Švercerji med nami Citroenarji

Začel/a antasi, September 22, 2016, 07:30:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Citat od: dexterboy;224081Fantje, s Citroeni bi vi radi služili denar?
Ka si ti ja nor?
Bo folk pomislil, da sta citroen in koza pred bajto prva dva znaka polne kašče ne pa revščine pri hiši.
:emot15:

nekoč so bili stari citroeni znak da si poseben ali v prevodu nimaš denarja za kaj boljšega, danes pa je 2cv kot ste mogoče že kje zasledili najbolj poskočil glede cene oldtimerjev skupaj z 911 Guldwingom in T1
v procentih da se razumemo
ampak to pa ne pomeni, da lahk cene postavimo kakor se nam zazdi in prodamo
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Dajmo iz tega narediti eno novo temo o vrednosti oldtajmerjev, ker je zelo zanimiva, antasi pa strokovnjak iz tega področja.

Sicer pa je okoli stanja potreben ogled strokovnjaka, ki ti avto oceni. Stanje 1 je praktično novo salonsko vozilo z minimalnimi kilometri 100% v originalu. Moj Pallas, ki je en najboljših GS-ov v SLO ni v stanju 1. V nulo obnovljen tudi ni v stanju 1, ker ni več original.

Recimo da imam:
Pallas stanje 2
Superca stanje 3
rdeč ta mali stanje med 3 in 4

...in to nima veze z kupoprodajo, ki jo določa zgolj trg oz. ponudba in povpraševanje.

Lovro

Citat od: Èojko;224092Dajmo iz tega narediti eno novo temo o vrednosti oldtajmerjev, ker je zelo zanimiva, antasi pa strokovnjak iz tega področja.

Pa bo spet burna debata, kdo ima prav in kdo ne. :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Jaz pa mislim da ne. Bomo pa realno vedeli koliko so vredni po "Eurotaxu", za kar menim, da je dobro.

antasi

Jaz nisem strokovnjak da ne bo nesporazumov.
Jaz samo pomagam in rad gledam starodobnike
Èe kaj kdo rabi pomagam.

gule

In potem je samo treba najti stranko, ki je pripravljena odšteti denar. To "samo", pa je treba vzeti zelo pogojno...

antasi

Me pa čudi, da ni več vroče krvi na to temo?
Moj je vreden več, moj manj:Hammer3:
Dobro, da se jaz nisem izmislil te cene:BigThumbs:

gule

Nema histerije kad su pare u pitanju. Sem pa zadnjič na Discovery-u en dober pregovor ulovil. Cena je toliko, se pa ne prodaja...seveda je cena bila "paprena".

antasi

A tale je tist ko je bil pred časom na prodaj pri temu lastniku ki prodaja sivega 2cv tomos?
Kaj je sploh z njim, razen da nima papirjev?
sem hotel prilepit sliko pa je že šel na avtonetu??
rdeč brez papirjev le kam je šel, ceno je imel 600eur

zlomjo

Jaz ga nisem kupil. Je pa čisto isti kot je bil pri Keži pred pol leta.

antasi

kdo ga je pa pol kupil, če ga nisi ti?
potem ga je verjetno keža

zlomjo

Po moje je ta bil pred pol leta pri Keži in cena je bila podobna.

superca13

A geesi pa ne gredo več v promet? Cel kup jih je naprodaj, še super posebnež, YU različica gsx-a.

antasi

Èojko je vse dobre pokupil,
Miki in Jure že imata zbirko polno,drugi pa že tudi imajo svoje. Novih kupcev pa ni. Bo verjetno treba dat na nemški oglasnik. Škoda

zlomjo

Za spačke low budget sem jaz kar dober kupec. Èe bi šel zadnjič s Èojkotom iz boljšjaka bi se morda še jaz navdušil za hidravličarja, kdo ve?