Težave c5

Začel/a Wizard, April 24, 2016, 12:41:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Wizard

Citroen C5 2.0. hdi letnik 2008 Težave so se začele septembra nekje.
Najprej naj povem avto ima odstranjen DPF.
Sptembra, se mi je prvič zgodilo, da je avto javil napako, depollution  system faulty. Potem se je prižgala lučka za motor, avto je deloval normalno edino moči ni imel take kot da bi mu vzel nekaj konjev cca 20-30.
Ko sem avto ugasnil je napaka ostala, avto pa je potem deloval brez problemov moč se je vrnila.
Po nekaj dneh je lučka sama ugasnila.
To se mi je zgodilo še 1x v februarju. In isto je potem lučka sama ugasnila.
OK toliko da sem opisal mogoče je kaj povezano z mojo težavo.
Težava pa je ta, in sicer avtu v prostem teku padajo obrati. Pri semaforju crkne. Cca 2x na mesec, ne dogaja se vsak dan. Večinoma ko je hladen.Sicer večinoma takrat ko zaviram v leru, 1x je že skoraj crknil, pa sem mu hitro efektno stisnil sklopko pa potem ni!Èe zaviram v prestavi z stisnjeno sklopko teh težav ni opazit.
Danes mi je crknil ko sem skoraj na mestu obračal volan. Obrati mu v prostem teku nihajo za debelino števca dol pa se postavijo nazaj pa zopet dol.
Sem izklopil klimo pa ni spremebe ne na bolje ne na slabše.
Moj avtomehanik, je že ščistil egr, pa nič, menjal egr pa nič.Sicer plačal nisem nič, ampak problem ostaja.
Zdaj pravi da so šobe, ampak da so "piknile" in jih ne dobi ven.Nalili smo neko specjalno čistilo 3dcl na 10L nafte odvozil sem to v enem kosu, nato pa nopolnil rezervar, ker to čistilo razžira rezervar
Zdaj je nekaj dni bil mir ampak težava se je vrnila.
Ampak mislim, da niso šobe krive, avto gre še naprej nenormalno dobro,potegne super, tudi poraba je ista, zdaj ko je topleje je celo padla za kake 3 deci.
Res me zanima če se komu sanja kaj je to???

jumper1

Lahko je regulator tlaka na črpalki.

Wizard

Aha pa še to, avto pocuka ko spelješ po vžigu. Prvič in včasih še drugič takrat tudi včasih pokadi, pa ne vedno. Potem pa nič več ne cuka pa tudi kadi ne.
Večinoma pa crkuje ko se že skoraj ustaviš.Pa še to ko je hladen ko je topel ne več.
Obrati pa mu plavajo, če obrneš volan na mestu pač malce občutneje poplavajo.
Avto gre kot raketa. Zadnjič sem ga malo pristisnil, od 160 do 200 je potreboval cca 5 sekund. Med vožnjo ne cuka niti pi mali niti pri veliki hitrosti. Tudi na obrate gre brez težav, tako v nižjih kot višjih prestavah.

xpuser

najdi nekoga ki ima origi teter in se malo vozita .

zlikovski

mene je zajebaval oktanski senzor (senzor klenjanja) računalnik tudi ni pokazal nobene napake glede tega senzorja. Možno da te to zajebava, je pa minimalen strošek cca 25€ tolko sem jaz odštel za ta senzor.

Wizard

Citat od: zlikovski;218228mene je zajebaval oktanski senzor (senzor klenjanja) računalnik tudi ni pokazal nobene napake glede tega senzorja. Možno da te to zajebava, je pa minimalen strošek cca 25€ tolko sem jaz odštel za ta senzor.

