Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Janez, kaj je bolje iz vidika spočitosti?

Prvi večer greš spat sam in se zjutraj zbudiš.
Drugi večer greš spet spat in se ena uleže nate za čez celo noč.

Najvišja višina oz. imenuje se servisna višina se uporablja kratkotrajno, za servisiranje ali premagovanje kakšne velike ovire na cesti. Omejitev 10 km/h je zaradi drugih sklopov, da kaj ne odtrga, ne zaradi hidravlike same, saj si popolnoma brez vzmetenja. Pritisk v hidravliki je takrat najvišji, verjetno enak pritisku centralne kugle kar je 62 bara za večino hidravličarjev.

Drugače pa zimsko počivanje za moje GSe naj bi bilo takšno:
Suha garaža, nizki klocni, on se spusti sam, obvisi na klocnih, razbremenjena hidravlika (to je itak v vsakem primeru), razbremenjeni gumjasti štoperji, razbremenjene gume. Vsa vrata zaprta zgolj na prvi zob, da so razbremenjena tesnila in zagotovljena zračnost avta.

Vendar niso tako, so samo normalno v garaži, saj jih tudi pozimi kam zapeljem.

Zeko124

Mene bolj kot vsi tile doktorati zanima koliko znaša uvozni DMV za takole Xantio in kje je računica?

Vsi ti avtomobili so danes stari krepko čez 20 let, če so pa še stali vmes je pa en lep kup delov in tesnil za zamenjat preden gre zadeva nazaj v uporabo. Jaz bi pri takšnem nakupu gledal predvsem ohranjenost karoserije (rja) in notranjosti.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ZX16V

Racunice ni nobene ampak nekateri osebki mislijo, da se ogromno zasluzi brez vlozka.

Kupim xsaro za 500€< uredim podvozje, zavore, motor in se kake malenkosti in smo ze z materialom preko 800€, ostane se delo in cas.

Se vozis pol leta in hoces prodat, potem ti pa pride pametnjakovic ala Cojko in se kateri pa ti zacne, da hoces zasluzit ker je bil pred ol leta isti avto za 500€.

Raje vec ne prodajam, se vozim leto dni, ga parkiram ali pa presa.

Cojko, naslednjic ko me oznacis za preprodajalca, pridi naokrog, pa si poglej koliko casa sem lastnik citroenov..

Čojko

Za DMV ga je škoda spraševat. Računica je v Romuniji.

Slovenija ima od njega le odpadno olje in iztrošene gume.

ZX16V

A ti spet koga obtozujes?
Od koga ima slovenija le odpadno olje in iztrosene gume?

mirchi

Da še jaz povem mnenje o klocnih. Jaz hidravličarja ne postavim več na njih,  mam nekaj XMov za dele in dva sta bla na klocnih. Na obeh so nosilci padli skozi. Preprosto je cilinder potegnilo dol. Na tistih ,ki ležijo na zemlji al pa do dvignjeni do konca ni odpovedal se noben. Torej teorija o podlaganju ne drži v praksi. Nosilec je narejen,da je obremenjen,ne da visi!!!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

bakar

Že kar nekaj časa se prodaja in mi je prav zanimivo, da se nihče ne odzove in kupi ta redek avto. Sem poskušal vse moje znance prepričat v nakup, pa ni bilo interesa.

Zadnje čase se nekaj ljudje po platformah sprašujejo zakaj jaz ne kupim tega Gerija.

Odogovor je enostaven. Jaz že imam svojega, boljšega , lepšega z manj kilometri. Pa se ga že pet let ne spravim uredit, ker se še nisem odločil kakšen način obnove bi bil pravilen zanj. To je pač moj problem. Želel sem si ga več kot 30 let, zdaj ga imam in ... lahko čaka , da se odločim kako in kaj.

Drugo... Cena je za tega Gerija nizka. Seveda računaš prevoz iz Zagreba kar je pa ...kako se vsak sam znajde. Mene bi stalo preverjeno še kakšnih 250 eur za prevoz.

Tretje... Za ta denar , zdaj spomladi moram kupiti drva za naslednjo zimo in si ne morem ta strošek za Gerija upravičit. Ker, toplo mi pa vseeno bolj paše pozimi pri mojih letih kot pa še en Geri v delavnici, v kateri pa že tako in tako ni prostora.

https://www.njuskalo.hr/oldtimer-auti/rijetki-citroen-cimos-dyane-geri-oglas-42529484

Prav škoda se mi zdi, da se nihče ne opogumi kupit tega Gerija. Prav tako tiste tri Amije iz Kopra, ki se končno prodajajo po več kot 25 letih stanja na travi. https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19249145&display=Citroen%20Ami

Aja, tud Amijev imam več kot dovolj svojih in tudi ni opravičila,d a še tri pripeljem.

Je kdo pri denarju in je dovolj pogumen ? Èe je, lahko pri meni dobi vse potrebne informacije za obnovo. Pa tudi nekaj delov je še ostalo, poceni po nabavni ceni ispred 6tih let...

