Zadnje luči in tablica podnevi

Začel/a DaKirba, Maj 30, 2016, 02:10:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

ja kaj pa povečana poraba ob prižganih lučeh zadaj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

fifk

Vidiš, meni je pa ravno to všeč, da ti gorijo zadnje luči, a meni žal ne in moram prižigat luči tudi za kratke tunele, kar tebi ni treba.

Jaz bi pa to vklopil... Kako smo si različni...)

garac

da ne bo pomote, osebno sem za vklopljene zadnje luči, obvezno!

Poznam pa paciente, ki ugašajo vse luči, da prihranijo pri gorivu in upajo, da jih bo policist le opozoril, ko jih ustavi.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

fifk

Citat od: garac;219410da ne bo pomote, osebno sem za vklopljene zadnje luči, obvezno!

Poznam pa paciente, ki ugašajo vse luči, da prihranijo pri gorivu in upajo, da jih bo policist le opozoril, ko jih ustavi.

Ja saj te razumem, odgovor je bil bolj mišljen avtorju teme, tvojega prispevka prej sploh nisem videl..:))

Vidim pa, da je to različno, meni gorijo le prvi dve žarnici, nekaterim pa zraven še parkirne spredaj in luči zadaj..

DaKirba

Citat od: fifk;219406Vidiš, meni je pa ravno to všeč, da ti gorijo zadnje luči, a meni žal ne in moram prižigat luči tudi za kratke tunele, kar tebi ni treba.

Jaz bi pa to vklopil... Kako smo si različni...)

No evo, potem je tale tema tudi tebi prišla prav, saj smo izvedeli, da se zadeva da nastavljati v računalniku... ;)

Gox

Na moji C4-ki (2011) so tudi dodatno vklopili zadnje luči.

(pri Merlaku)

DaKirba

Saj mene ste tudi prepričali in bom kar pustil, da zadnje gorijo... ;)

Meni se je šlo bolj zato, da imam nastavljeno drugače kot je mišljeno in me je to malce psihiralo :)

tadej81

Kaj... a nimajo vse C5-ke senzorja, da če imaš luči na AUTO, da se ti v tunelu in ob slabši vidljivosti, ko dežuje močneje vklopijo normalne luči tudi spredaj in zadaj?

V tunelu se itak samodejno preklaplja, takoj ko zapelješ v tunel.
C5 Tourer 1.6 HDi 112 - 2011

Citroenovc

Glede na ogromno število avtomobilov, ki v tunelu/megli/jutranji slabi vidljivosti/dežju/polmraku/močnem nalivu/ipd - nimajo vklopljenih nič drugega razen sprednjih fensi dnevnih ledic - so tile senzorji pri večini avtomobilov za en velik K.

Tako da - raje si pejte lastniki novejših avtomobilov programsko nastavit, da zadnje luči vedno gorijo. Èe le imate to možnost ....

zadnjič je bila ironična situacija - me prehiti v močnem dežju en avto z dnevnimi lučmi (zadaj jasno tema) in za njim eden, ki mu besno blenda, da naj končno že vžge luči, saj ni viden (in ko je prišel še ta mimo - je prav tako zadaj bila tema) - aja kako vem da ni blendal da naj se umakne - ker sta vozila dalj časa drug za drugim tudi ko je prvi šel že na vozni pas - je ta šel za njim in blendal dalje.

Po moje en velik odstotek voznikov sploh ni opozorjen, da ima njihov najnovejši avto pri dnevnih lučeh zadaj temo in da se njihove dnevne marsikdaj sploh ne preklopijo v klasične luči ...

Drugače si ne znam razlagat primerkov, ki vozijo sredo noči zgolj z dnevnimi ledicami spredaj in popolno temo zadaj. Videl že prevečkrat, da bi verjel, da je bilo zgolj nesrečno naključje pregorelih žarnic zadaj.
OK

LP
Primož

fifk

Citat od: tadej81;219654Kaj... a nimajo vse C5-ke senzorja, da če imaš luči na AUTO, da se ti v tunelu in ob slabši vidljivosti, ko dežuje močneje vklopijo normalne luči tudi spredaj in zadaj?

V tunelu se itak samodejno preklaplja, takoj ko zapelješ v tunel.

Ja to verjetno imajo, mene moti, da že ob malo daljšem nadvozu prižiga luči,  kar pomeni, da ti na lj. obvoznici parkrat prižge pa ugasne luči. Ti vklopi pa izklopi pa po moje hitreje  uničujejo žarnice. Jaz največkrat kar ročno  prižgem luči, pa vozim z njimi.

tadej81

Citat od: fifk;219669Ja to verjetno imajo, mene moti, da že ob malo daljšem nadvozu prižiga luči,  kar pomeni, da ti na lj. obvoznici parkrat prižge pa ugasne luči. Ti vklopi pa izklopi pa po moje hitreje  uničujejo žarnice. Jaz največkrat kar ročno  prižgem luči, pa vozim z njimi.

Saj, če je daljši nadvoz in če je malo temačno v nadvozu je potem ok, da vklopi luči :)

Jaz sem kar zadovoljen s tem senzorjem... dela kot mora. Zapelješ v tunel in ck slišiš stikalo in vidiš kako se zaslon zatemni. Isto v dežju. Problem je edino v močnejši megli, takrat pa je pač treba vklopit luči... za svojo in varnost drugih udeležencev. Mi pa je v enem letu crknila samo ena žarnica... prednja leva.
C5 Tourer 1.6 HDi 112 - 2011

fifk

Citat od: tadej81;219705Saj, če je daljši nadvoz in če je malo temačno v nadvozu je potem ok, da vklopi luči :)

Jaz sem kar zadovoljen s tem senzorjem... dela kot mora. Zapelješ v tunel in ck slišiš stikalo in vidiš kako se zaslon zatemni. Isto v dežju. Problem je edino v močnejši megli, takrat pa je pač treba vklopit luči... za svojo in varnost drugih udeležencev. Mi pa je v enem letu crknila samo ena žarnica... prednja leva.

Se strinjam ja, tudi meni za kratke žarnice H7 ni problem, so poceni in super za zamenjat. Imaš pa ti že ledice, jaz pa še stare dnevne luči, ki so kakor berem težko zamenljive in drage. V megli, ali ob slabši vidljivosti, kjer ne vklopi luči je pa res potrebno uporabljati zdravo pamet in ročno prižgati luči.

jumper1

Ja in pri starih je možno vklopit tudi parkirne pri novih z ledicami pa potem le te svetijo kot parkirne ,torej premalo!