Starodobnik kot naložba?

Začel/a Gox, Avgust 17, 2016, 10:52:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Èlanek iz Slovenskih novic, 17.8.2016

xpuser

samo tile so verjetno bolj v garažah parkirani kot pa na cesti če so sedaj in iz 70-ih bodo čez dvajest let iz 90 ih ;)

andraž

Ta trenutek starodobnik vsaj pri nas ni neka nalozba. Cena prej stoji ali leze dol kot pa da bi rastla.

Gajbe iz 90ih ne bodo nikdar in.

antasi

in kaj porečete na takole naložbo?
Ali so res take cene spačkov?

http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=11228501
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Citroenovc

Citat od: andraž;222141Gajbe iz 90ih ne bodo nikdar in.

Tko nekak so rekli v 90ih tisti, ki so na odpad npr peljali vozne in čisto spodobne Boginje iz 70ih ...
Oz še mal jih je bilo sram, ker so se moral s tako staro kanto vozit ...
Zgornje ni izmišljeno. Jih je bilo kar nekaj, ki sem jih bežno (s)poznal in so takole nekako komentirali svojo 25 let staro DSko s katero so se pripeljali ...

Oldi itak da je naložba. Samo "naša" znamka je tudi tukaj malo švoh. Kot moderni chevroni slabo držijo ceno, tako tudi starejši primerki povečini niso neka huda investicija. Saj z vidika naložbe 15k Eur za 40 let top of the line ne moremo tlačiti ravno v neko resno kategorijo za tiste, ki si to zlahka privoščijo.
Tam se pričakuje malo večje številke.
Po drugi strani pa je to sreča za nas, male ljudi. Èe bi si ga radi omislili dejansko za ljubiteljsko vozilo in ne za postavanje v zbirateljskih garažah.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: antasi;222143in kaj porečete na takole naložbo?
Ali so res take cene spačkov?

http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=11228501

nekaj je nastavljena cena, nekaj je pa prodajna cena ...
OK

LP
Primož

Zeko124

Citat od: andraž;222141Gajbe iz 90ih ne bodo nikdar in.

XM V6
Subaru Impreza
Peugeot 205 GTI
BX GTI
Peugeot 106 Rallye
Volvo 850 T5-R
Volvo V70-R ph.1
Golf GTI
AX GTI
Clio Williams
BMW E30
Zastava (vec modelov, se posebaj Poly)
Maserati Biturbo
AR 33
AR 75
Lancia Dedra HF Turbo

... in še precej ostalih vozil ki na ceni dobivajo že danes.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

strauss

Cene so in tudi prodajajo se za ta denar...

http://www.theparking.eu/used-cars/citroen-2cv.html#!/used-cars/citroen-2cv.html%3Fslider_prix%3D9000%7C36000%26tri%3Dprix_croissant

Spaček je četrti v vrsti od oldtimerjev katerim vrednost najhitreje raste in v katere se najbolj splača vlagati kot v naložbo. Na prvem mestu so MB SL in Gull wing, sledijo zračno hlajeni bokserji Porsche, nato T1 - T2 in Westfalia ispeljanke teh modelov...

Ker je na trgu v zadnjih nekaj letih Spaček pridobil na ceni in vrednosti so se posledično pojavili tudi najrazličnejši nadomestni deli v večji izbiri in boljši kvaliteti (pa tudi dražji). Posledično tudi raste trg izdelave nadomestnih delov in prodaja le teh ter kvaliteta vzdrževanih in obnovljenih vozil A serije.

garac

zeko nekaj Ranaultov, ki so bili precej neuspešni in maloserijski še spada zraven pa kak bmw 850, original calibre tudi ni več videt in še mnogi drugi, no ja pa so tudi iz obdobja o d 00 naprej, zdaj je pravi čas za nakup, če imaš plac in denar
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

no ja, koliko bi pa vi dali za zrihtanega spačka.
Dvomim da se pri nas lahko proda za več kot 5000 eurov

antasi

Ja. Ampak vprašanje je bilo za koliko se lahko proda
ne pa prodaja 2cv pri nas?
Ti štravs ki živiš v avstriji nisi realen

strauss

Ja, imaš prav. Èe pogledaš splošno stanje teh avtov na Slo trgu  ( note-5 mogoče note-4 ) potem težko da se kateri proda nad 4000 ...

No, saj ni treba takoj "pikat". Cene diktira tuj trg. Slovenski trg nima  nič s tem. Na slovenskem je mogoče kakšnih 10 - 15 vozil A serije, ki se lahko vključi v tuje trg starodobnikov.

Čojko

Največ pridobivajo avti "v nulo" ali še bolj v originalnem stanju po možnosti kakšne salonske zbirke. Manj kot jih je, bolj kot so ikonski in bolj kot se jih generacija, ki se ukvarja s starodobništvom želi višja je cena. Saj v onem članku lepo piše, da se vozilom iz petdesetih znižujejo cene, ker je njihova generacija že skoraj pomrla oz. je v visoki starosti.

Sedaj se splača kupiti kakšen res skrajno ohranjeno C6ko z minimalnimi km in jo voziti cca. 1000-2000 km letno, ter nato čez 30 let prodati. Vendar je tu problem, ker so Citroenarji nasplošno bolj brez denarja. Bi si bilo potrebno umisliti kakšno drugo znamko.

MSrougeZX

Že dolgo razmišljam o nakupu kakega starejšega avta...najprej sem gledal samo citroene, res da samo avtonet in se eno madzarsko stran...sedaj ze en lep cas gledam vse znamke...nekako gledam vozila tam od 1975 do 1990...tam od 5-10keur...lahko tudi malo vec...pa nic kaj zanimivega ne najdem...pred nosom so mi pred leti odpeljali belega p205 cti...na avtonetu slaba ponudba...sami neki hrosci in merdedesi in golf...kar mi nekak ne potegne...saj sam ne vem tocno kaj bi imel...nekaj bolj s sportnim lookom kak mali francoski gti ali kaj podobnega...sem pa preprican, da ce se cez 5 ali 10let pojavi kak rdeci zx 16v bom si ga zagotovo privoscil.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil