Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Poštar

Nič novejšega. Imam  2 x Uno, letnika 2000, Poljski 1.0 34kW Base model, se pravi nič od nič opreme , 23.000 prevoženih, kupljen pred cirka petimi leti v Kopru od starejšega gospoda. Brez gnilobe, malo je zadnji kolotek ruknjen in spredaj blatnik, to moram popraviti potem gre komplet na barvanje. Spodaj povsem zdrav, nekaj je bilo poškodb do pleha od letečega kamenja, to sem saniral, pred tem celo podvozje res dobro opral in zaščitil, izpušni sistem, ter toplotno zaščito konzerviral. Kdaj bo prišel na vrsto nimam pojma, vsake toliko ga vžgem.

Drugi je letnik 91, 1.1 42kW SX, frgazar, pripeljan iz Italije. Ima obrobe kolotekov, pragove, električna stekla, daljinsko zaklepanje, deljiva zadnja klop, boljše števce..  Izpostavljeni deli so sicer cinkani, vseeno sem popravljal spredaj pri nogah, pragovi so brez rje, nekaj je bilo zunaj površinske rje in sem speskal, oba praga šprisnil v epoksi in kavčuk, zadaj v vpetju amortizerja je zdrav. Popravljati sem pa moral sprednji konec. Nekoč je bil malo ruknjen spredaj levo, slabo popravljen, še slabše barvan in normalno, da je zacvetel. Aja, še vpetje prednjih amortizerjev sem odprl in menjal zgornjo pločevino na obeh straneh. Sem se odločil, da malo saniram iz tega je ratalo precej dela. Delal sem pa vse sam, od A do Ž.  Menjal nov pokrov motorja in nova vezna.Barval sem pa sprednja blatnika, pokrov, ter masko, ter seveda motorni prostor.

Oba sta dobra stara fire motorja. Starejši nima nobene navlake od elektronike, ne katalizatorja, glavo sem mu zamenjal od 1.4. Kupil sem ga za donatorja novejšemu, na koncu sem ga zrihtal, ker jih pri nas sploh ni s tem motorjem in paketom. Motor je bil zakuhan, glava zvita, uplinjač ubi bože, na srečo se še dobi set za obnovo in sem vse porihtal. Menjane komlet zavore, amortizerji, gumi deli, nosilci motorja, ni da ni. Pelje se kot nov.

Prva slika je poden od novejšega, ostale od starejšega.

dobek

hudica, da je novejsi lepsi videt, kot s fabrike
:burn:

gule

Ko je že petek 13. Dan po prevzemu vozila in tehničnem, ter podaljšanju registracije. Motorna lučka, esp, kontrola zdrsa...avto v safe modu. Senzor...stari znanec. Še sreča, da so otpadi...rabljen 25 EUR, novi cca.100.

gule

Prišlo novo sušilo perila. Narejeno na Partizanski cesti v domovini. V to ime en sach.

Lovro

Tale šajterga žar je že prav legendarna.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

A dobila je novo kolo, z rdečim platiščem. Made in Prc.

gule

Vse najboljše v Novem letu. Želi Gule z družino. V tej Banja Luki, pa je te dni več Slovencev kot v Velenju...:Hammer3:

zlikovski

Čojko

gule

No pa sem pripeljal še pol tone briketa...delo zahtjeva okrepo...

info@

Teden na off... servis injektorjev, motorja in dodelava notranjosti na mojem kamperu...

Nikoli še nisem delal na obnovi injektorjev na dizlu. Pa, da se nekaj novega naučim. Nabvil sem si Bosch tester in po originalnih knjigah to zadevo obnovil.Danes je bil prvi vžig in je sedaj 100 proti 1 razlika od prej. Teče mirneje, vžiga hitreje in ne kadi več na obratih.

Prvi vžig z obnovljenimi injektorji

Notranjost je bila pa tudi za predelat. Zgornjo posteljo sem izrezal , ker nama nič ne služi in gredo zdaj gor omarice za prtljago. Istočasno pa sem pridobil še več kot meter v dolžino stojne višine...

Tolk...

zlikovski

gule

Kad to Švaba napravi.

https://youtu.be/_BmneE3AcFM

info@

Citat od: gule;263087Kad to Švaba napravi.

https://youtu.be/_BmneE3AcFM

hahah... dobra :)

"A švaba napravio i ovo..."

gule

E taj je dobar pravo. In znano dvorišče. Lp