Z Zirdunom, lastnikom Gerija sva se pa že pred meseci pogovorila . In ve zakaj jaz  nisem kupec.

antasi

Èasi se spreminjajo, prav tako tudi ta tema.
Ko sem pred dolgimi leti objavil, da se nekaj takega prodaja, je oglas izginil v par dneh. Danes so pa drugi časi.
 Začne se z denarjem, ste mojstri tukaj že zdavnaj objavili, da obnova naših ljubljencev stane najmanj en nov avto v eurih.
 In včasih smo lahko še čarali s prijatelji pod kozolcem, danes pa teh kozolcev ni več.
 Potem je tu čas. Kdo še ima čas loviti mojstre in dele in sejme itd in to v prostem času?
 Da o uporabnosti končnega izdelka ne govorim. Koliko kilometrov naredimo povprečno potem s tem avtom?
Taxi bi bil veliko cenejši. In spet smo pri denarju.
 Pa še mlajše generacije ne zanima npr. Geri, ampak kak drug bolj zanimiv oldtimer. To imamo mi stari citroenarji v genih, da je to zanimivo. Ampak večina gleda drugače.
Tako ko nam ni zanimiv nek nemški avto npr. Vw k411..
kot tudi mladim ni Dak,Geri,Visa ali pa Oltcit.
 Seveda bomo ostali ljubitelji in oboževalci tega kulta, ampak ko še Janez reče, da ne bo kupil tega Gerija, ja kdo ga bo pa potem?
Verjetno bo prodan kakšnemu ljubitelju, ki bo kasneje ugotovil realnost, kot je verjetno tudi zdajšnji prodajalec, ki je vse pripravil,potem se je pa ustavilo.
In ista zgodba je tudi z Amiji in še marsikaterim oldtimerjem.
Pa spet denar,čeprav ga nimamo radi,ampak da ne propademo moramo tudi na njega gledati.
 Po Oldtimer praxtis ceniku je npr.Ami v ok stanju vreden 5000eur, obnova pa pride sigurno x2, ali še več.
In koliko je vreden obnovljen Geri? Med nami npr.10 jurjev, ampak na trgu pa precej manj, žal je tako.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Se strinjam.

Èe bi se jaz kdaj lotil, pa se ne bom (nekaj izkušenj), bi se nekaj v smislu Superce, poseben avto, ki je tudi nekaj vreden na koncu in s katerim uživam na cesti. On je porabil 6 let, en kup denarja, ki pa naj bi bil vložen v avto. 6 let je veliko časa za tole.

Meni je bolj všeč kakšen poseben youngtimer v čimboljšem stanju in s čim manj vlaganji, ki bi ga porihtal v nulo. Recimo nekaj takega bi jaz še imel https://www.autoscout24.com/offers/renault-avantime-renault-avantime-3-0-v6-24-210cv-privilege-bva-gasoline-blue-ddae492f-cc14-476b-99c7-9717b56c2393?sort=standard&desc=0&lastSeenGuidPresent=true&cldtidx=2&position=2&search_id=9gpo4mo64e&source_otp=t30&ap_tier=t30&source=listpage_search-results&order_bucket=4

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

bakar

Citat od: antasi;286580Uuuuuuu. Legendarna dyana se še kar prodaja.
Legendarna je zaradi prodajalca.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19353462&display=Citroen%20Dyane

Glede na to, da ima ta Dijana dejansko znano zgodovino od prvega do zadnjega lastnika je res "legendarna" ...

Po drugi strani pa treba dat sedanjemu lastniku priznanje... po vseh letih je še vedno "živa". Večkatera, ki je bila v takem stanju je že zdavnaj predelana v rezervne dele. Ta je pa še vedno tu ...

Verjetno je tudi zaradi visoke cene preživela...

bakar

Ravno razmišljam koliko lastnikov je dala skoz...

1.-2. od iste družine
3. jaz
4. Dino
5. spet jaz
6. Jaka
7. - 8. vem kdo sta ,ne spomnim se pa več imen
9. sedanji prodajalec

No, na oglasu pa piše drugi lastnik :)

2. lastnik jo je obnovil leta 1999
3. jaz, sem jo kupil od njega skoraj nevozno za 500 eur leta 2011 in jo popravil in  vozil eno zimo.
4. Dino jo je vozil dve leti
5. sem jo odkupil za 500 eur ko se je Dino odselil v London
6. avto je bil v tako slabem stanju, da sem ga dejansko podaril fantu, ki je bil celi navdušen, da si bo Dijano zrihtal. Potem se mu je zgodila družina in ni imel več časa. Jakotu sem jo podaril, 200 eur pa mi je dal za dva poda, dva praga, dva stebrička in prtljažnik. Jaka je vgradil to kar je zdaj not. En prag in prtljažnik.

7. je bil samo vmes en iz Laškega
8. iz Trebnjega me je klical, če jo hočem imet nazaj, ko je videl prometno in moje ime . Pa sem rekel , se zahvaljujem ampak ne hvala, nimam časa. In jo je prodal za okoli 500 eur temu številka 9.

9. dejansko ni nič naredil na Dijani... razen, da jo je ohranil do današnjega dne.

