Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gero

Na Old & Rusty (Facebook) se je pojavil oglas o prodaji rdečega Spačka , letnik '76. Mimogrede , ta spaček je bil nekoč moj ( prodal sem ga pred tremi leti , še danes mi je žal ) , zgleda da ga bolje poznam kot ta preprodajalec...Èe koga zanimA Spaček in  informacije o zgodovini Spačka naj me kontaktira. Gero

antasi

Lahko tu napišeš kaj več o tem rdečem lepotcu?
Mene je ravno ta preprodajalec odvrnil od ogleda avta.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gero

Spaček z znano zgodovino, udeleženec premnogih srečanj , žurov... Prvi lastnik iz GO,  dolga leta ga je imela Alenka iz GO , spaček je dotrajal, šasija gnila, karoserija gnila...skorajda je zaključil življensko pot, pred šestimi leti je prišel v moje roke. Potrebno je bilo veliko dela , truda, materiala , tudi  denarja, spaček je zopet zažural na sceni. Pred tremi leti sem ga prodal (še zdaj mi je žal) nekomu ki je nekoč imel Citroena serije A , obljubil je da ga bo čuval. Po domače povedano , razjebal ga je..Nekaj časa sem mu ga jaz servisiral , ko več nisem mogel je popravila in servise prevzel Vojko ( Štorje ) . Izgleda da ga je sedaj kupil preprodajalec iz Dolenjske ki o avtu ne ve takorekoč nič. Spaček ima karizmo, zgodovino, je legendarni predstavnik Citroen kluba Slovenije, Primorec,  je poln ljubezni, zasluži si da ga nekdo kompletno obnovi. Njegova vrednost je po moji oceni nekje okoli 1.500 evrov. Kaj sem jaz v treh letih počel z njim ? Zamenjal sem platišča, jih pobarval, zamenjal gume (za prvo silo Toyo) , pred prodajo sem montiral dve novi gumi . Zavore: postružil sem zadnje bobne, zamenjal cilindre in paktne , zamenjal bremz olje , zamenjal disk ploščice. Podvozje in kretni mehanizem: zamenjal sem prednjo desno roko , vse preveril in podmazal . Vzmetenje : zamenjal sem vse štiri amortizerje. Izpušni sistem :zamenjan zadnji lonec.  Ob nakupu narejen kompletni servis motorja ( olje , vsi filtri , svečke, kabli, platine , kondenzator, nastavljen predvžig , razmontiran fergazer in  očiščen, naštelan,'' zamenjan anlaser , poštiman alternator, zamenjan del električnih žic, montirana cev iz ventilatorja na zračni filter (direkt ), zamenjan nosilec motorja in menjalnika, menjano olje v menjalniku, manšete (vseh šest ) , razmontiran in očiščen rezervoar , zamenjana pumpa goriva, popravljene vse klučavnice vrat in rezervoarja, poleg ohišja ključavnice vžiga montiran dodatni nosilec in montirana ključavnica vžiga Dyane, original nosilec ključavnice vžiga je zaprt z gumi pokrovčkom , zamenjano stikalo luči , zamenjane prednje luči ( Mahindra , indijska kopija Jeep-a ) , zamenjana streha , pa še in še...poflikana karoserija, zunaj in znotraj,  ( kovice, neti, pločevina, plastika, " "plastika s steklenimi vlakni" za čolne, zamenjano nekaj tapicerije, zadnji sedeži od Twingota, (prednji so bili O.K. ), ...Spaček mi je tri leta odlično služil. Kljub gnilobi se šasija ni sesedla, poflikana karoserija pa je tri leta odlično vzdržala. Vsa leta pri meni je bil redno servisiran, podmazovanje vsako jesen in pomlad, pred zimo in po zimi obvezno podno pranje ter po osušitvi na burji pošprica z Krown zaščito (olje v sprayu z KL-73 ) Naslednji lastniK ga ni prav vzdrževal . Prebarval ga je kar  z mačkom, Spaček je hrapav in kosmat..Sedaj ga ima preprodajalec oldtimerjev. Naj se najde heroj in spaguarja reši ter mu povrne življenje.   Imam tudi en kup slik o njem...

gero

gero

gero

gero

gero

gero

pa še in še in še...

gero

pa še in še in še in še

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

guardy

Eno vprašanje. Kaj je fora, da vsi rinejo twingotove zice zadaj? Meni je daleč največji strošek predstavljal nakup in izdelava original zicev, nisem videl prednosti v obstoječih BX in twingotovih... Tudi "baš nekej" udobni niso bili.

andraž

Zadnja klop pri Spačku je čisto udobna, sprednji sedeži pa niso ravno razkošje za počitek...

gero

Citat od: guardy;280820Eno vprašanje. Kaj je fora, da vsi rinejo twingotove zice zadaj? Meni je daleč največji strošek predstavljal nakup in izdelava original zicev, nisem videl prednosti v obstoječih BX in twingotovih... Tudi "baš nekej" udobni niso bili.

Štos v Twingotovih sedežih je da imajo vzglavnike (eni že integrirane , drugi pa nasajene) . V primeru karambola so otroci na zadnjih sedežih bolj varni.  Drugi štos je da so hitromontažni. Jaz jih tako montiram da jih lahko brez orodja ven vzamem v par minutah. ( štirje "stojni vijaki" , matice na metuljček ). Naslednji štos je da lahko naslonjalo podreš naprej , lahko samo eno , lahko pa oba.  Priročno če imaš kakšen tovor za peljat ( dva kolesa , zrolano vzmetnico,... itd )
Lahko jih montiraš s kompletnimi tračnicami in imaš pomik naprej - nazaj. V primeru dveh oseb v avtu imaš večji prtljažnik.