Avto začne vožnji poskakovati pri dvigu hidravlike

Začel/a Sine64, Maj 30, 2016, 04:59:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sine64

A je mogoče že kdo imel takšno izkušnjo da mu c5 začne poskakovati ko ga dvigne na mid-high pozicijo (do 40km/h) pri vožnji? Računalnik mi ne javlja nobene napake, pri normalni poziciji se avto pelje BP. Mogoče nivo hidro olja? Avto ima 137k prevoženih.

dragan1

Èe mene vprašaš je to normalno ob vožnji po neravnem.....:BigThumbs:
C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive:BigThumbs:

Sine64

V bistvu se mi to dogaja tudi na ravnini, poskakovanje začne naraščat s hitrostjo, prej se mi pri cca 70k prevoženih to ni dogajalo, itak zelo redko nastavljam višino hidravlike.

xantos

Ko dvigneš avto se karakteristika vzmetenja popolnoma spremeni. Kolikor vem se C5-ka sama spusti na pravo višino ko je presežena hitrost 40km/h. Da avto dvigneš je namenjeno bolj temu da lahko "varno" prevoziš kakšen robnik, brez da bi podvozje podrgnilo po tleh...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Sine64

Malce se narobe razumemo....avto se ob pritiskih na gumb vse pravilno dvigne, tudi ko presežem hitrost 10kmh, se spusti iz najvišje višine na mid-high ter ko presežem 40kmh, se spusti na normalno višino.

problem pa je recimo, ko speljem in ga imam dvignjenega na mid-high poziciji (to je do 40kmh), mi avto že pri 20kmh enostavno začne poskakovat na ravni cesti. Tega v preteklosti ni počel.

v normalni poziciji se avto pelje normalno, tudi računalnik ne javlja nobene napake - vprašanje kaj bi rekel servisni priklop na Diagbox.

sem malce prebral po tujih forumih in nekateri pišejo da bi lahko bil problem s senzorjem višine ali regulatorjem togosti vzmetenja (čeprav to predvsem velja če se zadnji del ne dvigne - kot gliser).

Sem pa zlezel pod zadnji del avta in slikal.....regulator togosti vzmetenja in vzvod stabilizacijskega droga sta kr lepo že rjasta....možno da je kaj na tem :/

Čojko

Sine64

Ne vem, bo res treba k nekomu ki obvlada citroenovo hidravliko, se prej priklop na Diagbox, pa upam da strosek ne bo velik :/

Sem mislil ce je kdo ze imel podobno tak problem....

superca13

Na tem "mid high" je že itak trd. Mora bit, drugače ne gre. Zato skače. Ja, tudi na ravnem...za tvoje pojme ravnem. Federacije imaš 80% manj kot v normali. To ni namenjeno vožnji v pravem pomenu besede.
Nič ni narobe.

braby

Spusti ga na najnižjo pozicijo in spelji. Isto bo. Tak je bilo že pri prvi generaciji C5. Poskakuje na navidez ravnem terenu, ker je vzmetenje kratkomalo trdo, oz. skoraj togo.

Sine64

Ga bom v petek priklopil na Diagbox pa da vidmo kaj bo pokazal....

Finta je v tem da mi v preteklosti tega sploh ni počel, sedaj pa skače kot tisti ameriški avtomobili ki se jim nastavlja podvozje, me prav premetava v sedežu.

tko da dvomim da je tole normalno....

andraž

Èe se prej ni pojavljalo, zdaj pa se, potem res nekaj ni ok.

Filip1

Sine64

ne, se vedno se isto dogaja....sicer v normal poziciji je ok, ampak ce ga pa malce dvignem pa se vedno poskakuje....

tako da enkrat moram to porihtat, ko bo denar :)

3001

Logika!! pritisk olja je dosti večji v tej višini,membrana v krogli je izbočena bolj proti dušiku in ni nihanja.Na vsakem hidravličarju je tako.Bolj ga dviguješ bolj je trd.Včasih so se ljudje igrali z starejšimi  hidravličarji in ji dvigali med vožnjo kar je zelo nevarno za lego na cesti in nevarnost pokanja lajtung.Zato  zdaj elektronika poskrbi da se avto spusti avtomatično čim je večja hitrost.

zlikovski

Ni problem lajtung da bi pokale zaradi tega med vožnjo, zakaj bi pokale!?
Problem so polosovine, ker so ko je dvignjen že precej ''razetgneje iz ''ležišča'' in če se dodaš k temu da zasukaš volan trpijo polosovine in nič drugega.