Zadnje luči in tablica podnevi

Začel/a DaKirba, Maj 30, 2016, 02:10:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DaKirba

Zdravo,

opazil sem, da imajo vse C5-ke podnevi, ko imajo prižgane dnevne luči, zadaj ugasnjene tako luči kot tablice.
Saj to imajo sedaj vsi novejši avtomobili tako narejeno.

No, pri moji C5-ki pa tudi ko imam prižgane dnevne luči, zadaj svetijo tako luči kot tudi osvetljava tablice.

Ali se da morda ob priklopu na računalnik to zadevo kaj nastaviti?
Raje bi imel, da mi podnevi zadnje luči ne gorijo, da ne trosim žarnic po nepotrebnem...

Lp

zlomjo

Za pogledat z Lexijo pa še ne vem če se bo dalo kaj narediti.

tomaz555

Žarnice so res hud strošek, varnost ni pomembna. V dežju pa vsi veselo brez luči zadaj, ali pa v polmraku.

DaKirba

To se strinjam, da je zaradi varnosti boljse, ampak moti me to, da imajo vse c5 in ostala novejsa vozila zadnje luci ugasnjene, moj pa ne. Samo za to se mi gre, torej da nekaj ni tako kot je bilo misljeno.

breznikar.peter

DaKirba...Ta funkcija se da nastavljati. Vem, ker sem bil poleg na servisu, ki so mi nastavili luči.

DaKirba

Citat od: breznikar.peter;219203DaKirba...Ta funkcija se da nastavljati. Vem, ker sem bil poleg na servisu, ki so mi nastavili luči.

A res, no super, saj se mi je zdelo logicno, da bi se to lahko dalo.

A to so delali na racunalniku predvidevam?

Lp,
Rok

breznikar.peter

Citat od: DaKirba;219225A res, no super, saj se mi je zdelo logicno, da bi se to lahko dalo.

A to so delali na racunalniku predvidevam?

Lp,
Rok

Yop, preko računalnika.

Čojko

Ne vem če lahko oz. naj ti nastavijo hiter preklop luči v nočni program. Megla, naliv, ipd.

jumper1

Citat od: Èojko;219232Ne vem če lahko oz. naj ti nastavijo hiter preklop luči v nočni program. Megla, naliv, ipd.

Pri c5 je tako narejeno da ko vklopiš avtomatske brisalce in dežuje malo bolj se avtomatsko prižgejo vse luči tako da se ne voziš po tunelih,ponoči in ob dežju brez luči.

xpuser

In potem vidiš te brez zadnjih luči kako se v polmraku megli ali pa temi vozijo brez zadnjih luči.

DaKirba

Ali se da morda ta software (Lexia) kje sneti in kupiti samo kabel?

rsm23

Kabel je specifičen. Zraven kabla v večini primerov dobiš tudi software.

DaKirba

Saj malce gledam, pa ravno pri tistem, ki ga gledam pise, da ne deluje dobro na C5 (feedbacki uporabnikov).
Ali ima kdo kaksen preverjen produkt, ki mu deluje in mi zaupa kje bi ga lahko kupil?

alesz

Noben kitajski izdelek ni preiskušen.Za ceno kot ga dobiš si glavni preiskuševalec ti....preiskušena ni niti tista cedejka,za katero tako ne veš kaj je gor.Sicer pa program pobereš i interneta ,najbolje iz kakega foruma..........kar se mene tiče nikoli na nadgradiš na čisto zadnjo verzijo,malo počakaš da nekdo reče da je vredu.....................

Matteo.

Èe imaš rad sebe in ostale potnike v avtomobilu, imej prižgane luči, zadaj so luči za moje pojme v slabše vidljivih razmerah mnogo bolj pomembne kot sprednje, zadnje so za opozarjanje drugih, sprednje pa ta ti vidiš..
Nisem proti novim tehnologijam kar se tiče osvetljevanja, ampak z inovacijo da so zadnje luči podnevi ugasnjene so ga pa fino posrali... češ da "šparajo" z žarnicami omg... ;) pa brez zamere..! :)
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017