Lovro

Torej ima avto dejansko znano zgodovino. Celo prodajalec je dokaj solidno opisal stanje avta, če odštejemo nekaj tistega njegovega značilnega nakladanja.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

bakar

Citat od: Lovro;286588Torej ima avto dejansko znano zgodovino. Celo prodajalec je dokaj solidno opisal stanje avta, če odštejemo nekaj tistega njegovega značilnega nakladanja.

OK... vse je narobe, glede na to da poznam avto (sej sem bil lastnik in poznam pred in po zgodovino)

Prodam eno še od redkih preživelih Cimos/Tomos Citroen Diano 6/LC letnik titove smrti 80

Večina Dijan je Cimosovih, zelo redko je kakšna Tomosova, dosti jih je pa Italijanskih s Cimosovimi dokumenti... stanje na trgu danes.  To da lastnik meša oziroma enači Tomos/Cimos samo pove , da nima pojma , kaj ima - kaj prodaja.

z odličnim motorjem ki pa je malo vožen in dela kot nov ter vžge na pol ključa,tudi ostala mehanika in šasija dobra,

Motor je po dveh letih ko jo je Dino vozil v Ljubljani, brez servisiranja zropotal. Ker sem mislil "ok, vsaj motor je dober pa dam 500 eur" sem jo kupil nazaj. Kmalu sem ugotovil, da je motor žal ubit... kar se vidi iz video posnetka... sliši se... https://youtu.be/hLVyG_-kfGs

avto je bil sicer malo vožen in registriran do 2015 pol se je pa začel postopoma obnavljat

Dijana je imela že ko sem jo jaz kupil preko 200000 km

vendar brez dotalnega razkopavanja tako da se lahko ves čas sam premika,zamenjan je že en original prag-drugi je nov poleg zraven-tudi original novo dno prtljažnika je že vstavljeno noter vendar treba se zrihtat do konca-sfiniširat. potrebno je še nabavit v primeru dobrega rihtanja še oba zadnja notranja blatnika/kosa-katere če jih imate tudi z veseljem kupim

Sem ga že pred leti klical in mu ponudil dva nova notranja blatnika po takratni ceni ... pa se ni odločil za nakup...

in pač kleparsko delno kaj je treba naredit medtem ko šasija in prednji del avta so ok,

Na tej dijani ni kaj delno delat... vse... ampak res vse je treba menjat kar se tiče pločevine. Da ne govorim o blatnikih , vratih in periferiji, ki se prišraufa. Šasija je pa z kupom flik in rjasta do mere neraspoznavnosti. OK, nazadje sem jo videl leta 2015... mogoče je zdaj boljša ? JA pa svizec zavije čokolado... Šasija - novo kupit.

sam trenutno nimam časa in tudi morebitni kupec brez znanja je boljše da ga ne kupi saj je avto za zrihtat to naj bo vsakemu takoj brez ogleda jasno,sploh firbci in ki bi imeli za par evrov nov avto naj niti ne kličejo saj jim je nabijanje pa pametovanje ter komentiranje odveč saj sem dal takrat za avto čez jurja,dela in delov je tud čez jurja in če jo prodam za to ceno in takemu ki razume ok če ne jo bom pa kot sedaj počasi rihtal dalje ker ta denar mi ni potreben pa tudi diane in lep spomin iz mladosti je čedalje manj,in zato če ima kdo kake dele takoj kupim ker mi je avto jako všeč,nisem citroenovec čeprav imam se amija in-tudi viso club z takim motorjem vendar samo kot spomin na mladost ko sem imel take avte in dianca kar paše zraven saj prodaš oziroma po slovenskih cenah šenkas tak avto samo 1x tako da kaki pametni ogledniki ki bi kupili če bi blo ko bi blo naj kar preskočijo zadevo,imam pa se dost novih in rabljenih odvečnih delov ki kakega prodam tudi posebej,avto je pisan name,sem tretji lastnik in je vpisan v prometno trajno in prenosljivo na novga lastnikaq homologiran starodobnik tako da so tudi odlični dokumenti ki sami stanejo okol 500e in je skoraj nična registracija in avto vžðges in se sam premika,ne resnim kupcem,na emaile in sms ne odgovarjam in le kupec ki je razumel zgoraj napisano in ve da je to še kar nekaj ur dela in za dušo preden se avto naredi kot se mora je pa tudi redke oranžne še večinoma prve barve,lp.

OK, tule je pa potem en kup nakladanja... Že par let razmišljam ,d a bi šel tja na obisk pa da mi razloži vse kar si on misli , kar bi n aj razložil kupcu. Preden mu povem, da je to dejansko moj avto in na prometni piše moje ime.

Prometna sama s prepiso stane kakšnih 50 eur ne pa 500... Seveda avto vžgeš in se premika. Še vsak Spaček mi je vžgal in se premikal zadnjih 34 let ... primer od lani  - 35 let je stala Dijana v gozdu... pa je vžgala in sem se peljal in sem se še snemal zraven in ... Aja, a zdaj je pa več vredna kot kup rjastega pleha na DInosu ? https://youtu.be/A-meNNrw2k0

In redka oranžna barva... Ja pa ja de. zadnjih par let samo oranžne dijane najdem...