Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

žabec

To je bil pa avto mojih sanj, dokler nisem videl cene, sem potem raje DS-ko kupil, da o 300 SL ne govorim.
Samo ena boginja je prava !

fifk

Evo, izpolnjujem obljubo..:) Zgleda Mercedesa nima več, bo pa Bmw na voljo. Antasi, če prideš na to stran Trojan gledat avto, se oglasi na kavi..

antasi

Hvala za povabilo. Nisem kupec, samo komentiram oglase in kaj bi imel, ko bom velik.
e39, baje zadnji kvalitetni bmw, pa skoraj nemogoče najti enega z normalnimi kilometri.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dobek

odvisno, kaj razumes pod pojmom "normalni kilometri"
meni je par let nazaj uspelo najti enega s cca 250kkm, pa je bil slo avto od prvega lastnika
po letu pa pol v moji lasti, pa po enem letu, ko sem ga fotru pustil, telefon po oddaji oglasa ni nehal zvonit in je sel po dveh dneh (in ne, niso bili tacrni)
:burn:

dobek

aja, pa za primerjavo...
smo v kolegovi delavnici imeli narazen mojo 39ko in od stranke 60ko, vidna razlika v prid starejsemu
:burn:

TISO

Citat od: 1960;243981Èe bi bilo znanje ne bi bilo Citroenov z Tvingo streho... hehehe...

No, mal heca mora bit da ni dolgcajt.
Ti zloba frdamana. :emot161:

Huh nisem jaz tistega gor dajal. S mi pa zdijo šibedahi oz. po novem sončne strehe precenjene (samo sonce me po glavi žge pa v oči sveti). Izjema so spački, ki imajo okna na pante, pa ne moreš šajbe odrolat.

Sicer pa sem iskal celo streho (pa 5 brzinski menjalnik, pa....) sedaj, ko je v fazi obnove, samo v Bretanijo (edina primerna, ki sem jo našel na leboncoinu) se mi pa res ni dalo vozit po njo. Da bi pa kakšno razbitino kupil za zakol pa nimam srca.

andraž

Za streho kliči Robija. Ima eno darovalko organov.

antasi

Nisem spremljal? Obnavljaš, si razdrl DSKo?
Sem slišal da je že četko kupil z takšno streho.
Če te ne moti preveč ker ni original, uživaj z njo, ker sigurno da dodaten čar v vožnji in tudi original streha je vroča sploh če je črna.  V spačku pa res povsod piha tako da imaš res serijsko že 1/3 klime.
Sem mislil da bom avto kdaj videl v Celju pa ga nisem
oglasi se kdaj
https://m.facebook.com/Klub-starodobnikov-Celjski-Knezi-241223033114084/

TISO

Citat od: andraž;244479Za streho kliči Robija. Ima eno darovalko organov.
Je zadeva sedaj že predaleč v končni montaži.

Je pa za uživancijo in ne za v muzej (avti so za na cesto in v muzeju so kot metulčki napikani na karton pod steklom), tako, da se ne sekiram pretirano. Isto tako je z barvo, ki je ostala metalik modra čeprav ni original (ker je lepša) in LPG (malo večji doseg).

Antasi ja, je bila podrta na prafaktorje, sedaj se pa počasi skupaj daje. Jo imam pri kolegu v okolici LJ. Pa moped pa menjalnik sta bila tudi podrta. Saj je na temi o moji žabi že kar nekaj napisano.

1960 Usput tisto o original Multipli ni neznanje ampak primerjava cen. Sicer pa je tisti original Multipla oz. "fičko kombi/enoprostorec" primerljiv z AMI6 berline, ker je tak "WTF machine", ki obrne še tiste glave, ki se za recimo žabo ali spačkom ne obrnejo (slepi, šutasti in podobno)

TISO

HMMM 1960
Streha na tistem moderem AMI-ju pri retro bejba fotkah mi je nekam znana:
:Hammer3::bombs:

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=13391&page=31

1960

Meni tudi...

Verjemi , da je meni težje drugo streho od Amija najdit in jo privarit na okvir kot tebi plastiko prilepit in privijačit...  

Je bilo obdobje ko so citroenarji naveliko služili s prodajo tvingo streh in so drugi montirali na razne citrače... Kot se napisal, če bi bilo znanje ne bi bilo Citračev s tvingo strehami. Na mojem amiju je bila to neka mariborska fora nekje 2010 - 11 ...

Vstrajno iščem AMI break streho ampak jo bom verjetno prej izdelal kot našel :BigThumbs:

Tiso, namest da se čudiš se oglasi pr men v delavnici. Konec koncev sva skoraj soseda...

antasi

Samo, da mu ne boš potem težil z originalnostjo.
Vsak ima pravico urediti avto po svojih željah in ne po nekih načrtih, ki jih je narisal nek pierre iz pariza ali jože iz kopra.

TISO

Hja twingo streha je še celo nečemu podobna čeprav ni original, samo tista plastična ročka za "zaklepanje" pa res ni ničemur podobna. Èe bi bila kovinska bi še nekak šlo ampak tista poceni siva plastika BRRRR

Škoda da twingec ni imel Pallas verzije (cheap renault b'stards) ker bi sigurno imeli še kromirano ročko.

Sem že malo razmišljal kako bi jo naredil iz Aluminija ali česa podobnega.

Sicer pa so bila na zahodu popularne tudi na katrcah. Oglejte si horror (čeprav mu je treba priznat, da jo je dobro montiral)
http://www.renault4.co.uk/forum/threads/twingo-sunroof.6144/

antasi

Twingotova streha je med boljšimi, če ne celo najboljša v svojem razredu. Ostale panda punto vw itd so slabše. Boljše pa so v SL in Bmw...
Sam sem jo tudi montiral v R4 in je bilo vrhunsko. Kot boljša dyana. Nič ne ropoče piha... Je pa šla enemu zbiralcu v nemčijo.

Lovro

Mogoče je odvisno od posameznega avta.
Twingo streho je imel tudi Gorazd na svoji bivši Žabi.
Imel sem priliko preskusiti tisto streho. Èe je bilo res vroče, je še šlo, drugače pa je zoprno pihalo ravno za vrat.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)