Berlingo III - testi, članki, zapisi

Začel/a garac, Julij 20, 2007, 11:17:56 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Sodelavec je včeraj prevzel Berlinga XTR. (Ga nisem še videl, ker dela v drugi izmeni) Bom poročal, kako bo zadovoljen :-)

C4-ko 1.6i 16V letnik 2005 je prodal za 8tisočakov.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Evo na sliki sodelavčev Xtr.

Škoda ker je imel nos parkiran v živi meji, pa nisem mogu od spredaj slikat :-)

Kaj mi je najprej padlo v oči? :-) Pokrovi na 16-col feltnah. Sem mislil da bo imel Alu feltne.

Sedeži so zelo lepi, tako spredaj kot zadaj.

Lep avto, edino "ta prav" mislim, da bi bil v rdeči barvi :-)

Lp
Goran

aygo

Ima pa Peugeot Partner Tepee Outdoor 16" litke serijsko.
[SIGPIC][/SIGPIC]

rs23

XTR mislim, da ni možno naročiti v rdeči barvi, zato sem tudi jaz ga naročil v srebrni.

Gox

Jaz sem pa mislil da so opcije vse barve, kot pri ta navadnih Berlingih.

rs23

ne, imaš samo nekaj barv. Mislim da cca 4 ali 5 in eno notranjost (vsaj pri paketu prostornost). Kaj pa je naročil od dodatne opreme?

garac

Osebno bi vzel sivordeče oblazinjenje, mi deluje precej lepše, kot sivomodro.
Mi pa delujejo pri novem Berlingu kolesa izredno majhna, bi mu moral nataknit vsaj 17 col.
Tale srebrna na sliki mu kar paše, ker ima črne zaščitne plastike, zame osebno je recimo najgrši avto srebrn pobarvan v celoti srebrno, torej tudi letvice itd, to mu povsem ubije oblike.
No torej, tale XTR mi je kar všeč, vsaj kljun ima malo lepši kot peugeot
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Citat od: rs23;42661ne, imaš samo nekaj barv. Mislim da cca 4 ali 5 in eno notranjost (vsaj pri paketu prostornost). Kaj pa je naročil od dodatne opreme?

Bom še povprašal, kaj ima od opreme :-) Kakor sem videl so zložljiva ogledala in parkirni senzorji zadaj :-) Motor je 1.6 Hdi (110)

Ene lepe 17-ke Alu pa bi mu bile glih ta prav :BigThumbs:

(Kot je Garač že povedal ... glede na velikost avta in višino, zgledajo 16-ke premajhne)

Lp
Goran

rs23

Citat od: garac;42672Osebno bi vzel sivordeče oblazinjenje, mi deluje precej lepše, kot sivomodro.
Mi pa delujejo pri novem Berlingu kolesa izredno majhna, bi mu moral nataknit vsaj 17 col.
Tale srebrna na sliki mu kar paše, ker ima črne zaščitne plastike, zame osebno je recimo najgrši avto srebrn pobarvan v celoti srebrno, torej tudi letvice itd, to mu povsem ubije oblike.
No torej, tale XTR mi je kar všeč, vsaj kljun ima malo lepši kot peugeot

oblazinjenje je samo eno na razpolago, na voljo so tudi samo 16-ke.

garac

@rs123 misliš obazinjenje pri opremi XTR?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

rs23

ja, vsaj pri paketu prilagodljive notranjosti je bilo tako, katero sem naročil

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Kompaktna dostavnika citroën berlingo in peugeot partner sta se v drugi generaciji razvila v zanimiva in zelo dostopna družinska avtomobila. Dostavništvo ni več tako močno prisotno kot nekdaj, udobje in zmogljivosti so boljši, nakup pa še bolj smiseln.

Berlingo ima bolj poln nos, na njem se sveti velik citroënov znak.

Avtomobila imata sicer še vedno nekoliko negativen predznak dostavnika, saj sta nastala na osnovi dostavnih različic. A v praksi so njune vozne lastnosti in udobje že precej blizu povsem pravim potniškim enoprostorcem razreda C, torej fordu C-maxu, renaultu scenicu, volkswagnu touranu, tudi sorodnemu C4 picassu, ki jima je posodil podvozje. V vožnji je sicer še opaziti nekoliko višje nastavljeno podvozje, nekaj več nagibanja, manj natančen volan in nekaj več golote v potniški kabini, ki pač ni tako prestižna kot pri prej omenjenih. A če zamižite na eno oko, za dobrih 17 tisočakov dobite resnično velik in uporaben avto, ki po prostornosti prekaša omenjene tekmece.

Partner ima tudi terensko različico outdoor (berlinova se imenuje XTR), ki doda nekaj terenskega videza, zaščit, tudi 16-palčna aluminijasta kolesa.

Oglate poteze, izjemna izkoriščenost

Zunanja dolžina je pri francozih, ki se med seboj razlikujeta le po prednjem delu in kakšni drugi oblikovni podrobnosti, zrasla na 4,38 metra. Izkoriščenost teh mer pa je naravnost izjemna, saj oblikovalcem ni bilo treba toliko paziti na obliko kot pri klasičnih enoprostorcih. Tako spredaj kot na zadnji klopi je namreč zelo veliko prostora za kolena, glave in komolce potnikov.

Tarna le voznik, ki dobi preširoko sredinsko konzolo, ki je v napoto njegovim kolenom. Do zadnje klopi pot odpirajo drsna vrata, ki se izkažejo na parkiriščih, dostop do klopi pa je zaradi višje namestitve preprost. Kakovost izdelave in plastike je v obeh primerih solidna, prav tako stikala. Pohvaliti pa je treba predale, saj jih je zelo veliko, pa še prostorni so. Prtljažnik sprejme kar 678 litrov prtljage oziroma toliko kot veliki enoprostorci.

V kabini berlinga ali partnerja je izjemno veliko prostora pravzaprav v vse smeri. Navdušuje tudi veliko število predalov, videz pa je nekoliko bolj preprost kot pri klasičnih enoprostorcih.

Zasnova se jima pozna

V vožnji sta berlingo in partner, kot že zapisano, solidna, a vse prej kot športna. Kdor ju priganja, bo tarnal nad podvozjem, ki je čvrsto, pa se vseeno nagiba. Nekaj natančnosti manjka volanu, petstopenjski menjalnik pa je natančen. Motor lahko le pohvalimo. Oba poganja 1,6-litrski HDI z 80 kilovati, ki delujejo dovolj tiho, živahno v celotnem območju vrtljajev in dokaj težkima enoprostorcema omogočajo dobre zmogljivosti. Pospešek do stotice v 12,5 sekunde je sicer povprečen, največja hitrost s 173 kilometri na uro pa sploh. A treba je upoštevati, da partner in berlingo nista prava enoprostorca, tu se pokažeta dostavniška osnova in oglata oblika. Tudi poraba s 6,6 litra ni majhna.

Povprečna varnost, dobra cena

Oba ponujata dobro opremljenost. Varnostna oprema je z dvema zračnima blazinama in ABS precej osnovna, ESP je treba doplačati, prav tako dodatne zračne blazine. V serijski opremi pa je mogoče najti še klimatsko napravo, radio MP3, elektriko za stekla in ključavnico in še kaj. Skratka vse, kar potrebujete v družinskem avtomobilu. Morda se pri obeh splača razmisliti o bencinskem motorju, ki se s težo 1,3 tone pri obeh kar pošteno spopada, a je še precej cenejši. Bencinar 1.6 16V z 81 kilovati stane 15.340, šibkejši 1.6 16V s 66 kilovati pa le 14.440 evrov. Voznikom na kratke proge se bo račun izšel, saj bodo za malo denarja (odštejte še popuste) dobili izjemno prostoren in uporaben družinski avto.

Vir: Finance
[SIGPIC][/SIGPIC]