Oranžna diana

Začel/a antasi, Oktober 29, 2016, 01:40:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

K se tolk pregovarjate kdo je na kateri strani Trojan, meni samo krofi po glavi hodijo....
Jaz imam 2 10 let stari Michelinki v kleti - če kdo rabi za gugalnico nardit, ali pa da bo rože not posadil?

sušo

Jest bi ju imel, če maš viška.
Kako se menva?

ModelJT

Jaz sem imel na axu 93 letnik se taprve miselinke gor zimske, vse razpokano sam drzale so pa se zmeraj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

ja za gujsnco je fajn če je vsaj 15 col
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Citat od: sušo;226281Jest bi ju imel, če maš viška.
Kako se menva?

Èe gre za sumljivo robo potem se morata zmenit preko trojan. Se pravi iz grosupla greš do trojan in iz lj do trojan je tudi 20 min. Moraš pa na gunčlco napisat ZA LASTNO UPORABO ker ni varna z tako starimi gumami
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

sušo

He he ja 15 col je za ta vlke za male je dost 12.
Je pa tko, da če je 12 pol vlki ne morjo, če je pa 15 pa lohk tud tamali, nekak že...
Pol rabš pa še drevo, pa močno in kosmato vejo, pa debel štrik. Dobr je pr tem to k nč ne gre v nč. Namreč če ti ne rata gujsnce narest lohk z ostankom materiala nardiš bridki konec kr na fejs of d plejs. He he OK mal črnega humora.

Eeee ja antasi. Bova šla na ničijo zemljo med tm in kle in pojedla krof ali dva, da zacementirava primopredajo in prebavni trakt.

sl1

Ja starej k smo, več colska mora bit gujsnca.
Pa strik se lahko strga, pocas bo treba na ketno presaltat.
Sta pa zimski - Alpin pise gor. pa 15 colski sta - 185/65/15.
Ti posljem pm. (ne tebe v ... ampak private message) ;)

garac

ne samo na lastno odgovornost, potrebno je dodat tudi : V spremstvu staršev!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

Uh alpin.
Ma zakaj sm imel v mislih 125R15. Verjetno zaradi Mišelin pa 10 let pa pol takoj šalta na Spaka.
V tem primeru ju pa ne rabim.
Vseeno hvala.
Sej mnde se bo najdu kdo k rab gujsnco.
PM sm pa dubu ja. Nism nč odgovarju.

zlomjo

Citat od: superca13;226276Niste resni. Na spačku bi morali imet še posebej dobre gume, glede na to da ni ravno varen voz.
5Let in jih je treba menjat ne glede na profil. Pa če jih imaš 10 let in jih nato res menjaš, še nekako razumem.
17Let? 35 let?
To je isto kot da si daš nabito pištolo na čelo in stiskaš petelina, hkrati pa upaš da ne bo vsekalo.:BigThumbs:

Za 200 km letno, pa to mestne vožnje, bodo dobre še 30 let.

Čojko

Jaz imam še novo rezervo v Pallasu - 1978
Na rdečem vozim preko 20 let stare Michelinke.

To itak v osnovi niso več avti ampak krste na kolesih. Zahteva pazljivo vožnjo, povečano varnostno razdaljo, ipd.

Malo se spomnite kako ste se vozili kot otroci v sedemdesetih, osemdesetih, ko skoriaj ni bilo AC, v glavnem regionalne, avtomobili brez moči, prehitevanja tovornjakov v klanec ipd. Dandanes so ceste bistveno varnejše, stare gume tudi ne bistveno slabše od takratnih novih,... kar pomeni, da je danes taka vožnja s starodobniki varnejša kot takrat.

99% je odvisno od voznika samega, tisti 1% ko nekdo ob prehitevanju zapelje vate pa ti pri tako visoki hitrosti nič od sodobne varnosti ne pomaga.

Vse je v glavi.

Kaj pa naj potem rečemo za cestne kolesarje, motoriste,...

zlikovski

Mah te gume, reklamirajo vsako leto kolko so boljše pa nevemkaj od prejšnjih, bi zdaj v teh letih mogle biti kot znanstvena fantastika, ampak se še vedno vozimo s tem kavčukom.

gule

Spet pravim. Nevarni so butli z novimi gumami, ali starimi nepomebno, ki se na rit limajo in vozijo, kot na dirkah. Jaz v svojem oldiju na 30 let starih gumah še nisem nikoga ogrozil...niti sebe, saj vozim avtu in cesti primerno. Marketinškim trikom ne nasedam, saj nisem glupi Amer, ki mu na vrečki piše, da se ne je, na retrovizorjih, pa, da so objekti manjši kot v resnici...

dbostjan

Mislim da imate kar prav... Na visi sicer menjam gume vsakih šest let, vendar verjamem, da bi lahko še kakšno leto podaljšal...

mirchi

Moje mnenje. Guma se stara,ena hitreje druga pocasneje. Nekdo ki ima vsaj malo obcutka pa pameti mora vedeti kdaj je guma hin in kdaj dobra. Ene ßo trde po treh leti,druge po desetih,trideset let stara guma pa na avtu nima kaj delat,ker je nevarna vozniske izkusnje in pamet gor al dol. Pri  takih gumah ne mores vedet kdaj bo sleklo profil in slece ga lahko pri 40 na uro. In v najboljsem primeru bo sel blatnik o najslabsem pa nebom niti razmisljal.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!