Ob pospeševanju črn dim

Začel/a Shooter, Avgust 01, 2016, 11:06:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Shooter

Pozdravljeni,

imam težavo s črnim dimom pri pospeševanju avtomobila. Imam Citroen C4 picasso, 1,6 HDI letnik 2010.

Na avtu je pri pokrovu motorja puščalo olje in sem se odločil, da mi ga na servisu zamenjajo. Ob pregledu so ugotovili, da pušča tudi pri semeringu  in da je potrebno menjati tudi to in pa zraven še neko pumpo za olje, ker se baje to menjuje v kompletu.

Ko so mi to uredili in sem prevzel avto, je kadil močan črn dim vseskozi, rekli so, da je to zaradi tega, ker se mora motor sčistit. Ker po cirka 500km ni bilo bolje, sem ga vrnil na servis, kjer so ugotovili, da je počen pokrov sesalnega kolektorja. Zadevo so uredili, vendar je še vedno črno kadil, vendar manj.

Ker se po skoraj 1000 prevoženih km stanje ni izboljšalo, sem avto zopet vrnil na servis, kjer pa so potem ugotovili, da je potrebno šobe sčistit in jih na novo umerit. To stvar so tudi uredili.

Sedaj še kljub vsem popravilom avto malo pokadi, če močneje pritisnem na plin. Mehanik je rekel, da če sedaj ne bo v redu, bo potrebno narediti generalko na mašini. Naj povem, da ima avto prevoženih okoli 235 kkm.
Kaj bi bilo lahko še krivo, da avto pokadi črn dim?

alan30

Pomoje bo treba dat mehanika na kanal pa dva cegla pa po binglnih usekat.Imam občutek,  da kar malo ugibajo kaj bi bilo narobe ti pa veselo colaš.Pelji avto na enega od priporočenih dveh servisov , ki sta tukaj omenjena najman tisoč in enkrat, in ni vraga da ti tam ne porihtajo tako kot se mora.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Mehanik pa že ve, tako da dinarčke zbirat za generalko, sej boš notri dobu z poceni nafto, še danes je šla nekaj doli, evo si že zaslužu.

Zeko124

Vcasih kar ne verjamem oz. ne zelim verjeti, kaksne bucke vse eni prodajajo... :argue1:

Se pridruzujem Alanovemu mnenju, pelji k Jerovšku.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Shooter

Torej predlagate, da ga odpeljem na avtocenter Jerovšek v Grosuplju.

Alan30 kateri pa je drug servis, ki mi ga priporočaš, da vidim, če je ta kaj bližje Kamniku.

andraž

xpuser

Ma kaki pooblaščenec beri malo teme na forumu če sem predlagal kater dobrega pooblaščenca so me križali.
A s kamnika ti predaleč do Grosuplja?

Shooter

Ni mi predaleč, samo vprašam. Saj počasi se prebijam skozi teme, vendar je toliko tega... Kaj pa ti predlagaš xpuser?

Andraž hvala za odgovor

xpuser

Kamorkoli boš peljal te bo vsak gledal postrani ker je nekdo že nekaj pacal.
Jaz bi dal na diagnostiko in če ni nekih odstopanj med šobami bi se fural  dokler gre. Èe še dobro vleče in gre ne žre olja in poraba kolikor tolikor ok.
Kam so že drugi pisali drenov grič grosuplje...

hahehihoh

Samo goni pri toliko km pa mu je treba oprostiti ce malce pokadi ... ce vozilo normalno deluje furaj.

Lovro

Citat od: Shooter;221607...kateri pa je drug servis, ki mi ga priporočaš, da vidim, če je ta kaj bližje Kamniku.

Jenko, Praprotna polica v bližini Aerodroma Ljubljana je tretji od omenjenih servisev.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Lovro

Aja, pa na Simonittijevi v Ljubljani je še Avtonova (nepooblaščen citro servis), ki je tudi soliden.

Jaz sem vozil k Merlaku, ki je po mojih izkušnjah vedno znal odpraviti napake na avtih.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

alan30

Ko je treba bolj podrobno raziskati kje je napaka, so definitivno najbolj usposobljeni pooblaščenci, sploh omenjena dva. Za olje in filter zamenjat in pa kakšne ploščice je pa načeloma večinoma vsak dober.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Shooter

Problem je, da ne pokadi malo ampak kar konkretno in to avto, ki naj  sploh ne bi kadil. Poleg tega se je tudi poraba povečala za dober liter. Najbolj mi je čudno to, da preden so mi  menjali tesnila sploh ni kadil.  Bom  verjetno  se  kar v Grosuplje  odpeljal, oni imajo verjetno tudi vse dele na zalogi in lahko testirajo kaj ne deluje, medtem  ko  drugje ti samo menjajo in plačuješ vse po vrsti.

Hvala vsem za nasvete.

andraž