Temperatura....

Začel/a Wild_tornado, Avgust 03, 2016, 04:14:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Wild_tornado

Imamo C4GP l. 2009. 2.0 HDI 220k km in težave z temperaturo, engine to hot. Težave smo zaznali obcasno, ampak ker gremo počasi v južne kraje bi zadevo uredili.
Mehanik je menjal nek komplet kjer so sonde in na glavi in se vedno ni ok. Sedaj pravi da je kriva glava ali tesnilo glave... Avto vode nič ne pije, tako da sem malo skepticen ali je res to edina mozna rešitev..

Bishop

I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

alan30

Èe nimaš kvalitetnega popoldanca za mehanika in ko vidiš da kasira in se nič ne spremeni oziroma npake ne odpravi je rešitev kot sem napisal v eni drugi temi pooblaščenec,  oziroma tista dva, za katere že vsi vemo tudi , če nas zbudiš ob polnoči in vprašaš kje sta.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Kaj pa ventilator reostat spredaj pri motorju ?

Wild_tornado

Avto se servisira trenutno na pooblaščenem servisu.
Me pa mika da ga peljem k popoldancu ker bo omenjeno delo verjetno pol ceneje.

Zadnje informacija je da je v posodi kjer se toči voda za hlajenje pritisk. Notri naj bi zlili neko tekočino ki se obarva v kolikor uhaja kompresija iz motorja, vsaj tako sem razumel, in strah da uhaja kompresija je bil potrjen. Tako da smo kao sedaj 100 % da je to to.
Sledi odstranitev motorja iz avta in pregled glave. Najverjetneje da je samo napaka v tesnilu, tako mi je zagotovil. Strošek med 500 - 750 €...
Èakam še mojega mehanika da se vrne iz dopusta in pove strošek...
Sklepam da je veliko dela, posledično ur.  Te so pa na pooblaščenem servisu višje od računalniških, vsaj iz mojih izkušenj...
Tisto zadevo ki so naprej menjali, naj ne bi računali, oz. bodo dali nazaj staro, ker je ok.
Je strošek realen ?
Katera dva pooblaščena si imel v mislih Alan30 ?

Kavka

Glede servisov fantje mislijo na Jenkota-Gorenjska in Merlaka-Ljubljana/Vrhnika in mogoče še Jerovšek/Grosuplje.
Drugače pa moje izkušnje s pregrevanjem dveh vozil, Espace 2.0 dti in pa C4 GP picasso: prepucat hladilnike od zunaj in znotraj, zamenjati hladilno tekočino. Iz hladilnikov je pritekla taka svinjarija , prav tako iz bloka motorja. Po tem se nobeden ni več niti malo segreval čez delovno temperaturo.
Lahko da je tudi to, kar si napisal, samo mogoče je za narediti tudi to. Aja, pa še pokrovček ekspanzijske posode mora dobro delovati, če ne se tudi lahko pregreva.
LP.

xpuser

Ja pooblaščenec ima višjo veno ker plača šolanje, da račun...
je pa na koncu manjši račun kot pa pri ninðah, in stvar dela. To so vsaj moje izkušnje z Jerovškom. Tazadnji primer avto je bil osem ur (8) na dvigalu račun je bil za 3-4 če se spomnem pa pol časa sta dva šraufala.. Ninða bi pisal 8 -10.

sl1

ninða! :) ha ha! To ne najboljši izraz do sedaj za serviserja pod senikom.

Čojko

So original deli, pa še ti so včasih vprasljive kvalitete.
Na te dele imaš do 35% popusta, kar je ceneje kot neoriginalni v trgovinah.
Na dele imaš 1 leto garancije.
Delo je dražje, saj imajo sodobno opremljeno delavnico in ne senika, zaposlene mehanike, usposabljanja, ...
Na delo imaš pol leta garancije.
Èe tam redno servisiraš imaš plačane tudi neke druge napake izven garancije, ki jih Citroen prizna.
Avto ima potrjeno servisno, kar pomeni visjo prodajno ceno oz. ga lažje prodaš.

Ko potegneš črto je kvaliteten pooblaščenec najugodnejši.

xpuser

Ja tudi če je drag je poceni,:Hammer3: tudi če se na tvojem avtu uči je mojster phd, če te na koncu pošlje na pooblsščenca prej pa reče to bo 500€ je mojster svoje obrti. seveda 500 + ddv da ja nebi še cesar kaj dobil.

