Avtoradio-silence

Začel/a Tipo73, Oktober 16, 2016, 07:31:53 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tipo73

Pomoč!!!
Včeraj skonektam telefon in radio preko BT in kar na enkrat se mi na malem ekrančku prikaže znak za mute in napis silence...nikakor ga ne morem izklopiti, ne preko mute tipke, +/- jakosti zvoka,...kaj sem ga ušpičil...kako spraviti radio ponovno v pogon.

xpuser

Ven ga vzemi in poišči reset gumb.

Tipo73

Ja bi pa nimam vilic za demontažo...a je ta reset gumb na hrbtni strani???

miki5c

Kaj pa če odklopiš akumulator za nekaj minut. Mislim da bi se tudi moral resetirati.

Tipo73

sem tudi to razmišljal...sem varovalko ven vzel pa ni šlo...tako da dvomim da bo kaj pomagalo...

miki5c

Radio ima dvojno napajanje. Stalno in  prek kontakta. Stalno naj bi bilo na varovalki 8. Si to odstranil.

Tipo73

Tako je varovalko 8 pod volanom sem ven vzel. Sem na enem Peugeot forumu zasledil da se jim je to bolj pogosto daogajalo kot nam ..skratka ko se telefon preko BTja skonekta na radio le ta zazna da mora na mute...in tu se potem zgodba ustavi...mislim da bo treba na servis da ga resetirajo/popravijo...

Tipo73

Evo tudi na servisu ga niso znali oživeti,....a ima še kdo kakšno idejo???

Tipo73

Kakor se zdi je podobne težave imel Peugeot...:

http://www.peugeotforums.com/forums/audio-sound-multimedia-8/peugeot-expt-radio-problems-28801/index2.html

A poznamo kakšnega dobrega maherja za avtoradia na forumu....

vsx

Meni se je enako zgodilo na Berlingu, ko sem menjal displej in radio.

Z Lexio sem spremenil VIN kodo radia na nepravi VIN in potrdil.

Po piskanju, ki je javilo da VIN ni pravi, sem vpisal pravi VIN in od takrat deluje BP.

No skoraj BP.
Občasno me sogovornik vpraša, ali govorim iz praznega pločevinastega soda ?!?!?!?
Ima kdo rešitev za to težavo ?

LP

Tipo73

Kaj več mi povej o tem...kdo ali kaj je Lexio...ker sta se dva štormarja na Citroen kranj matrala pa ga ven jemala,...pa v glavnem nč...ok mal poguglal...to naj b bil nek softwear...samo kaj misliš da to teli strokovnjaki na uradnih servish se ne bi spomnil...ker me je tipček še klical, kaj naj bi bilo narobe z avtoradiem...

vsx

Menjal sem original radio z novejšim, ki ima tudi BT.
Posledično sem moral menjati tudi display.

Po menjavi se je pojavilo enako s..nje, kot pri tebi.

Z Lexio, oz. DiagBoxom sem po opisanem postopku uredil zadevo v nekaj minutah. Pa še FW na radiu sem pozneje nadgradil.

Težava se ni nikoli ponovila.

LP

Tipo73

OK ... še ena novost...FW jw pa ???...bom serviserju rekel naj to proba..če pa ne bo za stvar se pa išče nekdo s to zadevo Lexio oz. DiagBoxom, ki ti to znal uresiti

vsx

FW - firmware.
Se posodobi z USB ključka, brez Lexie.

Kateri radio imaš ?

LP

Tipo73

Mislim da bo kar RD4...ker USBja nima gor...no je v rokonaslonu....samo ta mislim da je za polnilce...nisem se sprobal muske posluset preko njega...