No meni je vmes, ko je lučka gorela pokazalo nekaj, z vbrizgom goriva nekaj v nemščini, bilo je nekaj, samo nisem razumel popolnoma, avtomehanik pa tudi nič ni rekel, prva asocijacija mu je bila senzor pritiska goriva, vendar, to ni bilo to.

zlikovski

meni so tudi vsesorte diagnoz postavljali, bilo pa čisto tretjem kot sem omenil.

mirchi

Blindiraj egr. Lahko da dela,ampak je utrujen elektricno in ne dela previl o. Me i je 1.6 d tako nagajal. Sem blindiral in je avto sel normalno po odstranitvi blende so  ile tezave nazaj.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Wizard

Citat od: mirchi;218299Blindiraj egr. Lahko da dela,ampak je utrujen elektricno in ne dela previl o. Me i je 1.6 d tako nagajal. Sem blindiral in je avto sel normalno po odstranitvi blende so  ile tezave nazaj.

Smo novega not dali, pa ni pomagalo.

Wizard

Citat od: Wizard;218330Smo novega not dali, pa ni pomagalo.

No zdaj, pa izgleda, so šobe fuč. Danes je avto enostavno ugasnil pri sami vožnji. Hvala bogu da pri 40 in ne pri 140 :D
Sicer ko se segreje, ne povzroča več težav, ampak vseeno je kr groza ko crkne pri vožnji sami.

Aha ko smo ravno pri tem, ali pozna kdo kakega majstra za obnovo šob.
Sicer jaz imam dva, ampak predlogi so pa dobrodošli, gre se predvsem da cifra obnove  baje ni mala.

zlikovski

Èe bi bile šobe, ti avto posploh nebi šel, bi klepal, ali kadil, cukal, skrat ga nebi bilo za vozit.
Šobe samo tak tudi ne crknejo.

Wizard

Citat od: zlikovski;218347Èe bi bile šobe, ti avto posploh nebi šel, bi klepal, ali kadil, cukal, skrat ga nebi bilo za vozit.
Šobe samo tak tudi ne crknejo.

Poruži že sliši se kot motor, pa ni, sem 1x slučajno nekaj rovaril pod haubo, pa je bil ravno vžgan pa sem rekel moji naj gas pritisne in je poružilo ampak sem ugotovil da plastiko trese malo ono na motorju. Ko sem roko gor dal je nehalo.
Skadi hladen ko mu prvič gas pohodim pa še drugič potem pa neha(pa to meni na mojem švedu tudi ko da se je nalezo :D). Cuka pa slabo vleče ne to pa ne. Edino obrati poplesujejo v prostem teku. Pa to za celo debelino števca.

zlikovski

Èe bi bile šobe, bi vedno cukal, kadil, težko vžigal, smrdelo po nafti,.... kot sem prej omenil.
Jaz močno dvomim v šobe.
Je pa sigurno brezvezna napaka, ti naši serviserji kot sem imel opravka z njimi, to se učijo na naših avtih, če ni to je tisto,... plačaš pa use, oni bi morali majat tel, če ni napaka odpravljena star del nazaj not, pa naprej gledat kaj bi bilo, ne pa bomo nejali tisto pa oni pa tretje, pa nakoncu pou avta zamenjaš, nakoncu pa kak senzor ali kaj podobnega stroška cca50€.
Jaz glih tem našim servisom nezaupam, vse jemljem z rezervo.

xpuser

Jah če pripelješ k takšen avto in se potem na njem uči...na tvoj račun.
To se pelje k dobremu pooblaščencu ki se je za to šolal.

zlikovski

Glej to je bilo na pooblaščenih servisih.
Èe pogledaš po potrenem delu, bi ti morali zaračunati samo okvarjem del ki so zamenjali, ne pa vse kar so menjali, kar so mislili da je hin.

Se pravi servis bi moral imeti na zalogi rezervne dele, in mehanik bi menjal predvideni ikvarjeni del, ke bi bil dober bi dal starega nazaj, in šel na naslednji korak, ne pa sa ti oni po črti najlažjega odpora pač menjajo kar si je zamislil, ti pa nakoncu plačaš, saj vemo kolko.
In tega početja je ogromno.
Ajde pa tiste ure, ki so delali pa da ni bil tisti del bober naj zaračunajo ure dela, ne pa pol avta materiala zraven.