Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Berliner

Najbrž je nekdo dal C5 v račun in vzel Mercedesa...

gregor

Pri severnih sosedih je ena ne tako pogosta Xantia naprodaj, Break V6 avtomatik, pa z opremo tudi niso šparali pri naročanju.

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/citroen-xantia-break-kombi-v6-24-764330135

Prodajalec je sicer malo pravljičar, esp, asr, isofix xantie nikoli niso imele, kolikor se meni zdi.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

ZX16V

Ze prodana, prihaja v slo
Prodajalec je bivsi citroen serviser, ima ogromno delov ze eurovana, vseh stirih, ce rabis kaj povej

gregor

A ti si kupil? Svet je majhen.
Sem šel zdaj gledat, vem da je en tip tam za mejo, ki ima precej eurovanov po delih.  Je ista telefonska številka ja, ampak ima za eurovane posebej account :-)
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Čojko

To da hidravličarja trajno garažiraš v najvišjem položaju tudi veliko pove o Citroen serviserju in pričakovanem.

ZX16V

O gospod, vi ko ste najbolj pametni in vsevedni, najprej tehtno preverite svoje izjave preden jih napisete, pa lep dan zelim

grundig

Lahko jo je dvignu samo za prodajo...da neuki vidijo,da ima hidravlično nastavljivo podvozje:take_picture:

ZX16V

Je treba oglas prebrat.
Zadeva je nevozna in stoji ze 9 let. V tem casu je bil dvignjen in podlozen in kljub temu da ze nepodlozen stoji kake pol leta, ni spustil visine.
Ko se bo enkrat vozen prodajal pa boste vsi i.eli v mislih za koliko je il kupljen in zdaj hoce nekdo milijone zasluzit.

Čojko

Hidravlika, ki je 9 let bila na max. pritisku je utrpela določene posledice. Te se verjetno ne bodo videle med šminkarijo preprodajalca, ampak pri uporabi končega kupca.

gregor

Joj zdaj mi je pa že žal, da sem sploh objavil link.

Citat od: Èojko;286425Hidravlika, ki je 9 let bila na max. pritisku je utrpela določene posledice.

To sem že večkrat slišal. Kakšne?
Dajmo bit tehnično konkretni, da se nekaj naučimo iz tega, ti imaš več izkušenj s starimi hidravličarji. Kaj je problem?

"Domlager" (nosilec amortizerja) je  enako obremenjen, ob predpostavki, da je avto približno na ravni podlagi.
Amortizerju po moji oceni nima bit kaj hudega.
Cevem nima kaj bit.
Za membrano bunke po mojem  ni fajn, da je skozi v stisnjenem položaju in pod večjim tlakom. Ampak v 9 letih bi takoalitako spustile in bi bilo isto. Bo v vsakem primeru treba nove. Èe bi vozen avto imel vedno v zgornji poziciji parkiran, pa po mojem mnenju res ni najboljše za bunke.

Korektor višine? Za tega pa ne vem. Ga nisem v 20 letih nikoli razdiral ali menjeval, ne vem čisto natančno, kako deluje.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Čojko

Trpelo je vse kar je gumijastega v sistemu oz. temu skrajša življensko dobo.

ZX16V

Pusti ga, ocitno je nepismen.
Sem lepo napisal, da je bil na klocnih do nedavnega ampak mora on bit najpametnejsi.
Vsi ki imajo kar nekaj hidravlicarjev, jim avti stojijo na klocnih v najvisjem polozaju, ocitno je za nekaj dobro.

Za cojkota so vsi preprodajalci in uziva v blatenju drugih, da se sam boljse pocuti.
Pac tezave osebne narave, kaj cmo.

Cojko, saj res, tvoja C6 je tud neka sestavljanka privlecena iz vseh vetrov, ampak ker je tvoja je pa oh in sploh in ah.

Favsija je kurba, res

Čojko

Tvojim možganom na klocnih ti res nisem fovš.

Drugače pa se hidravličarje konzervira tako, da daš v najvišji položaj, podstaviš klocne, spustiš v najnižji položaj, hidravlika se razbremeni, kolesa obvisijo in ne pritiska teža avta na gume. Toliko višji položaj pomeni tudi večjo zračnost pod avtom in izogibanje rjavenju od tal.

ZX16V

bakar

Citat od: Èojko;286431Tvojim možganom na klocnih ti res nisem fovš.

Drugače pa se hidravličarje konzervira tako, da daš v najvišji položaj, podstaviš klocne, spustiš v najnižji položaj, hidravlika se razbremeni, kolesa obvisijo in ne pritiska teža avta na gume. Toliko višji položaj pomeni tudi večjo zračnost pod avtom in izogibanje rjavenju od tal.

Tehnično vprašanje, ker nimam hidravličarja. Kdaj je bolj obremenjena hidravlika, ko avto stoji na klocnih. Ko koles visijo ali ko so v položaju vožnje. Je pomen tega da se gume razbremenijo ali da ne rjavi avto če je v garaži na klocnih postavljen višje kot v voznem položaju . Je bolje da je na klocnih zunaj na travniku ali na klocnih na tlakovcih ? Ali na klocnih na asfaltu ali na locnih v garaži. Je pomembno da je garaža suha in ogrevana ali vlažna in neogrevana ?

Sej se hecam, da ne bo kdo resno vzel. Ampak dostkrat nekaj eskalira že skoraj v špetir, neda bi kdorkoli dejansko podkrepil kaj s tehnično razlago.

Aja... v vsej literaturi o Citroenih, ki jo imam nisem zasledil kako se Citroena pravilno konzervira. Dočim v literaturi za Zastavo 101 pa je dejansko opisan postopek zimske konzervacije vozila.

Edino, da bom korekten... Diter Korp je napisal in slikovno podkrepil "zimsko spanje" Spačka... Betonski cigli pod šasijo, da so kolesa v luftu in gume ne trpijo pa z glicerinom namazat dihtunge na vratih. Vse skupaj pa s folijo pokrit... OK, to zadnje dandanes glih ne bi naredu, bolje da stoji na dežju pa piha skoz njega kot pa da se tunsta pod folijo.

Ampak res... kaj je bolje, hidravlika spuščena ali vzdignjena ko je avto na klocnih ? Iz vidika tehnike na hidravličaru.