslednjič tipkaj v Word, pa ali dodaj kot priponko, ali potem naredi copy-paste
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

fifk

Pri zapiralcu havbe se meni zdi ceska izvedba, že če ga mal grdo pogledaš se skrivi. Deluje precej slabše,  kot je bilo to včasih.

Čojko

Ravno to me najbolj moti, da je vse nekako "češke" izvedbe in ko pomisliš kako bo to izgledalo čez 5 ali 10 let te je kar malo strah. Kombi je v osnovi delovni stroj, ne pa fini avto za v nedeljo k maši in temu primerni bi morali biti tudi materiali.
Pa da ne boste mislili, da je pri novemu Vivarotu/Passengerju kaj bolje z materiali. Mi pa je prodajalec še rekel, da če me pri Citroenu moti izdelava naj zavijem v Fordov salon, kjer vejo kako se dela avte,...

Bom ob priliki dodal še fotomaterial podobnih detaljev iz našega skoraj 11 let starega in zdelanega Vivarota, da boste lažje primerjali.

Poleg materialov so me zmotila še bistveno prenizka stranska vrata in dokaj nizek strop na sredini. Pa če ne bi imel parkirnih senzorjev in vzvratne kamere bi obupno pogrešal še dvojna ogledala (z nižjim vidiš zadnje kolo in spodnji rob avtomobila).

Drugače pa kot sem napisal, se zelo lepo in tiho pelje, super motor, lepo vleče iz nizkih vrtljajev, ravno prav konjev, podvozje kot se šika,... v glavnem zelo lep za vozit.

Čojko

Prevozil sem ene 70 km, malo mesta, malo hribovite lokalke in iz KP po AC do Kozine s 150 km/h v šesti, ter normalno nazaj. Porabo 8,4 je pokazal potovalni računalnik. Ugodna.

visar

kako češka... če je zraven Toyota, to pa je ja zihr.
______/\\______
______/\\______

gule

Bolje Toyota kot Fiat. Oziroma pri Japoncih je včasih poceni plastika, čudne rešitve, arhaični sistemi. Ampak tudi po 10 letih vse deluje. vsa stikala, vse sveti in tako naprej.

Lovro

Citat od: gule;228598...pri Japoncih je včasih poceni plastika, čudne rešitve, arhaični sistemi. Ampak tudi po 10 letih vse deluje. vsa stikala, vse sveti in tako naprej.

Tole, čisto vse napisano, podpišem, vsaj glede na ženin avto in avto od sodelavke. Tudi za suzija računam, da bo tako.

Je pa res, da so meni tudi citroeni dolgo in zvesto služili, le C5 III je znal vsake toliko ponagajati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Saj tudi pri 10 let staremu Citroenu, Oplu in še marsičem drugem vse lepo dela. Imamo v službi leto dni staro Toyoto Yaris ta malo, oskubljeno, sicer še vse dela, ampak to zame ni avto.

gule

Èojko klima na malokaterem Citroenu starem 10 let dela. Oziroma se polni vsako leto. Pri Japoncih ponavadi ni tako.

Čojko

Stari Vivaro za primerjavo:take_picture:

Čojko

Čojko

Vivaro je za 10 cm krajši,  širši, višji, večja stekla, nižja armaturka z več odlagalne površine.

če bi iz ST dal motor, podvozje in sodobne dodatke bi bil to zame idealen avto za naslednji 10 let.

Čojko

Citat od: gule;228610Èojko klima na malokaterem Citroenu starem 10 let dela. Oziroma se polni vsako leto. Pri Japoncih ponavadi ni tako.

Na našem Plurielu letnik 2003 super dela in po mojih info ni bila še nikoli filana.

fifk

Za ta letnik je zelo lepo ohranjen, te moram pohvaliti. Ti Opli so v bistvu Renault, ali imajo kaj samo svojega?  Kar mi je še všeč, je sredinski del, ki je za kombi in ta letnik vrhunski. Materiali pa so po mojem mnenju na nivoju osebnega avta, ne delujejo dostavno..

Moje mnenje: če ti ne povzroča težav, ga še vozi, da ti ne bo potem žal.

Lp