Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tiki

Zdej je pa skrajni cajt za tisto pivo pa pico, da pokažeš makino =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Zeko124

Citat od: rsm23;255925Pa se moram še sam pofočkat v to temo.
Po nekaj mesečni sagi testiranja različnih avtomobilov, ki bi zamenjali mojega Citro daily driverja in preizkusu vsega, kar ima PSA zame pametnega za ponudit.... sem končal na Švedu. :Hammer3:

Še enkrat hvala za testno vožnjo! V odsotnosti Citroenovih karavanov definitivno prava izbira. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

Novi Volvi so mi všeč, le peljal se nisem še z nobenim. To je zdaj kitajc al kdo je lastnik? S katero firmo si deli motorje, al ima kaj svojega? Ford?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rsm23

Nova V60-ka... Imel sem opcijo dobit za isto ceno ali V60 z praktično vso možno dodatno opremo ali pa V90 z R-Design (srednji nivo) opreme. V90 je enostavno že prevelik - par cm pod 5m. V60 je bližje dimenzijam nekdanjega C5 karavana.

Sem sicer mislil počakat na prihod karavanskega Peugeota 508, ampak po testu limuzinske 508-ice in po prebranih tujih testih karavanske variante, je bilo enostavno preveč minusov. Med drugim sta me zmotili nosilnosti strehe (60 kg) in kljuke - zame ko veliko vozim bicikle okoli je to no-go. No ima pa tale Volvo aktivno šasijo - 4C

@Gaši: Lastniki avtomobilskega dela so kitajci (Geely), ki so med drugim lastniku tudi Lotusa, Protona, London Taxi Company ipd.
S Fordom si ne delijo več ničesar, edini avto, ki še ima Fordove dele je trenutna V40, ki pa gre konec leta ven iz proizvodnje.
Se pravi motorji so prav Volvo - VED4 (v mojem primeru D4204T14), avtomatiki so pa tako kot pri PSAju... Aisin (TG-81SC)

Eto še dve slikci..

mirchi

V90 sem vozil. Pa skoraj zaljubil. Veretno ni velike razlike. Znajo Švedi. Pa tudi oblikovno so mi avti vsec. Ampak pri nas se miselnost,krogeci pa dojče se dolgo ne bo spremenila. Avto je odlicna izbira. Veliko uzitkov ti zelim.
Aja,primerjava V60-V90,slednji se mi je zdel edino malce trd kar se podvozja tice(primerjava V70 2010) je V60 tudi?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Prekrasen avto!!! Srečno vožnjo pa naj ti služi.

rsm23

Hvala obema za lepe želje

Glede trdote je tako. Pred nakupom sem vozil V90 na 18 platiščih in dve V60 na 19 platiščih, s tem da je ena imela aktivno šasijo, druga pa ne. In kar se podvozja tiče, drži, da so tile novejši Volvoti vsi malo trši od prejšnjih generacij. Najtrša od teh treh je definitivno bila V60 na 19kah brez aktivne šasije, V90 in tale moja V60 sta nekje tam tam, morda je V60 vseeno malenkost bolj mehka. Sam zvok vzmetenja je v vseh dobro zadušen.
Pri V90 se občuti, da so šli še eno stopničko višje pri zvočni izolaciji in sicer se pri mestni vožnji v V90 praktično čisto nič ne sliši motorja. Pri večjih hitrostih pa ni razlike - je treba na AC kar pazit, ker po zvočnem občutku gre hitro prehitro :)

Sem pa vse avte, ki sem jih testiral, vozil po istem testnem krogu - iz centra LJ po Celovški, nato gorenjska AC do Vodic, pa potem po stari cesti čez Skaručno in Gameljne ter nazaj po AC do Podutika in Dobrove.

Pri P508, ki je sicer bil kar udoben kljub 19 platiščem, me je predvsem zmotila glasnost v kabini - čisto premalo so izolirali hrup podvozja. Pri samem avtu pa grajam prenizko zadnjo klop (sedalni del) in premalo prostor za glavo. Seveda je tudi preglednost nazaj bolj slaba in občutek v kabini dokaj utesnjen.
Za C5 Aircross sem že pisal v drugi temi. Je sicer mehek in udoben, ampak ziblješ se pa tudi kot na jadrnici. Ti foteljasti sedeži nimajo praktično nič bočnega oprijema.
P5008 je nekje vmes med C5 AC in V60. Zvočna izolacija je boljša. Tudi preglednost je boljša v P5008 napram C5 AC. Grajam pa višino odpiranja prtljažnih vrat - nisem nek velikan (180 cm), ampak to da komaj stopim pod prtljažna vrata je dokaj žalostno in ne, ne da se nastavljat višine odpiranja.

gule

Ja še zmeraj srečni. Na števcu čez 250.000 km. Kaj Japonec naredi niti Džihad ne pokvari...:Hammer3:

gule

Zanimivo glede na to kako nekateri podsmehljivo gledajo na ta avto, da ga izbirajo za šole off- roada, gorske reševalne službe Hrvaške in Srbije tudi...:BigThumbs:

Tiki

Ker smo šli drugam, morm povedat da sem z 10 let starim (francoskim) oplom ful zadovoljen, z 10 let fordom pa niti najmanj ne!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

O Tiki, lepo, da deliš svoje mnenje z nami. Že dolgo nič od tebe.

gule

Še sreča, da oni znajo spoznati kaj je pravo vozilo. Ko bom naslednjič lazu na Okrešelj, ali kam drugam bom spokojen.

https://youtu.be/PR4pIUOB4rQ

andraž

gule

Še sreča da Citroen ni šenkal kvazi suv C5 z 2wd pogonom.