Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gero

pa še moj komentar...obnovljen avto ne moreš prodajat za 8 jurjev...to še kleparju ne rata...eden res prav obnovljen je v Kopru , Tomosov spaček , vrednost cca 25 jurjev ali več ...

gero

..pa še te ki so naprodaj...ta prvi , rumen KP , pred leti odlično zrihtan , do danes malo vožen , večinoma stoji, ...drugi , staruh , vreden svojega denarja...,

1960

Citat od: gero;254309pa še moj komentar...obnovljen avto ne moreš prodajat za 8 jurjev...to še kleparju ne rata...eden res prav obnovljen je v Kopru , Tomosov spaček , vrednost cca 25 jurjev ali več ...

Se strinjam čisto z Gerotom.

Je pa tako, da tisto, kar je res obnovljeno stane - je stalo veliko denarja. In večina res dobro obnovljenih avtov se ne obnavlja za prodajo temveč da se ga ima v lasti. Večinoma družinske ali kolekcionarske zadeve. Èe se proda se proda šele po več letih po obnovi. Iz osebnih ali kakšnih drugih razlogov. Skoraj nikoli za zaslužek.

AZL je res dober avto in vreden tega denarja. Ima pa vsak 425 Spaček manjšo vrednost kot 602. Enkrat smo imeli eno debato s kolegi na SPA-ju, okoli tega. Večina, ki so vozili AZL-e jih več ni med živimi ali pa so precej v letih. Ti, ki sedaj obnavljajo vozila pa so gor rastli v sedemdesetih ali osemdesetih in jim je bolj v mislih, v spominu 602 motor . Odvisno od sezone pa se pojavljajo ljudje , ki so bolj na Dyane ali bolj na 2CV. Zelo redko AMI. mehari pa bolj za "foro".

Kot se je pa pokazalo v zadnjih parih letih se vsepovprek nekaj ceneno "obnavlja" in za zaslužek večji kot vložek prodaja. Ko naslednji lastnik ugotovi , da to ni to kar bi naj bilo in kar je bilo rečeno da je kupil, pa poskuša prodat . No in potem pride do takega stanja na oglasih po več let. Kot je Dyane napisal... več kot 3000 € po kosu niso vredni vsi povrsti. Razen dveh izjem.

Je pa zanimiv tisti beli AMI break iz obale. Vsekakor za razmislit, če hoče kdo imet udobno A serijo.

Oranžni DAK je pa čisti primer, ko se predeluje in ceneno obnavlja nekaj kar ni potem podobno nekemu starodobnemu vozilu. In se ne proda... Pa bi bila cena veliko nižja... konec koncev niti registriran več ni...

Bi pa Gerota poklical že zaradi štosnega besedila v oglasu heheh... Pa , kaj vem... komaj sem se rešil projektov. In imam še tri hišne avte za uredit... Saab-a 96, AK400 in AMI-ja... dela do penzije... :BigThumbs:

dyane

Sem se en dan z poslednjim Jugoslovanom pogovarjal...pa pravo mel bo še trakciona...pa mu pravim...izračunaj kako dolgo traja povprečno ena obnova šri tebi...7-10 let sem izračunal....koliko avtov imaš min 7-10...torej če bošnhiter boš pri 120 gotov hehehej....

Torej je treba biti realen....

V bistvu še nisem pri nas videl na oglasu res restavriranega 2cv programa...vsi so restavrirano,obnovljeni itd....samo pojem obnova je očitno zelo širok...
Pa dajmo v eni temi obdelat kaj je to res obnovljeno restavrirano vozilo
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Daj napiši, kaj je to tisto minimalno, kar je dobro in kaj pomeni kompletna obnova.

1960

Citat od: dyane;254316...
V bistvu še nisem pri nas videl na oglasu res restavriranega 2cv programa...

Saj o tem govorim in je point... Pravih restavriranih 2CV ni na prodaj (ali zelo redko), ker jih lastniki ne delajo za prodajo.

TISO

Ti 1960, katerega Saaba 96 pa imaš? Tistega bež z Mizarske?

1960

Citat od: TISO;254323Ti 1960, katerega Saaba 96 pa imaš? Tistega bež z Mizarske?

Ti Tiso... ne, enga drugega...

1960

1960

https://www.njuskalo.hr/oldtimer-dijelovi/citroen-mehari-oglas-26472847

Mehari školjka , nov izdelek.

Cena trenutno 1500 € za komplet plastiko. Dol, malo pred samoborom. Fajn tip, izdeluje tole...

zlomjo

antasi

Citat od: zlomjo;254371Meni je rekel 2500 za plastiko.

Mu že nisi bil všeč:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlomjo

Ali pa je mislil, da imam debelo denarnico.

A.T.K