Bishop

Citat od: xpuser;221660Ja pooblaščenec ima višjo veno ker plača šolanje, da račun...
je pa na koncu manjši račun kot pa pri ninðah, in stvar dela. To so vsaj moje izkušnje z Jerovškom. Tazadnji primer avto je bil osem ur (8) na dvigalu račun je bil za 3-4 če se spomnem pa pol časa sta dva šraufala.. Ninða bi pisal 8 -10.
Ja tako je na pooblaščenih servisih. Res je ura dražja, ampak lahko računa samo toliko ur, kolikor je po normi za določeno popravilo. Èe so pacali več časa, je to pač njihov minus. Nepooblaščenec pa računa vse ure(sicer je postavka nižja), lahko pa paca toliko več in posledično te pride dražje. Niso pa vsi nepooblaščeni serviserji "ninðe" tako da te lahko vseeno pride manj, s tem, da pač neke garancije pa ne dobiš. Pa si zračunaj kaj se ti splača.Pa da ne bo pomote, jaz svojega ne vozim na pooblaščeni servis(je le 9let star)
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

MSrougeZX

Določene ninðe imajo tako opremljene svoje kozolce, da se delavnice pooblascenca lahko skrijejo...tak da ne posplosujte prevec. Vsak naj dela kakor zeli...svetujete lahko, saj zato je forum...pametovat pa ni potrebno nikomur...naj se vsak sam odloci.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Wild_tornado

Vidim da ste malo odlutali...
Za na dopust sem si zrihtal Pathfinderja tako da bo placa dovolj .. Mi gre pa mal na nekaj organov tale naš avtek, ker je že pojedel kar nekaj denarja..
Èe rečem glede cene, sem se z uradnim serviserjem že pogovoril, v kolikor popravljamo uredi boljšo ceno, ampak pod 600 € sem zih da ne pridemo....Moj "ninja" bi računal nekje 300 € + material.. kar bi bilo nekaj manj kot 500 € (malo na pamet)
Skrbi pa me naslednje. Govoril sem še z parimi po vaše ninjami... in eden ki ima kar veliko delavnico mi je omenil da je na C4GP to že popravljal in da naj bi na dveh naletel na kriv blok ???  Sicer ker tega niso takoj opazili. Na prvem so avto popravili, vendar ko se je čez pol leta vrnil in po podrobnem pregledu ugotovili "kriv blok" (tako se je izrazil).  Uradni servis mi je zagotovil da je nemogoče da je kaj drugega razen tesnila..
Sem v dilemi.. Avto same napake ne pokaže ravno pogosto, ne upam pa na dolgo pot z njim...
Je kak mehanik tu ki je imel že kaj izkušenj z tem, ali član da lahko kaj več pove kaj so še možne napake če avto odpremo in ugotovimo da je tesnilo ok?

Jaz bi vseeno pregledal čistnilni sistem.. po kmečki logiki bi rekel da če ne hladi dobro, je nekaj zabasano ?  Tu so pa so vsi rekli da so sigurno ni...  ne vem.

Veloce

Citat od: Kavka;221655Glede servisov fantje mislijo na Jenkota-Gorenjska in Merlaka-Ljubljana/Vrhnika in mogoče še Jerovšek/Grosuplje.
Drugače pa moje izkušnje s pregrevanjem dveh vozil, Espace 2.0 dti in pa C4 GP picasso: prepucat hladilnike od zunaj in znotraj, zamenjati hladilno tekočino. Iz hladilnikov je pritekla taka svinjarija , prav tako iz bloka motorja. Po tem se nobeden ni več niti malo segreval čez delovno temperaturo.
Lahko da je tudi to, kar si napisal, samo mogoče je za narediti tudi to. Aja, pa še pokrovček ekspanzijske posode mora dobro delovati, če ne se tudi lahko pregreva.
LP.

Ni mi jasno, kako lahko svinjarija sploh pride v hladilni sistem, ker ta je hermetično zaprt. Prosim za razlago.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Wild_tornado

Nisem mehanik, ampak sem že slišal da ven ko čistijo hladilnike, ven pride svinjarija...