Električna parkirna zavora

Začel/a braby, Julij 15, 2016, 02:57:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

braby

Pozdravljeni!

Sem iskal, a nisem našel teme, v kateri bi bil opisan "moj" problem.

Namreč, kaj se je zgodilo.. rahlo se mi je pregreval zadnji levi disk, vzel sem čeljust dol, malo počistil bat, zamenjal protiprašno gumico in sestavil nazaj. Nisem pa nataknil "zajle" za "ročno", le-to pa sem zategnil. Seveda me je avto v trenutku opozoril na kup nepravilnosti...  in ko sem zategnil ročno, sem iz motorčka slišal, kot bi nekaj preskakovalo..
No, kasneje sem le nataknil "zajlo" in od takrat dalje ne slišim motorčka, le majhen klik, ko poskušam zategniti ročno. Mi pa seveda lučka za parkzavoro utripa ves čas..
a je možno, da se je v motorčku notri kaj polomilo?
Srčno upam, da je le potrebno z računalnikom motorček vrnit v default pozicijo..

Ima kdo kakšen feedback?

Hvala, lp

xpuser

še enkat razdret pa prav skup dati, če ne sfolga v 10 na šlep in via servis.

braby

EVo, da oddam poročilo, kako sem zadevo rešil..če koga zanima, seveda.

Sem se spravil do mehanika, avto dvignil, poskusil ročno oz. motorček narazen dobiti, a ne gre, je zlepljen. Pokliče možakar nekoga, ki se baje zelo spozna na te električne ročne oz. parkirne zavore. Ta mu pove, da je polža notri zmlelo, nabaviti je potrebno novega. Alo, novi stane 500-600€!!:Hammer3::Hammer3::Hammer3:
Pa sem malo bil tečen.... vzame možakar motorček dol, ki je BTW v kompletu z zajlami in ga je vzel narazen(je pa hudič zlepljen in zašraufan skup!). No, ugotovil je, da se je motorček prevrtel. Odvrtel ga je nazaj, zalepil skupaj, ekola, opet radi..
Tak, da ni vse kar takoj za zamenjat..

Mimogrede, rabljeni motorčki se prodajajo za 250€..

Lp

alan30

Zalepljen je z razlogom, da se zmanjša možnost vstopa vlage in prahu na minimum.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Samo da se je poceni spacalo skup, saj so samo zavore.:Hammer3:

MSrougeZX

Saj pa gre za parkirno zavoro...bravo da ste resili ugodno.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

alesz

Ne ni fer.......če nekdo "za...." je pošteno in vzgojno da plača....................

hahehihoh

garac

se strinjam z alesom. Bolano ali ne. Imam izkušnje s takimi, na koncu je, daj prosim pokliči tvojega mehanika...  Ne, hvala.
Zadnjič je sosed usul posodo Fap na XP, seveda nikjer za dobit rabljene, seveda peljal pod kozolec, potem pa bi rad popust za rezervni del...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

braby

Citat od: alesz;221426Ne ni fer.......če nekdo "za...." je pošteno in vzgojno da plača....................

Saj sem pošteno plačal!  Ve, kot bi pa, če bi že takoj pri prvih težavah šel k njemu..

braby

Citat od: xpuser;221420Samo da se je poceni spacalo skup, saj so samo zavore.:Hammer3:

Eno so zavore, drugo pa parkirna zavora...

braby

Aja, ko sem postavil vprašanje, tišina..

Zdaj pa se kar razvije debata,... v končni fazi bi pa lahko bil tiho in nihče ne bi v primeru park zavore vedel, da ni nujno neki del, ki je povrhu zasoljeno drag, takoj menjat...
:emot112:

andraž

Super, da si napisal kako si konkretno prihranil... Zelo uporaben podatek.
Moraš pa vedeti, da je na forumu kar nekaj mojstrov, ki vedo vse, znajo vse in zelo pametujejo...

xantos

Citat od: andraž;221447Moraš pa vedeti, da je na forumu kar nekaj mojstrov, ki vedo vse, znajo vse in zelo pametujejo...

Podpis 175-krat!!!! :BigThumbs:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

xpuser

A pametovanje je šlatat bremze in jih onesoposobit, potem pa mehankarje fehtat da popravljajo?
Da nebo spomladi jok ko bo zarustal motorček.

Ene ne razumem, daly avto imaš da zjutraj vžge in se pelješ na šiht. Èe sam prčkaš si kupte xantije activia pa šraufajte popoldne, za vikende...